Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość psowiczka

interpretacja testu

Polecane posty

Gość psowiczka
dziekuje :) a ja mysle ze te cienie cieniowate to po prostu to miejsce gdzie powinna byuc rozowa kreska.

Gość gość
przed terminem miesiączki trzeba robić test koniecznie z pierwszego porannego moczu bo inaczej nawet przy ciąży nie wyjdzie daleko jeszcze do terminu @, więc i druga kreska taka słaba

Gość psowiczka
testy wszystkie były robione z pierwszego moczu :) no blade ale w ostatnim cyklu tez takie były a @ przyszla..

Gość gość
a ja tu nic nie widze

Gość makinka
Pewnie miałaś wczesne poronienie w zeszłym cyklu, a poziom hormonu może się jeszcze znikomo utrzymywać. Tym bardziej nie powinnaś testować przed terminem @, no ale skoro to już zrobiłaś to robienie testu co dziennie nic ci nie da. Należy odczekać przynajmniej 2-3 dni do kolejnego testu żeby zobaczyć różnicę. Na moim przykładzie: zrobiłam test na 4 dni przed @, pokazała się ledwo widoczna druga kreska, na dodatek cienka jak włos i rozmyta, po 3 dniach była nadal blada ale grubości tej pierwszej, a po kolejnych 3 dniach była już wyraźna ale nie tak mocna kolorem jak ta pierwsza. Po kolejnych dniach przez to że miałam 4 testy wykorzystałam ostatni i były piękne grube czerwone dwie krechy :) Teraz się niepotrzebnie denerwujesz i stresujesz, poczekaj kilka dni i zrób znowu. A w terminie @ niestety często się zdarza, że się roni wczesne ciąże, podobno dzieje się tak w 50% przypadków niestety. Dlatego odradza się testowanie przed terminem miesiączki.

Gość psowiczka
makinka dziekuje. teraz biore luteine wiec powinna podtrzymac.. denerwuje sie bardzo.

Gość japanesspaaa
psowiczka a w poprzednim cyklu brałaś luteinę czy zrobiłaś test i czekałaś co będzie??? Bo ja o ciąży dowiedziałam się też przed terminem @, właśnie z takich bladych paseczków na teście. Od razu zaczełam brać duphaston a i tak w terminie @ dostałam krwawienia, było skąpe trwało dwa dni, już się bałam, że to @ i nici z dzidzi. Na szczęście miałam akurat wolne i całe te dwa dni przeleżałam i dwa dni pozniej lekarz potwierdził ciążę. Obecnie 11 tydzień

Gość japanesspaaa
A ciąża pomimo tego krwawienia rozwija się prawidłowo

Gość makinka
Ja bym nie brała nic bez konsultacji z lekarzem. Masz jakieś schorzenie że chcesz "podtrzymywać" na wszelki wypadek? Na tym etapie natura wie co robi. Ja też się denerwuję, zwłaszcza że 2 cykle temu poroniłam w 5 tc, ale póki lekarz nie stwierdzi na badaniu usg że ciąża jest nic nie kombinuję. Wiem że testy i brak @ świadczą o tym że znów jestem w ciąży i to znów w 5-6 tc. Widocznie moje poronienie było spowodowane tym, że zarodek źle się wykształcił i organizm go wcześnie wykluczył. Nie chciałabym na siłę wbrew naturze podtrzymywać ciąży z taką wadą. Pomyśl może o tym. Zapisz się do lekarza zrób betę dla pewności i czekaj na rozwój wydarzeń.

Gość japanesspaaa
żeby nie podtrzymanie duphastonem mojej ciąży by nie było. 5 razy miałam blady pasek i żadnego dziecka nie urodziłam. Dopieroteraz dotrwałam do 11 tyg i maluch jest zdrowy, a żeby nie podtrzymywanie to by go nie było Luteina czy duphaston nie zaszkodzą

Gość makinka
Japanesspaaa, jesteś lekarzem? Sądzę, żę jeśli już radzisz to radź by udała się do lekarza, a nie kombinuj i wyznaczaj dawki jakie "powinna" i czego brać. Tylko lekarz może to stwierdzić. Być może masz za niski poziom progesteronu że ronisz ciąże jedna po drugiej i wtedy to inna sprawa, ale jeśli zarodek jest źle wykształcony to na siłę nie ma go chyba po co podtrzymywać? A poza tym, miałaś już badanie na przezierność, że twierdzisz że wszystko jest ok? Sorry, ale nie znoszę ludzi co się bawią na forum w lekarzy. Życzę zdrowej ciąży mimo wszytko.

Gość japanesspaaa
W swoim pierwszym poście do autorki napisałam "idz jak najszybciej do lekarza" musiałaś to ominąć. Ja od razu po pozytywnym teście wziełam duphaston 2*1 i jak na wizycie powiedziałam o tym dla lekarza powiedział "świetnie Pani zrobiła" Stąd moje rady. Pozdrawiam

Gość makinka
Ale Ty pisałaś że nie donosiłaś wcześniejszych ciąż i pewnie lekarz o tym wiedział dla tego pewnie tak odpowiedział. To zupełnie inna sprawa. Nie znasz się na ciążach i ich przebiegu, nie studiowałaś podejrzewam medycyny i przez to nie masz prawa udzielać tego typu rad. Skoro radziłaś iść do lekarza to należało na tym poprzestać i nie radzić brać leków bo takowe lekarz jedynie może zalecić.

