Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

wygląd a inteligencja

Polecane posty

Gość gość

do tej poty tak nie uważałam... ale od początku. Studiowałam zaocznie nie dostałam się na moje wymarzone studia i ku niezadowoleniu rodziców poszłam na ten kierunek zacznie, (ok była to bezprzszyłościowa socjologia, więc może i dobrze, że skończyłam ją zaocznie bo w tym czasie zdobyłam całkiem niezłą pracę). U mnie na roku dziewczyny wyglądały jak z okładki, ładne, zadbane, świetnie ubrane, włosy zrobione, paznokcie też. Jak czasem musiałam przyjść w tygodniu coś załatwić na uczelnie tego nie było dziewczyny takie zwykłe, ciuchy normalne, włosy związane w koński ogon. Jasne, że nie tyczy się to wszystkich osób, ale takie było pierwsze wrazenie. No i tak zaczełam się zastanawiać czy ładnym uczyć się nie chciało i nie dostały się na potocznie uważane za lepsze studia dziennie, czy poprostu wyglądają lepiej bo pracują i stać je na takie rzeczy jak fajne ciuchy czy wyjście do fryzjera?

Gość gość
jestem raczej ładna kobietą, ale przez całe studnia chodziłam w 2 parach jansów i 3 sweterkach dopiero teraz stać mnie żeby iść do fryzjera, czy kosmetyczki

Gość gość
Nie wiem, ja w czasie studiów byłam tak zaangażowana w naukę, tak zainteresowana moim kierunkiem, że ani moda ani faceci mnie wtedy nie interesowali

Gość gość
ale masz problemy

Gość gość
wiem, że bezsensu problem, ale tak się zastanawiam...

Gość gość
Na zaocznych każdy ma w d***e kierunek i naukę, chodzą żeby skończyć i mieć magistra. Osobiście jeszcze nie spotkałam studenta zaocznych, który studiowałby w innym celu

Gość gość
zaoczna socjologia hahahahha

Gość gość
Na zaocznych każdy ma w d***e kierunek i naukę, chodzą żeby skończyć i mieć magistra. Osobiście jeszcze nie spotkałam studenta zaocznych, który studiowałby w innym celu to może i racja, ale na dziennych też tak jest, teraz każdy studiuje bo tak trzeba, a na studiach można poczuć troche wolności poimprezować, mało kto świadomi wybiera kierunek i w wieku 19lat wie tak naprawde co chce robic

Gość gość
do tego co wyśmiał moją zaoczną socjologie, ok wiem, że teraz takiego kierunku bym nie wybrała, socjologia była rozszerzona o reklamę i była się na nią strasznie trudno dostać, ja na zwykłą nie chciałam. Ale tak jak już pisałam mimo tej socjologi mam całkiem dobrą pracę więc smiac się nie musisz :) pozatym nie o tym temat

Gość gość
a powiedz mi autorko co robią te "piekne modelki" po tych studiach? Tobie sie udało masz dobrą pracę a inni?

Gość gość
Te na zaocznych wiedzą że wygląd to jedyne co mają, a inteligentne mają swoje pasje i nie przykładają takiej wagi do makijażu i stroju.

Gość gość
Na moich studiach dziennych "zadbane" chodzą panny z małych miasteczek, te z dużych miast mają może drogie ciuchy ale same nie wyglądają na zrobione. A na zaocznych zawsze więcej jest osób dojeżdżających i stąd ta rewia mody, bo przecież trza się wystroić do miasta :p

Gość gość
No nie...zacznijmy od tego, że teraz aby się dostać na studia, trzeba tylko myśleć utartymi schematami i dobrze zdać tę kretyńską maturę...nie trzeba być specjalnie inteligentnym, to raczej loteria jest. Poza tym te z zaocznych są bardziej zadbane bo zazwyczaj pracują, a koleżanki z dziennych mozliwosci dorabiania mają mooocno ograniczone, więc nie stać je na drogie kosmetyki, pełne szafy ciuchów, fryzjera co miesiąc itd...chyba, że ktos jest bogaty z domu;). Widzisz, to nie kwestia inteligencji.

Gość gość
Co inni robią ? Z tego co wiem to większość ma całkiem dobre pracę, jasne są wyjątki, ale dziewczyny podczas studiow porobily staże w róźnych urzędach i lepszych firnach, bankach i tam zostały. Z perspektywy czasu uważam, że osobą studiującym zaocznie łatwiej wejść na rynek pracy. Na pierwszym roku wiekszość pracowała w sklepach lub knajpach, kończąc większośc miała prace biurowe.

Gość gość
ale chyba nikt nie pracuje jako socjolog....