Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

co myslicie o życiu w Bydgoszczy

Polecane posty

Gość anuuuuuusia
no to ładnie. aż zaczynam zazdrościc, że ja tam nie pracuje:P po spotkaniu towarzystwo wybrało sie do jakiegoś klubu, Ty też tam poszłaś? i na jakim stanowisku pracujesz? Mój chłopak tez jest bardzo zmęczony, też coś tam teraz czyta... ehh tak to jest na początku.

Gość gość
Ist Line Support Ech....nie byłam w klubie mam sporo do robienia, jestem dość zmęczona i do tego po prostu kolesie z grupy non stop chcą się integrować;-/ nie powinnam w sumie na to narzekać, ale kuźwa- w piątek było, w poniedziałek tek, chociaż nie poszłam z natłoku obowiązków, jutro znów, terefere najlepiej codziennie i jeszcze taki trochę przymus, pt. bez wymówek, ja mam antresole, śpijcie u mnie dojeżdżajacy k******** jest zimno, ja nie moge dostosować się do nowego trybu życia, nie mam tego cholernego biletu miesięcznego, bulę za dojazdy jak psia mać, w tym chaosie potrzebuję trochę równowagi i nie wypada teraz powiedzięc- nie chce, wolę pobyć w domu;-/ wiem, wiem, mało jestem towarzyska, ale taka jest prawda, coś zmyślę chyba, a integracji to będzie milion, a ja teraz jestem mało towarzyska, bo ludzie czują, że się stresuję nowym środowiskiem i ciągle jakoś nawiązywałabym do pracy i martwiła się o której mam powrót i czy się nie zgubię wolę dobrze czuć się w sobotę i iść się przejść (wreszcie) po mieście, którego nie znam w ząb! nikt mnie nie zna, więc chyba niecnie skłamię, że przyjeżdzą do mnie chłopak;-(( mam kolegę, on nie przyjedzie wprawdzcie, ale kurczę chcę być w domu....zawsze mam wyrzuty sumienia z tego tytułu ale lubię mieć humor na takie wyjścia, a nie czuć, że trzeba iść, bo wołają nie wiem czy mnie rozumiesz, zazwyczaj nikt tego nie rozumie hehe- a co do hopjności mojej firmy- na święta przydzielane jest 500 zł;-D nie mi, bo pracuje niespełna miesiąc, ale potem od następnego roku już tak. Czaisz????? Co nóz jakieś nowe genialne wieści, uwielbiam;-) nie chcę wyjść źle na kłamstwie....;-/ ale coś muszę zmyśleć, a już ostatnio mnie zgarneli z przystanku, nie lubię zmuszania

Gość anuuuuuusia
no to ładnie:) 500 niezły prezent. ja nie lubie ciągle wychodzić ze znajomymi, też chce posiedzieć w domu i odpocząc. Moj chłopak chodzi spać o 21, bo inaczej jest nie do życia, więc nie ma mowy o takich wypadach. raz na jakiś czas tak, ale na pewno nie kilka razy w tygodniu :O u niego nie ma aż takiej integracji. ma właściwie jednego kolegę, z którym utrzymuje stały kontakt i tyle. długo mnie tu nie było, ale byłam caly czas poza Bydgoszczą, świąteczne przygotowania i inne obowiązki pochłonęły mnie całkowicie. a Ty jak święta spedzilas? też pracowałaś w wigilię? pracujesz w sylwka?

Gość AMsel
Bydgoszcz to bardzo ładne miasto. Ja sam mieszkam w nim dopiero 2 lata a ciąglę odkrywam walory życia tutaj. Jeśli jesteście zainteresowani domem, mieszkaniem w Bydgoszczy to polecam Wam mieszkania te: http://www.meritum-nieruchomosci.pl/ ja tam kupowałem i baaaardzo jestem zadowolony. Super oferty i bardzo tanio- jak i w bardzo ładych miejscach miasta :)

Gość gość411
Życie w Bydgoszczy jest fajne. Jest gdzie wyjść ze znajomymi. Nie jest zbyt duże miasto, więc nie jest za głośno. Po za tym w Bydgoszczy jest moja ulubiona pizzeria Piratto.

Gość gość
Bardzo lubię Bydgoszcz – ciągle się rozwija. Mieszkam w fajnym punkcie – mam blisko na stary rynek, do opery, do Focusa heh. Kupiłam mieszkanie na Dworcowej od Apro investment. Wcześniej mieszkałam na Wyżynach z rodzicami i też było nieźle. Nie jest przesadnie drogo jak np. w Warszawie, a jednak jest dużo świetnych miejsc, wydarzeń kulturalnych, restauracji i międzynarodowych firm.

