Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zebrowazebrawpaski

odbudowa zęba

Polecane posty

Gość zebrowazebrawpaski

czy ktoś z was wie z ilu wizyt może się składać? czy całość jest robiona podczas jednej wizyty? Mam na myśli zwykłą odbudowę, którą refunduje nfz..

Gość gość
a który to ząb???????????

Gość zebrowazebrawpaski
pech chciał, że jedynka

Gość gość
nie jestem pewna czy odbudowa jest refundowana, zab moze byc najpierw przeleczony kanałowo zeby mozna było w kanał wsadzic metalowy sztyft i odbudowac zab

Gość gość
Niestety narodowy fundusz zdrowia (NFZ) nie refunduje zabiegu jakim jest odbudowa zęba. Niemniej jednak niektóre jego etapy podlegają refundacji w niektórych specyficznych przypadkach więcej na tent temat w artykule: leczenie kanałowe na NFZ. własnie znalazłam, nie odbuduja Ci korony na NFZ

Gość zebrowazebrawpaski
dlatego zależy mi na czasie

Gość zebrowazebrawpaski
ja czytałam, że jeśli chodzi o odbudowę zębów przednich, taki zabieg jest refundowany no ale mniejsza, jeśli nie - udam się prywatnie, trzeba coś z tym zrobić... :(

Gość gość
prywatnie 300-400 zł , znajdz dobrego dentyste zeby dobrze Ci zrobił, na NFZ lecza ubytki ale nie odbudowuja korony

Gość zebrowazebrawpaski
kurcze;/ sama nie wiem co robić... może rzeczywiście lepiej znaleźć fachowca prywatnie by było jak należy.. macie racje, że z nfz-tem różnie bywa

Gość gość
jestem asystentka stomatologiczna i dlatego doradzam Ci dobrego stomatologa, bo jak ćwiek zostanie zle wsadzony to odbudowana korona szybko peknie, a dobrze zrobiony zab wytrzyma Ci lata ;)

Gość zebrowazebrawpaski
z tym, że u mnie uszkodzenie jest dosyć nietypowe, brak go od góry, mniej wiecej jego połowy, nie mam pojęcia jakim cudem, nie pękł od dołu...

Gość gość
hmm nie potrafie sobie wyobrazic jak to wyglada :)

Gość zebrowazebrawpaski
ale ale czy taki zabieg z reguły odbywa się podczas jednej, dwóch, trzech wizyt?

Gość gość
zależy :) jest kanał bedzie wolny od prochnicy to mozna to załatwic na jednej wizycie, jesli bedzie prochnica trzeba bedzie najpier zab przeleczyc kanałowo

Gość zebrowazebrawpaski
wielkie dzięki za pomoc:) mam nadzieję, że w miarę szybko rozwiążę tą niezbyt przyjemną sprawę;)

Gość gość
nie ma za co :) szybkiego załatwienia problemu ;)

Odbudowa zęba to na pewno 2 albo 3 zabiegi. Dokładnie nie jestem pewna. Moja przyjaciółka również miała odbudowywany ząb, jedynkę w Dental Park w Krakowie. Nie wiem czy cały zabieg wygląda wszędzie tak samo, ale tam musiała być 3 razy i z efektu jest zadowolona.