Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karka88

prawdopodobieństwo ciąży

Polecane posty

Gość karka88

witam, mam pyt.jakie jest prawdopodobieństwo ciąży jesli dzis jest 24dc, w 17dc miałam IUI, dostałam Pregnyl 10000jednostek w 15 dc , w dniu dzisiejszym tak z ciekowosci lub by poprostu choc raz zobaczyc II na tescie zrobilam go z porannego moczu, wyszła druga blada kreska czy to nadal działanie pregnylu? prosze nie naskakiwac na mnie ze wkrecam sobie ciaze, bo mysle ze sie nie udało, jedynie jestem ciekawa czy to pregnyl oraz z gory dziekuje za odp.

Gość karka88
dodam ze cykle mam 30-31 dniowe

Gość karka88
prosze kogoś o odp.

Gość gość
Mysle ze jednak jestes w ciazy, pregnyl chyba nie powinien Ci pokazac drugiej kreski, w takim ukladzie jestes kilka dni przed @ i zdaza sie ze test pokaze juz tak wczesna ciaze, ja tez tak mialam, pierwszy test robilam w sobote a miesiaczka miala byc w czwartek po tej sobocie, tez bylam po iui, teraz maluch spi :-)

Gość sliwkawkompocie
Podobno pregnyl moze powodowac falszywie pozytywny test do 14 dni po zastrzyku. Jednak w moim przypadku 2 razy po 10 dniach test byl negatywny i ciąży nie było. Ja nie robiłabym sobie zbyt dużych nadziei żeby się nie rozczarwać, aczkolwiek trzymam kciuki i życzę powodzenia.

Gość sliwkawkompocie
pregnyl może zakłamywać wynik testu ponieważ zawiera gandotropine - hormon wystepujacy w moczy kobiet w ciazy. Tak więc proponuję poczekać do terminu @ i zrobić betę.

Gość gość
pregnyl może fałszowac wynik testu do 14 dni, jeżeli w 17 dc miałaś IUI, to bardzo wątpliwe, a wręcz niemożliwe żeby w 24 dc test wyszedł pozytywnie z powodu ciąży, niestety

Gość karka88
dziękuje wszystkim za odp. wiem, że pregnyl fałszuje wynik, właśnie chyba stad zrobiłam test by zobaczyć te II kreski, pytam jedynie do kiedy fałszuje, ponieważ nie mogę znaleźć inf.jak długo, dziś zrobiłam 10 dni po podaniu pregnylu nast. test z porannego moczu kreska wyszła bladoróżowa widocznie normalnie nie pod światło, choc fakt warto poczekać na okres, czyli w nast.tyg.i pewnie wszystko sie wyjsani, ja się nastawiam na porażkę, ponieważ staramy się juz ponad dwa lata i jakoś sukcesów brak.... Ja natomiast życze wszytskim kto się stara, by udało się zobaczyc II kreski i miec nadzieje, że i nam się kiedyś musi udac, jak wszytsko się wyjaśni poinformuje o wynikach mojej sprawy :) Pozdrawiam

Gość karka88
to czyli pregnyl moze zafałszowac wynik do 14 dni? to mnie zostało jeszcze 4 dni czekania ehh, ale bynajmniej wiem, że to nie ciąża :) dziękuje

Gość gość
słuchaj, to nie tak że w tej ciązy na 100% nie jesteś, bo może jednak tym razem sie udało, ale moim zdaniem- jak już napisałam_ 2 kreski na teście, to nadal działanie pregnylu

Gość karka88
zn.mi chodziło o to co Pani, że jednak to działanie pregnylu a nie prawdopodobnie ciąża, źle to ujełam. Pytam też, ponieważ na stymulacje dostawałam Ovitrelle, który szybciej wypłukiwał się wiec teraz poprostu nie wiedziałam czy to działanie pregnylu, gdzies wyczytałam, ze pregnyl wlasnie dłuzej się utrzymuje, ale nikt konkretnie nie odp.wiec zapytalam tutaj

Gość gość
tak, to prawda, że pregnyl utrzymuje się dłużej (ok.14 dni) niz ovitrelle ( do około 10 dni)

Gość karka88
to teraz kwestia czekania do okresu, zobaczymy co się wydarzy, choc ja podświadomie myśle, że się nie udało, a te testy są jedynie po to by zobaczyc chociaz te II kreski nawet jeśli miałyby byc wynikiem działania pregnylu, wiem, że to glupie, ale po takim czasie porażek... dziękuje raz jeszcze\ Pozdrawiam

