Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

gdzie za granice z 2 latką konkretne hotele

Polecane posty

Gość gość

co polecacie?

Gość gość
gratulacje... zwiedzasz swiat i jedyne co cie interesuje to hotel? :D

Gość ewaewelinaaaaaaaaaaaan
jaki kraj?:)

Gość gość
chodzi mi żeby był ok, to bedą moje piewrsze wakacje z córką, a w sumie dopiero 3 za granicą. chodzi mi oładną plaże, dobre zejście itp . Obojetne gdzie, aby było ciepło , no i nie 7 godzin w samolocie. tak 3 to maks

Gość gość
Szczerze to nie polecam wakacji zagranicznych z tak malym dzieckiem. Bylam we wrzesniu w grecji z 3 latka i zaluje ze kase tylko wydalam. Nic nie odpoczela, tam zycie zaczyna sie dopiero w tedy gdy my usypialismy corke. Jedzenie greckie nie nadaje sie dla teakiego dziecka

Gość hehehehehehehalejaja
a kiedy chcesz lecic? niedługo?, bo teraz to kraje arabskie i Hiszpania jesli chodzi o pogode i krotki lot

Gość gość
ale pogoda murowana ..mam już dośc polskiego morza, gdzie jadę raz na rok na 2 tygodnie i mam 2 ciepłe dni . A czemu jedzenie nie odbre dla 3 latka ? mleka nie było, jkaiś płatków, na obiad ziemnaiki z czymś, duzo owoców itp ?

Gość gość
ja dopeiro mysle o kwietniu maju - i wtedy córka bedzie miała już 2,5 roku :) chodzi mi o hiszpanie, grecje, może chorwacja, bułgaria, no co polecicie ! arabskie raczej odpadaj, bo tam to dopiero dziecko miałoby głodówkę, pozatym bałabym się tak daleko na 1 raz :)

Gość gość
Platki na mleko byly ale tylko z zimnym mlekiem wiec corka takich nie zje. Ziemniakow wcale nie bylo. Zupa to sama woda np rosol bez makaronu. Owoce byly ale obiadu one nie zastapia. Caly tydzien glodni chodzilismy. A corce jogurty nakupowalismy.

jesli chodzi o Chorwację polecam Sol Garden Istria(region Istria) super hotel z licznymi basenami i atrakcjami dla dzieci, blisko morze, ale wada...plaza kamienista

super jest w Rovinji, my tam z Istrii dojeżdżaliśmy autem ze wzgledu na fajna plaże i płytka wodę, ale hoteli tam nie znam, w tej miejscowości ludzie raczej kwatery wynajmują

Gość gość
aha :) ale jak wynając kwatere to i dojazd samochodem pewnie, bo samolotem to drogo bardzo !

Gość gość
A gdzie byłaś w Grecji ? oprócz jedzenia było ok? jak wygląda dzień z takim maluchem, pobawi sie w piasku, w basenie wykąpie?

nie wiem jaki jest koszt samolotem, my bylismy autem,zeby tez troche pozwiedzać i byc bardziej moblinym, jednego dnia tu podjechac, innego gdzies indziej:)

Gość gość
Głodni chodzili na wczasach. No bez jaj. Nie mogliście iść do restauracji poza hotelem, jak wam żarcie nie pasowało? Co za lebiegi. Głodny to może chodzić nastolatek co ze 100 w kieszeni w Polskę ruszył stopem, a nie dorośli ludzie, rodzice. Ludzie.

Gość gość
tak to jest jak bieda pojedzie na wczasy, oplaci all i grosza przy d***e nie ma:D a jak jedzenie w hotelu nie smakuje to nie ma zz co jesc kupic, no jaja:D:D

Gość gość
uwaga uwaga , nie o tym jest dyskusja, proszę o odp na założony temat. dziękuję

Gość Greckie jedzenie niedobre
? Nie dla dziecka? No fakt, ziemniakami tam sie nie napchasz, bo w większosci krajów ziemniak nie jest dodatkiem do mięcha, ale greckie jedzenie jest pyszne i duzo zdrowsze niz tradycyjna kuchnia polska. Jesli ktoś jest tak kulinarnie skostniały to jednak nie powienien sie ruszac poza polskie nabrzeże- nie ma to jak fryty smazone w dwudniowym oleju i mrozona, smazona rybka za kupe kasy 🖐️

Gość gość
My bylismy na Krecie na terenie hotelu bylo 5 basenow, byl basen dla dzieci. Corka najchetnie siedzialaby w nim non stop. Byly tez 3place zabaw, male zoo, plaza piaszczysta, aquapark 300m od hotelu. Ale jadac musielismy na miescie gdzi ceny byly kosmiczne za jedno danie typu frytki+mieso kebab z surowkami placilismy w przeliczeniu ok 90zl wiec troche bez sensu placic za all inclusive i osobno placic takie pieniadze za jedzenie. Zaraz znajde ten nasz hotel na stronie tui

