Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak pobrac mocz

Polecane posty

Gość gość

jak pobrac mocz u rocznej dziewczynki? Wiem, ze jest taki specjalny woreczek, ktory sie kupuje w patece i wiem, ze ma to byc poranny mocz, ale czy ten woreczek mam jej zainstalowac juz wieczorem? Czy rano jak wstanie, zalozyc i czekaz az nasiusia?

Gość gość
rano musisz podmyć dziecko i poczekać aż będzie robiło siusiu, złapać do pojemniczka w zależności od badania jeśli to posiew to do jałowego z apteki. Woreczki są dla noworodków i leżących niemowląt.

Gość gość
no moja coreczka juz chodzi, ale jak mam zlapac te siki? jak nie do woreczka? to jak juz chodzi, to woreczka nie mozna zastosowac?

Gość gość
jeśli to na posiew to na pewno nie, pobranie moczu wymaga zachodu. Dać się napić i zdjąć pieluchę i czekać aż będzie chciało siku i łapać.

Gość gość
łapać siuśki dobre :) ja mojemu synkowi kupiłam ten woreczek o którym pisałaś i założyłam rano,

Gość gość
U synka łatwiej złapać te siuśki do woreczka. U dziewczynki to tragedia.Woreczki się odklejają, siuśki i tak wylatują ,a już nie mówiąc o tym jakie to nieprzyjemnie - tym bardziej dla roczniaka. w szpitalu radzili mi umyć porządnie nocnik i niech tam nasiusia . Tak robię za każdym razem :)

Gość gość
wszystko ok jak posiew wyjdzie czysty ale wolałabym nie fundować dziecku antybiotyku z powodu mojego lenistwa

Gość gość
poza tym dziewczynka może mieć bakterie kałowe, ze względu na bliską lokalizację o***tu.

Gość gość
chodzi ci o nocnik?? Zawsze tak robiłam a uwierz że córka miała mnóstwo razy badany mocz.W szpitalu również tak kazali pobierać, bo inaczej się nie dało ... I nie rozumiem o co chodzi z tym lenistwem??

Gość gość
dawałaś mocz z nocnika na posiew? Jesli na badanie ogólne to jest to do przyjęcia ale przy posiewie nie.

Gość gość
Rozumiesz co do ciebie mówię ?? W SZPITALU RÓWNIEŻ TAK ROBILI ... wystarczy porządnie umyć nocnik. W szpitalu jeszcze dezynfekowali

Gość gość
Człowiek chce dać jakąś dobrą radę ( nie wymyśloną sobie samemu tylko poleconą ze szpitala) A tu ci jeszcze pojadą że leniwa jesteś.... Po cholere wtedy pytasz jak pobrać mocz??

Gość gość
dziwna ta rada ze szpitala, bo przy pobraniu moczu na posiew siusiak nie powinien dotykać nawet ścianki pojemnika, mocz nie może być z początku strumienia ani z końca, to wszystko jest potrzebne aby wynik był miarodajny.

Gość gość
oczywiście siusiak to przy chłopaku ale przy dziewczynce tak samo, ciało ma nie dotykać do pojemniczka a tym bardziej mocz nie powinien być przelewany.

Gość gość
to zwykle badanie moczu, nie na posiew. Wiec jak? mozna zastosowac ten woreczek?

Gość Anutkaaaaaaaaaaa
Oczywiście że można tylko to graniczy z cudem żeby było coś w woreczku ;/ . Ta co pisała o nocniku ma rację.