Gość gość
oj, mój temat sprzed trzech lat wciąż zyje;-) teraz już lubię bydgoszcz, też znam piratto, a jeszcze bardziej kocham Ambar. jest kila miłych knajp no i teraz zielone arakdy dwa przystanki ode mnie- szał, mieszkam w fajnym miejscu, jestem tu szczęśliwa, bydgoszcz nie taka zła jak ja malują

Gość gość
Bardzo miłe miasto do zamieszkania. Duże, ale jednocześnie dość kameralne, sporo zielenie i ładna zadbana architektura. Nie ma tej szarości i wielkomiejskości jak w Wawie a mimo to jest gdzie pójść i co zwiedzić. Tak trafiło że trafiłam tu 2 lata temu i nie załuję. Pobliski Toruń tez nie jest zły ale do bydzi się nie umywa

Gość gość
Przypadkiem trafiłam na to forum- Bydzia jest piękna nie to co Warszawa Polska B . Jeśli ktoś wie o czym piszę Bydgoszcz to miasto Polski A

Gość gość
Mieszkałem 5 lat i mam bardzo pozytywne odczucia. Centrum na maksa odpicowane nie to co dekadę temu. Latem dzień z dzień jakieś wydarzenia, jest co podziwiać, jest gdzie się napić (ja polacam Jack) a jak ktoś lubi jakąś ambitniejszą muzę to zapraszam do ''mózgu''. muzea, teatry co kto lubi . 50 km w kierunku Wawy jest jeszcze Toruń, ale tak jak ktoś już tu wspomniał szału nie robi, ot starówka i tyle.

Gość gość
Jedno z ładniejszych miast się z Bdg zrobiło. Do 2001 mieszkałem na śródmieściu po 20-stej nikt z naszej studenckiej paczki nie wychodził nawet po chleb taka patola tam kiedyś grasowała. Teraz na przeciwko będą stawiać nowe ekskluzywne mieszkanka. Masz szczęście że do tego miasta trafiłaś i to teraz

Gość gość
Mieszkam w centrum, powie tak miasto ma fajny klimat, piękne zabytki (nie wiem skąd u toruniaków mit że ich nie ma). Komunikacja trochę dziwnie rozwiązana zwłaszcza w centrum które jest trochę jakby na uboczu. O prace jakakolwiek bardzo łatwo aż biją się o studentów. Ale o pracę w zawodzie (jak wszędzie po za stolicą)nie jest już tak łatwo. Każdemu kto planuje tu studia polecam

Gość Janczyk74
Życie w Bydgoszczy jest całkiem niezłe, wbrew pozorom co mówią ludzie jest gdzie wyjść na spacer, terenów zielonych jest pełno. Jedynym mankamentem jest chyba to że jest relatywnie mało firm IT, owszem są 2-3 duże ale takich mniejszych już niezbyt dużo. Jakby ktoś chciał skorzystać z agencji reklamowej w Bydgoszczy to polecam ten artykuł http://irmy.pl/jak-wyglada-skuteczna-reklama-z-bydgoszczy/ . Bardzo fajna firma :)

Gość gość
Mieszkam niedaleko Bydgoszczy i powiem tak bardzo nie lubie tam jezdzic, dla mnie jest miastem szarym, smutnym. Moze dlatego, ze jezdzilam tam z tata na radioterapie i mam nie mile wspomnienia.

Gość gość
Dziwię się że komuś jeszcze może sie to miasto kojarzyć z szarością. Tyle się przecież ostatnio w tym mieście wyremontowało ze głowa mała. Zwłaszcza centrum, które kiedyś było pełne obdrapanych kamienic, teraz jest kolorowe i ucywilizowane.

Gość gość
Uważam że do studiowania to jedno z lepszych miejsc.Miasto po 20 ozywa, dużo się dzieje, sporo ciekawych klubów i łatwo też jest znaleźć dodatkową prace. Gorzej oczywiście z zatrudnieniem po kierunku jeśli nie jest się informatykiem czy programistą. Dlatego właśnie tylko do studiowania :)

Gość gość
Bezrobocie tylko niecałe 5 %, o studentów też się biją, to fakt bo jest tu dużo, ale niskopłatnych miejsc pracy i średnia płaca jest reatywnie niska

Gość gość
Urodziłem się i spędziłem większa część życia w Bydgoszczy lecz nie mam za dobrego zdania o tym mieście a szczególnie o mieszkańcach zaznałem w nim bardzo wiele zła od ludzi że jeszcze tylko niemili to i tak mało powiedziane jakie to chamstwo,wredotyzm,złośliwość,bezczelność,brak szacunku,nie przeczę temu że w Bydgoszczy nie ma dobrych ludzi bo i takich spotkałem na swojej drodze ale i tak Bydgoszcz jest miastem pełnym ludzi z jakomś popier....ną mentalnością.

Gość gość
w Bydgoszczy może nie ma takich zarobków jak np. w stolicy, ale według mnie trochę łatwiej znaleźć prace niż kilka lat temu. Na tym blogu http://kujawsko-pomorskie-praca.pl/miasta/bydgoszcz/ macie fajny poradnik i sporo ofert. A co do samego życia w tym mieście, to ja bym je oceniła raczej przeciętnie, ale sentyment zawsze będę miała, bo to jednak rodzinna miejscowość.

Gość gość
Hej Bydgoszczanie! Zapraszam Was do szkoły policealne NOVA Centrum Edukacyjne Bydgoszcz <- znajdziecie nas też na facebooku! :D 790-400-178 <- numer do sekretariatu