Gość gość
wiem, co to znaczy walczyc o dziecko, bo u mnie to trwa prawie 5 lat, ale powiem Ci, że ogromna rolę odgrywa psychika, więc nie możesz myśleć, że znów się nie udało, tylko wręcz przeciwnie, powodzenia

Gość karka88
życzę ze wszystkich sił i całego serca by się Wam udało, jasne wiadomo, że ona ma ogromne znaczenie w podejściu do tej kwestii, jednak moim zdaniem lepiej się pozytywnie zaskoczyć, niż boleśnie rozczarować... kiedyś i na nas przyjdzie pora :)

Gość gość
Lepiej poczekaj, albo zrób bete, jak będzie pozytywna to powtórz, jak wzrośnie znaczy, że ciąża:) Ja tak robiłam. Po 7 dniach od podania pregnylu beta u mnie była ujemna, u Ciebie może być inaczej... podobno do 14 dni może zafałszować wynik. Ale jeśli beta będzie rosła to masz pewność o ciąży :) Powodzenia!

Gość sliwkawkompocie
autorko doskonale Cie rozumiem, że chciałas zrobic test aby zobaczyc 2 kreski, nawet gdyby to bylo działanie pregnylu - tez tak mialam i dlatego, pomimo, ze wiedzialam ze pregnyl zaklamuje wynik, zrobilam test po 10 dniach od zastrzyku i wynik byl negatywny, czyli pregnyl juz sie wyplukal. Ale kazdy organizm jest inny i inaczej reaguje. Jesli chodzi o twoj przypadek - nie mowie ani tak ani nie. Musisz odczekac jeszcze kilka dni. Wiem, ze to trudne, bo od ponad roku sie staram i inseminacja przed nami, bo symulacja clo nie dala skutkow, jajowody mam drozne a ciazy brak. Na razie do konca roku "odpoczywamy" a po nowym roku zastanowimy sie co dalej.

Gość karka88
to współczuje, że znalazłaś się w gronie osób, które o swoje małe szczęście musza walczyć i czekać dłużej...jednak należy myślec, że nam się też musi udac, tylko to dłużej potrwa, wiem, że łatwo się mówi, ale ciągłe zadreczanie tez nie pomoze, zreszta co ma byc to bedzie, co bedzie nam przeznaczone, nie zmienimy tego, współczuje też tych hormonów itp, ja już jestem po laparoksopii, cyklach CLO, mam PCO wiec u mnie to szereg problemów, następnym krokiem było IUI wiec teraz pozostaje czekac do okresu... a masz racje czasem warto odpoczac i zrobic cos z nowymi siłami :) zycze powodzenia i trzymam kciuki :) wiem, że beta bedzie najdokładniejsza, jednak wole poczekac, bo gdy wyjdzie teraz ok, a pozniej spadnie to gorzej to przeżyje, niż domysł na tescie po pregnylu...

Gość karka88
hej miałam jeden test w domu jeszcze, a że jestem z natury mega niecierpliwa, to go zrobiłam i wyszły odrazu II kreski, z tym że ta druga znacznie bladsza od kontrolnej ale bardzo dobrze widoczna, jestem 12 dzień po pregnylu, do okresu jeszcze 5 dni ehh ;/ ale bety nie zrobie, bo nie chce się rozczarowac :(

Gość karka88
co myslicie o tym?

Gość gość
karka wiem ze 3 lata temu pisalas ale moze jeszcze tu spojrzysz Mam podobny przypadek cykle mam mniej wiecej co 25 dni dzis powinnam dostac miesiaczke dostalam pregnyl w zastrzyku w 14dc dzis jest 20dc wczoraj zrobilam z ciekawosci 5 testow i dzis rano dwa wszystkie pozytywne druga kreska widocznna na pierwszy rzut oka w sumie siodmy dzien minal od zastrzyku i wiem ze pregnyl moze sfalszowac wynik ale mam wielka nadzieje ze sie udalo czy mial ktos podobnie ?

Gość gość
Mam dzis 9 dzien,po pregnylu dwa testy o vzulosci 10 pozytywne,test o czulosci 25 negatywny.Wiec,raczej to jeszcze pregnyl,gdyz spr jakies 5 dni temu i 25 miala cien cienia