Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość brzydki brzuch po porodzie

kompleksiara

Polecane posty

Witam...mam problem.Po dwojce dzieci zostal mi bardzo brzydki brzuch.Sa na nim rozstepy,przy pepku pomarszczony,no i ogromny,w sumie bardziej zwisajacy:( wstydze sie rozebrac przy mezu,nie moge zaakceptowac tego.Moje dzieci urodzily sie duze ( w 2009r sym 4150kg 60cm porod naturalny,a drugi 2012r 5010kg i 59cm ciecie cesarskie).napewno przez to takie brzuszysko :, nie wiecie czy jest mozliwosc na NFZ operacja???

Gość psychiatra gminny
zapytaj meza

Gość gość
Próbowałam ćwiczeń ?

Gość gość
na nfz a w życiu na jakim ty świecie żyjesz?

Gość marcelek
Tak.Brzuszki 30 dziennie...

propozycje: aby wspomagać proces obkurczania się skóry, niezbędne jest nawilżanie oraz ujędrnianie skóry. Dlatego codziennie pod prysznicem lub podczas kąpieli masuj brzuch szorstką rękawicą, a potem smaruj balsamem ujędrniającym – najlepiej dwa razy dziennie. Dodatkowo regularne ćwiczenia wzmacniają nie tylko mięśnie, ale także przyspieszają regenerację skóry. Niektóre mamy decydują się także na zabiegi ujędrniające w salonie kosmetycznym, np. termolifting, endomasaż, radiofrekwencja, jednak większość z nich można stosować po zakończeniu laktacji.

Taki peeling kupic czy samej zrobic???

Sama go zrobisz potrzebujesz kawy soli oliwy cynamonu i wrzatku;) można go zrobić z samej kawy.poczytaj w Google lub popatrz na YouTube naprawdę polecam :)

dziekuje...mam nadzieje ze cos podziala...

Gość gość
bo dbać o skórę na brzuchu to już trzeba w ciąży, i dodatkowo po porodzie, a wy zachodzicie w ciąże, żrecie ile sie da a potem jest placz bo brzuch jak u 80letniej staruszki

Gość gość
a co ty jadłaś że Twoje dzieciaki takie wielkie i ciężkie się urodziły???

Gość gość
a jak sie dba o brzuch jak jest sie w ciazy ktora jest zagrozona i sie caly czas lezy?

Gość patrysiulenka
Jesli mąż nie akceptuje Cie jaką jesteś to masz meża dupka :)

Gość gość
zaakcpetować to ją pewnie zaakcpetuje, ale sorry, nic fajnego nie ma w patrzeniu na brzydki zwisający i pomarszczony brzuch

Gość patrysiulenka
Wy naprawde sie przejmujecie rozstepami i innymi??? JEzu wazne by dziecko zdrowe bylo.

Gość gość
a w czy ciąża leżąca przeszkadza w smarowaniu się specyfikami? przecież to na tym polega, na ujędrnianiu i nawilzaniu.

Gość gość
ale sie chyba i tyje jak sie lezy, nie?

Gość gość
ale jak się lezy to tez nie potrzebujesz tyle kalorii jak ktos kto pracuje i się rusza. w ciazy trzeba sie smarowac balsamem nawilzajaco ujedrniajcym!!!

Gość gość
P*****ly piszecie, ja mialam przed ciaza wycwiczony, plaski brzuch z zarysem miesni. W ciazy urosl mi wielgachny brzuch, bo dziecko z przodu (za waska miednnica), duze (tez ponad 4 kg) i choc po ciazowych kg nie ma sladu, to rozstepy na brzuchu mam mimo dbania o niego od czasow nastolatki i nie wciagnieta skore, na ktora moze pomoc jedynie plastyka brzucha. A po porodzie szybko zaczelam cwiczyc, nosilam bielizne uciskowa, smarowalam roznymi wynalazkami majacymi zdzialac cuda, kawowy peeling tez stosuje i gowno to dalo. Zwisajacej skory nie pozbede sie cwiczeniami i przy pomocy specyfikow.

