Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dziecko raczkuje i staje ale nie siedzi norma czy nie

Polecane posty

Gość gość
I ma niecale 7 mcy

Gość gość
niektóre dzieci tak mają, ale nie ma się czym martwić

Gość gość
Spokojnie moja córka też w pierwszej kolejności zaczęła stawac i raczkować a dopiero później siedzieć i to chyba w granicach 10miesiaca.

Gość wróbcia
moja mała miała podobnie że nie siedziala a chciała stawać. ma pół roku jak się ją posadzi to siedzi ale sama nie usiadzie a jak się ja trzyma pod paszkami to drepcze po podłodze. Dla mnie to za szybko ale co mam zrobic :)

Gość gość
Witaj mój ma 8 miesięcy i nie siedzi, tylko pełza i zaczyna wstawać, dziś byliśmy na rehabilitacji żeby poćwiczyć raczkowanie i będziemy kontynuować bo już po pierwszej wizycie jest poprawa :) z siadem dajemy sobie spokój, podobno przyjdzie na to czas i nie ma czym się przejmować

Gość gość
wróbcia, skoro dla Ciebie to za szybko, to może jej nie sadzaj i nie trzymaj pod paszkami...? :o

Gość gość
Po co chodzicie cwiczyc raczkowanie? Jak przyjdzie pora to samo zacznie. 8 miesiecy to wczesnie jak na raczkowanie i uwazam, ze nie ma potrzeby przyspieszania tego.

Gość gość
8 miesięcy to normalnie jak an raczkowanie, wcześnie to 6 miesiecy.

Gość gość
pediatra nam kazała iść na rehabilitację bo dziecko nie ,że nie siedzi tylko nie chce, broni się od siadu, ale w gabinecie zaczęliśmy ćwiczyć raczkowanie i kręgosłup bo coś nie tak jest i bez tego w przyszłości dziecko miało by wadę postawy, dlatego to nie jest tak, że ja chodzę na rehabilitację z dzieckiem żeby uczyć go raczkować :/

Gość gość
bardzo fajnie, ze cwiczycie raczkowanie. moja corka miala spora kifoze ledzwiowa (plecki w czesci ledzwiowej wypukle zamias wklesle!) i dzieki temu, ze na rehabilitacji nauczyla sie raczkowac jest duza poprawa. wiec mam nadzieje, ze dzieki rehilitacji i Wy uchronicie malenstwo przed wada postawy :) warto sie pomeczyc dla malenstwa :)

Gość gość
A no mój synek miał 6 mcy jak raczkował, teraz ma prawie 7mcy i sam wstaje w łóżeczku lub jak sie trzyma stołu. No a jak go posadze to sie przewala na boki i nic z tego