Gość mama krasnoludka
Ja byłam z 16 miesięczną cóką w Bułgarii w małej miejscowości Tzarewo w hotelu Serenity. Piękna, duża plaża, hotel ok. Dużo miejsc do spacerowania. Ogólnie to nie jest miejscowość dla imprezowiczów. A jak córka miała 2 latka to byliśmy w Turcji koło Manavgat w hotelu ...zapomniałam nazwy. Też było super. My nie przepadamy za siedzeniem w hotelu ale przy maluchu muszą być luksusowe warunki. Ogólnie już w Bułgarii zwiedzaliśmy trochę, w Turcji również. Oczywiście nie dalej niż kilkadziesiąt km od hotelu ale dało się.

a bierzesz np, Cypr pod uwage? niedaleko, plaza fantastyczna, czysta woda

Gość gość
To prosze podaj chociaz 2dania greckie ktore zje 3letnie dziecko

Gość gość
mam ciotkę w Turcji, ale szczerze boję się trcohę tak daleko lecieć, i długo - nie wiem jak to będzie. Moja córka jest bardzo r****iwa, i trochę się boję. Pozaty sam lot drożej mnie wyniesie niż wycieczka , cała z all itp. Biorę pod uwagę wszystkie NIE arabskie kraje . A napisz mi prosze jak właśnie wrażenia z Turcji z tak małym dzieckiem, co jadło? nie za gorąco było itp . będe wdzięczna ;-)

Gość autorka tego topiku o podróży
ja byłam w grecji rok temu z koleżanką, to powiem Ci ze w szoku jestem że nic nie jadło, na śniadanieb yły naleśniki, rogale francsukie, właśnie płatki na mleku, na obiad dużo makaronów, owoce, kolacja kanapki - hotel był mea 5* spa itp - więc wszystko kusiło !

Cypr jak najbardziej !

Gość gość
dziewczyno ta biedota z kafe nigdzie nie jeżdzi wiejdz na forum tamatyczne, np Chorwacja, Hiszpania, Grecja czy inny kraj jaki Cb interesuje i poczytasz sama widzisz,ze tu raptem 3 osoby gdzies byly:D ja nie doradze, bo my latamy poza Europą

Gość gość
Najpierw jaki kierunek? Ja kocham wyspy kanaryjskie, szczególnie Furteventurę, plaże piękne, rozległe w zasadzie bezludne czasami, tylko trroszke wietrznie ale nam akurat to nie przeszkadzało, byliśmy tam z półrocznym i 5letnim synem, piekna plaża tez jest w Maroku i wcale nie jest "arabsko" bo pełno francuzów wszędzie i Hiszpanów, tam byliśmy z półtorarocznym synem. Wszedzie jest fajnie, zależy co się chce robić. Na Zakyntos byliśmy w hotelu z aqaparkiem , dzieciaki szalały w nim całymi dniami bo do plazy kawałek a i plaża nijaka i wieczorem trzeba było się z niej ewakuować, Teneryfa tez jest fajna, w tym roku byłam tam w fajnym hotelu H10 ale plaze nie te co na Fuercie. No i jeszcze Turcja, niedaleko, ciepło woda w morzu wręcz żurowato ciepła, plaża taka se... . Gdybym miała teraz kase i wybierac jakiś kierunek byłaby to Fuerteventura, zakochałam się w niej! Musisz sobie wytyczyć najpierw na czym Ci zależy. Cena Bliskość lotu Plaża/czy hotel jest położony tuz nad nią czy trzeba dojechać dodatkowe atrakcje typu baseny zoo itd. No i co Wy chcecie robic na miejscu.

na Cyprze bylismy w ATLANTICA AENEAS RESORT &SPA i ten z czystym sumieniem polecam, jedzenie bardzo dobre, kazdy znajdzie cos dla siebie, duzo owocow morza(dla nas raj kulinarny)plaza blisko i czysta, tylko przejsc przez ulicę, woda czysta i cieplutka, liczne atrakcje wodne, bardzo nam sie podobalo i co najwazniejsze było bardzo malo Polakow(bylismy w pelni sezonu)

miałam ciężkie 2 lata, marzę o leżeniu ( wiem ze przy dziecku się nie da ) ale tym razem BEZ zwiedzania, ładna plaża, jedzenie podane pod nos, no i słonecznie ciepło. Ile się do Turcji leci ? i na Fuertaventurę ?