Gość gość
To zalezy od predyspozycji skory, a ze bylam szczupla przed ciaza, mialam waska miednice (160 cm i 46 kg) a brzuch urosl mi jak w ciazy blizniaczej, to skora nie miala szans. Fakt, po latach dbania,, smarowania po ciazy, skora jest milsza w dotyku, ale nadal wisi (na poczaatku byla szklista, szorstka wrecz). A moj maz? Nie przeszkadza mu to, w koncu nie z plaskim brzuszkiem sie zenil a z jego wlascicielka i tym, co mam w glowie. Maz przez 5 lat malzenstwa przytyl mi nieco w zeszlym roku, mia juz odstajacy brzuch, zaczal mocno siwiec (genetycznie, tesc w wieku 30 lat byl siwy) i co? Kocham go tak samo, jak na poczatku. A tez moglabym, podazajac za kultem ciala, ktory wyznacza atrakcyjnosc i poziom milosci w tych czasach, krecic nosem, ze jeszcze te pare lat temu maz mial czarna czupryne i jedynie na skroniach kilka srebrnych niteczek. Przeraza mnie dzisiejszy swiat, gdzie "kocha" sie za wyglad i idealne cialo. a taka prawda, ze to dupa a nie milosc jest :P

Gość gość
Autorko zalezy ile masz lat ale na zwisający brzuch pomoże tylko abdominoplastyka i nic więcej. Brzuch możesz wytrenować ćwiczeniami, skórę możesz nawilżyć i ujędrnić na pewną skalę ale nie wciągniesz i zrekonstruujesz czegoś co pękło (tkanka) i nie podniesiesz żadną siłą zwisającego płata skóry , od tego jest skalpel. Ja urodziłam jedno dziecko a brzuch był ogromny. Efektem był długo nie schodzący brzuch (rozciągnięte mięśnie brzucha. Po dwóch latach udało mi się wyćwiczyć go tak że jestem całkiem płaska ale skóra wyglądała jak na wypompowanym balonie. Zaparłam się i ujędrniłam skórę na tyle że w pozycji stojącej nie widać niejędrności jednak jak usiądę, schylę się to katastrofa bo nadmiar skóry nie zniknął ot tak i pozostaje widoczny.

Gość duzy brzuch po porodzie
Przed pierwszym porodem wazylam 47 kg 169cm.w ciazy przytylam 27kg po roku po porodzie zjechalam do wagi 57 i tak do drugiej ciazy.W drugiej przytylam az 40 :( w tej chwili waze 64.Mezowi nie przeszkadza,ale dopuki sama siebie nie zaakceptuje na nic wsparcie meza bo psychika swoje robi.Mam 24 lata.Juz po pierwszym dziecku dostalam rozstepow (caly brzuch,nie 20 nie 30 a okolo 100).Wstyd mi latem isc na plaze.Stroj jednoczesciowy tylko...ale na nogach do kolan rowniez nie w malej ilosci rozstepy,a na dodatek cellulit.Plakac sie chce!!!W obu ciazach nie jadlam duzo,nie wiem skad takie duze dzieci.Maz urodzil sie ponad 2 kg ja tez bylam malutka...Odzywialam sie zdrowo i NIE ZA DWOJE bo to co mi wystarczalo moim zdanie wystarczalo i dziecku...brzuch balsamowalam bo w jednej i w drugiej ciazy rozstepy pojawialy sie gdy brzuch rosl (a byl ooooooooooogromny)

Gość gość
Jak można przytyć 40 kg??????????????? Rozumiem, jak komuś gromadzi się woda, na to nie ma się wpływu, ale w takim wypadku po porodzie bardzo szybko wraca się do wagi z przed ciąży. Skóra ma swoje predyspozycje i tego się nie przeskoczy. W mojej rodzinie nikt nie ma rozstępów, moja siostra urodziła 3 dzieci, niczym się nie smarowała, ma kłopoty z g***townym tyciem i chudnięciem i również rozstępów nie ma. A inna dba o siebie, ćwiczy, smaruje i cały brzuch w rozstępach.

Gość duzy brzydk brzuch po porodzie
zdrowie dziecka to podstawa.Nie zaluje jednego jak i drugiego synka,kocham ich nad zycie i wiem ze dla nich poswiecilam swoje cialo...ale wiecie jak to jest.Kobieta musi sama siebie zaakceptowac by podobac sie innym (w moim przypadku mezowi)

Gość gość
Poczytaj o iconie jest specjalny medyczny program do brzuchów po porodzie.Nie jest to tania impreza ale bardzo skuteczna.