Gość psowiczka
makinka moj problem to za niski poziom progesteronu w drugiej fazie wiec mi na penwo nie zaszkodzi :)

Gość japanesspaaa
Na etapie 11 go tygodnia ciąży z maluchem wszystko jest ok. W 13 tyg będę miała badania prenatalne i dowiem się więcej. Jednak nie ma żadnych dowodów na to, że z podtrzymywanych lekami ciąż rodzą się chore dzieci. Mając takie myślenie można założyć, że u ludzi po in vitro też dziecko będzie chore bo skoro para 10 lat nie miała dzieci to mają "słaby materiał"

Gość makinka
"Idz jak najszybciej do lekarza. SŁaba druga kreska na teście, szczególnie w dniu spodziewanej miesiączki albo po wskazuje jak najbardziej na ciążę ale na słabą, którą trzeba podtrzymać lekami. I to nie @ przychodzi tylko poronienie" Jaką słabą do cholery?? Ona robiła test przed @ to normalne na tym etapie. Błagam, nie bądź śmieszna, kto Ci takich głupot naopowiadał że to świadczy o "słabej ciąży"?! Poziom hormonu na tym etapie jest jeszcze (o ile jest) za niski, po tygodniu jeśli Ona jest w ciąży to kjak zrobi test to na bank błędzie miała mocne krechy. I wcale nie trzeba żadnych leków na Miłość Boską! Ręce mi opadają jak czytam podobne bzdury! żałożycielko tematu, jak już nie możesz wytrzymać to idź poradź się lekarza, ale nie przyjmuj leków bez konsultacji z nim. Na forum jest dużo takich pseudo rad niestety....

Gość makinka
In vitro to zupełnie inny temat :) Mogę wiedzieć ile masz lat że takie masz rozumowanie? Sorry kobieto, ale na tym etapie to tylko o rozwoju ciąży, a nie dziecka da się coś powiedzieć. Oczywiście bijące serduszko już widać to prawda.

Gość japanesspaaa
Powtarzam słowa mojego lekarza z kliniki leczącej niepłodność, ale skoro jesteś od niego mądrzejsza makina to zwracam honor

Gość psowiczka
przestancie dziewczyny ! ja uwazam ze japaanespaaa ma racje ! bo to samo mowil mi kiedys moj gin !

Gość japanesspaaa
zaczepki szukasz czy publicznej sprzeczki??? Skąd się tacy ludzie biorą???? Od 5 lat leczę się na niepłodność, chciałam dziewczynie podpowiedzieć cowiem z własnego doświadczenia a Ty mnie atakujesz. Jestem osobą wykształconą, po studiach i nie jakąś gówniarą bo mam 28 lat co chcesz mi wmówić???????? Jak ma za niski progesteron autorka tozle edzie jak wezmie w drugiej połowie cyklu. Zle bo co???????? Przecież po coś tę luteinę lekarz wypisał

Gość psowiczka
mialam brac po owulacji luteine ! a ze w tym cyklu nie zaobserwowalam skoku tmepki ( biore castagnus na PMS i to on mogl mi zaklocic tempke ) to postanowilam wziac luteine przynajmniej @ bedzie w terminie !

Gość japanesspaaa
Ale daj Boże żeby nie było jej wcale :)

Gość japanesspaaa
psowiczka długo staracie się o malucha????

Gość gość
jakie schizy no masakra, dziewczyno weź wyluzuj bo tak nigdy w ciąże nie zajdziesz. Ja tam żadnych kresek nie widze a ty jak się bedziesz tak nakrecac to jeszcze dlugo mamom nie zostaniesz

Gość makinka
To ty się ogarnij dziewczyno! Lekarzem nie jesteś a każdy przykład jest indywidualny, inaczej nikt do lekarza by nie chodził. Jak na 28 lat to rozum chyba nieco młodszy jednak. A autorka jak woli eksperymenty to niech je robi. Śmieszne ton wszystko :) To że się leczysz, twoja sprawa. Nigdzie nie mówiłam, że ludzie leczący się na bezpłodność mają rodzić chore dzieci. Czytanie ze zrozumieniem się kłania... Jak się ma problemy i ciąża się nie utrzymuje niezależnie od przypadku, to się to "ryzyko" podejmuje i w każdym przypadku dostaje się leki. Ale jak człowiek nie ma kłopotów z ciążą, a ma słabą kreskę na teście to nie bierze leków! Skąd wiesz że ona ma jakieś problemy. A sory, jak się 5 lat leczysz to jesteś lekarzem :)

Gość makinka
I nie szukam zaczepki, tylko dziwię się ludziom co wierzą w bzdury pisane przez innych niby "lekarzy". Jak widzę głupoty to reaguję :)

Gość gość
Piszę, że jest w 11 tyg. Makinka na to "Sorry kobieto, ale na tym etapie to tylko o rozwoju ciąży, a nie dziecka da się coś powiedzieć. Oczywiście bijące serduszko już widać to prawda" a popatrzcie tuhttp://www.youtube.com/watch?v=uz442IDNU6g Serduszko już widać :)

Gość japanesspaaa
Ja się nie zamierzam z Tobą makinka kłócić, więc daruj sobie zaczepki.