Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

podlej kwiatki

PROBLEM PRZY KARMIENIU PIERSIĄ

Polecane posty

witam Z góry przepraszam za błędy ale pisze z telefonu. Problem wygląda tak. Moja 3 miesięczna córka jest tylko na piersi prawidłowo chwyta brodawke razem z otoczka. Czasami ma bardziej leniwe dni w których niechętnie prawidłowo Ssie przez co czasami brodawki lekko bolą ale wystarczy dzień max dwa i wszystko wraca do normy .problem polega jednak na tym iż prawie podczas każdego karmienia córka z całej siły zaciska dziasla na brodawce i ciągnie ją mocno do tylu po czym puszcza i na nowo chwyta prawidłowo pierś i Ssie jak gdyby nigdy nic. Wcześniej na to nie zwracalam uwagi bo nie było to bolesne i myślałam że po prostu wygodniej sobie chwyta pierś ale teraz wiem że nie robi tego dla wygody. Dodam iż podczas tego dziwnego zachowania nie denerwuje się ani nie prezy dosłownie nic tylko z impetem ciągnie ją w tył. Problemu by nie było gdyby nie to iż robi to już naprawdę bardzo mocno co jest bolesne a gdyby tego było mało to właśnie nadeszły te dni w których Ssie byle jak przez co brodawki stały się jeszcze bardziej tkliwe. Nie krwawia nie są popękane tylko "zmiazdzone" . Czy któras z Was tak miała? Wiecie czy to może być spowodowane i jak z tym walczyć? Czy to po prostu urozmaicenie sobie jedzenia.

Gość pamm
moja tak robila jak ja zabki denerwowaly...

Jeśli chodzi o zeby to się bardzo ślini i rękę jakby moja to by po łokieć wsadzila na co pediatra stwierdziła iż mogą ją już dziasla swedzec

Boję się tylko że jak już wyjdą zeby to do krwi będzie je w ten sposób zdzíerac a przy zabkowaniu takie zachowanie będzie na porządku dziennym przy każdym KARMIENIU i to nawet kilkakrotnie a nie chciałabym jej od piersi przez to odstawic..dlatego też chce jakoś z tym walczyć

Gość gość
Zacznij smarować dziaselka masciami na ząbkowanie to mize wtedy nie będzie Cię gryzla.

Gość gość
moze oslonki napiersi pomoga, moj syn tez tak robil, przez co nabawil si ekoli bo nie prawidlowo ssal piers, teraz odciagam laktatorem mleko i mu podaje

Spróbuje z ta mascia bo jeśli chodzi o nakladki to wątpię że będzie chciała Ssac tak samo jest z butelka bardzo się denerwuje jak ściągane pokarm i podaje butle

Gość gość
hehe nie smieje sie ale znam problem ,usmiecham sie.nie martw sie..ja robilam tak ze mowilam ze to boli-moze to ci sie wydawac dziwne ale dlaczego nie mowic do tak malego dziecka,przestawalam na chwile karmic,potem przystawialam delikatnie..i przytrzymywalam dwoma palcami kciukiem i wskazujacym bo balam sie ze mi tak bedze robic ii fakt dzis tak robi a dzis byl dzien bolu zebow.. a jak juz bedzie miala zeby to owszem zzdarzy jej sie udziabac ale juz mow jej ze to boli i znow przytrzymuj cycka:) nauczy sie..ja za kazdym razem sie boje ze mnie udziabie:P a ma dwa zeby na dole i cztery ida na gorze juz wyszyly koniuszki gornych wiec ma czym gryzc ale raczej teog nie robi ma 7 mcy moze wiecej rozumie

Moja mimo iż ma 3 miesiące to i tak jej mówię że tak nie wolno bo to mamę boli to tylko spojrzy na mnie spod byka uśmiechnię się i łapie lapczywie potrzasajac głową w prawo i lewo