Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

co myslicie o życiu w Bydgoszczy

Polecane posty

Gość gość

czy lubicie to miasto i co o nim myślicie? dostałam tam pracę w dobrej firmie chciałam dostac prace, ale marzyłam o warszawie i mam mieszane uczucia nie ma co tragizować, zawsze mogę się tam przenieść...ale zastanawiam się co o tym myślicie

Gość gość
proszę czy jest ktoś z Bydgoszczy? łyso mi, bo zawsze się śmiałam, że Bydgoszcz, Brzydgoszcz, a teraz sama tam będę mieszkać. mam nadzieję, ze nie na stałe, ale kilka lat zapewne jest ktoś z Bydzi? please...

Gość Bydgoszcz elitarne miasto
jest ktoś :classic_cool:

Gość gość
i jakie tam są wydatki? ładne są tam miejsca gdzie niegdzie? myślałeś o wyprowadzce? co myślisz o tym mieście?

Gość anuuuuuusia
ja też niedługo sie tam przeprowadzam! mój chłopak dostał tam pracę i dlatego. ja pracuję niedaleko warszawy, ale tylko 2 dni w tygodniu, więc będe szukac czegoś tam :)

Gość Bydgoszcz elitarne miasto
wydatki jak wszędzie w podobnej wielkości miastach Bydgoszcz cała jest ładna :classic_cool: wyprowadzka byłaby nie do pomyślenia :)

Gość gość
a czy uważacie, że dużo tam się dzieje? czy to miasto rozrywkowe? jak je oceniacie? oj, spod warszawy do bydzi? to musi boleć... chyba, że ja pozostaję az tak bardzo uprzedzona

Gość gość
nie specjanie boli, bo nie wiem jak to jest tam mieszkać. a to przecież blisko z Wawy, więc bede szukac czegos na jakies 3 dni tam żeby wracac do siebie na pozostałe 2 dni. ja mieszkam i w wawie i pod wawą, a mój narzeczony dostał ofertę w bydgoszczy i wrocławiu. jako, że jest spoza UE, nie tak łatwo znaleźć pracę i wziął to co szybciej przygotowałao ofertę :)

Gość anuuuuuusia
musiałam wyłączyć kompa i zmienił mi sie pseudonim :P ale to ja

Gość gość
spoza UE? czyli jakis ciapaty? :o

Gość gość
a co to jest ciapaty dla ciebie??

Gość anuuuuuusia
znowu pisałam z gościa... no niby kto to jest ciapaty??

Gość gość
ciapaty- kolorowy, muslim, pakis, turek :o

Gość gość
w bydzi smród brud i ubóstwo a do tego ludzie niemili. same p.o.j.e.b.y

Gość gość
Bydgoszcz to najwiekszy burdel Europy!! serio wystarczy wyjechac na obwodnice DK 10 i przy drodze miedzy BYD a Toruniem potrafi stać 30 tirówek:O ja zwierzyna masakra

Gość gość
zgadza sie same tam p.o.j.e.b.y

Gość anuuuuuusia
nie wiem czemu tak nieładnie nazywasz kolorowych, jeśli jestes rasistą to tylko Twój problem. mój chłopak jest latynosem, jeśli to takie ważne :O

Gość gość
od razu widać że obwodnicą na DK10 nie jechałeś dobre 10 lat :D

Gość gość
nigdy w zyciu nie chce juz tam mieszkac brak fajnych rozrywek no ludzie baardzo niesympatyczni

Gość gość
latynos, czyli ciapaty, zabieraj go stad won!!!! nie potrzeba nam tutaj brudasów!!!!

Gość gość
no dziaj jechałem i naliczyłem 14 a bywa znacznie wiecej

Gość gość
osobiście nie cierpię Bydgoszczy, jest szara i brzydka, nie mała gdzie pojść na spacer, chyba że coś się zmieniło od kiedy byłam tam ostatni raz.. 10 lat temu..miałam tam narzeczonego który złamał mi serce, więc to może jest osobisty uraz..Najpiękniejszy jest GDAŃSK;)

Gość anuuuuuusia
brudasem na pewno nie jest, ale jesli masz jakis kompleks to wystarczy żebys poszedł sie umyć częściej..

Gość gość
a Hiszpan to też ciapaty? :D

Gość gość
o mamo.... no pozytywnie mnie nie nastrajacie ale co tam...Toruń blisko, aTorun znam i kocham, więc dam rade;-_) a za kilka lat...po 30tce na bank zamieszkam w Wawie, więc nie taki diabeł straszny jestem jeszcze młoda, brak zobowiązań...nic nie stoi na przeszkodzie moge pomieszkac w Bydzi musze nastawić się pozytywnie, nie mam wyjścia

Gość anuuuuuusia
Cyt z netu: ''Co oznacza słowo ciapaty: Nazwa pochodzi z języka urdu i odnosi się do nazwy mąki, z której Pakistańskie kobiety smażą (na specjalnie grubych patelniach) placki podobne do naszych naleśnikowych zwane 'tsiapaty bread'. Placki te wyrabiają z samej mąki i wody, z odrobiną oleju. Wyobraźcie sobie, że kobieta smażąca te placki odwraca je na drugą stronę palcami i robi to tak sprytnie że nie poparzy się. Ciekawe jest również zastosowanie tych placków - służą one zamiast sztućców. Należy palcami urwać kawałek placka i za jego pomocą wybierać z talerza kęsy pikantnego mięsa polane sosem curry. Natomiast nazwa ciapaty oznacza obecnie każdego Azjatę, który nie jest skośnooki, czyli oprócz Pakistańczyków, także Hindusów, Arabów itp. Wynika to z tego, że po samym wyglądzie trudno jest ich odróżnic i stąd ta uniwersalna nazwa - ciapaty. Nie zawsze jest to nazwa pogardliwa, gdyż poprzez swoją uniwersalność stała się bardzo użyteczna. Nie ma po prostu w języku polskim innego rzeczownika oznaczającego Azjatę, który nie jest rasy zółtej.' Wynika z tego, że nie jest ciapaty, więc o co Ci chodzi?? zresztą latynosi mają często jaśniejszą skórę niż ja, więc sorry ale nie wiesz co mówisz :O

Gość gość
ale co z Bydgoszczą? martwilibyście sie na moim miejscu?

Gość anuuuuuusia
ja też miałam nadzieję zostac już w Warszawie. znajoma pociesza mnie, że zna osoby które uważaja że bydgoszcz jest super. ja byłam tam tylko raz póki co i krótko, ale staram się dostrzegać plusy, zawsze jakaś odmiana. Na pewno i fajni ludzie tam są:) a za jakiś czas postaramy sie przenieść też do Wawy...

Gość gość
no ja nie mam póki co mocno atrakcyjnego doświadczenia zawodowego i dlatego w warszawie ciężko mi o prace, bo wciąż macham moimi zaświadczeniami zpraktyk i przekonywaniem, że praca w pizzerii nauczyla mnie kontaktu z ludźmi, na którym moge bazować "pracując w państwa firmie z klientem zagranicznym" ;-(( no way dlatego bydzia da mi doświadczenie konkretne i wtedy moge się przenieść do wawy bez stresu, bo juz będę ciut bardziej konkurencyjna tak musi być, nie wszystko jest od razu w życiu, wawa nie ucieknie a ludzie są ludźmi wszędzie

Gość anuuuuuusia
nie martw sie, na pewno się przyzwyczaisz. poznasz ludzi i jeszcze moze zrezygnujesz z powrotu do wawy. a ile masz lat i w jakiej firmie jesli mozna wiedziec?