Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Komornik zajął pensję mojego męża

Polecane posty

Gość gość
jak ty niemasz żadnej kasy a jest was troje i mąż ma 15oo zł to ,oni muszą tak to podzielić żeby waszej trójce starczyło na życie i opłaty najważniejsze, nie mogą wam zostawić 500 zł , może do banku zadzwoń czy do jakiejś pomocy społecznej i sie dowiedz, nie może byc tak że zostaniecie bez środków do życia, a wasi rodzice jest szansa żeby pomogli ?

Gość gość
Trzeba było odwlec oddawanie rodzinie, albo zapożyczyć się u kogoś innego jeśli koniecznie potrzebowali tej spłaty, nie robić teraz dziecka, sprzedać samochód i kupić jakiegoś grata, cokolwiek, żeby tylko nie dopuścić do komornika. Tu nie los jest winny. No chyba, że w kontekście tego, że poskąpił wam obojgu rozumu. Teraz pozostaje ci liczyć na to, żeby ten los zesłał ci wyrozumiałego komornika.

Gość gość
Mielismy z mezem podobna sytuacje z pismem od komornika o zajęcie pensji męża. Z powodu domniemanego przestępstwa zanizania wartosci wwozonych samochodow z zagranicy. Domniemanego! Poszliśmy za radą gościa z urzędu skarbowego i zapisaliśmy alimenty na dwoje naszych dzieci u radcy prawnego, a mąż zgłosił pełnienie przestępstwa posługiwania się jego skradzionym przez kuzyna paszportem. Sprawa ciągnęła się latami, bo kuzyn męża zamieszany był w działalność szajki, ale dzięki ekspertyzie grafologa i ewidencji obecnosci męża w pracy szybko uchylone zostało podejrzenie o jego udział w tej działalności, zresztą to nieważne. Radzę ustanowić stosowny zapis o alimenty na dziecko w celu zabezpieczenia dziecka, nie oszukania komornika, skoro chcecie spłacić zadłużenie.

Gość gość
A i wartosc alimentów byla na tyle wysoka, ze komornik nie mogl zabrac ani zlotowki, ktorej nie odzyskalibysmy od niego nawet po wyjasnieniu tego zamieszania.

Gość gość
Umówiłam nas do radcy prawnego i zobaczymy czy nam jakoś pomoże :)

Gość gość
czytam i oczom nie wieże:)jestem w takiej samej sytuacji mój partner ma 1600 na umowie i tyle też dostaje na rękę.po telefonie do komornika okazało się że niby nie ma prawa zająć nic bo przy umowie o prace jest ograniczenie do 1600.przy umowie zlecenie lub innej musi zostawić 1180zł i to jest prawda bo tak nam ściągał.może mi ktoś jeśniej napisać o co chodzi z tymi alimentami?czy możemy u adwokata spisać że płaci mi dobrowolnie jakąś kwote na dzieci i wtedy komornik musi to odjąć od dochodu?jak to jest?

Gość gość
To ile bylo tego kredytu w sumie?

Gość gość
kobieto jak może przeszkadzac ci 3 tygodniowe dziecko w opiece nad drugim dzieckiem,matki maja po 3 i daja rade,z tego co pisza baby na kafe na wioskach jest mnóstwo matek które chca iśc do pracy a nie maja z kim dziecka zostawić,daj ogłoszenie ze jako opiekunka i dorobisz troche kasy

Gość gość
Ty ostatni gosciu masz dzieci w ogole?

Gość gość
tak mam

Gość gość
Ta jasne juz widze jak ktos daje dziecko pod opiekę kobiety ktora urodziła 3 tygodnie temu . Jak szukam opiekunki to takiej która może 100 % czasu poswiecić mojemu dziecku bo w końcu za to place .

Gość gość
a wyobrax sobie że sa osoby co maja nóz na gardle i do gara nie maja co włożyć i napewno na to pójda,ale jak komus nie chce się robic to niech tonie w długach co mnie to w sumie obchodzi

Gość gość
Nie ma szans ... cały dzień poświęcam mojemu dziecku.... nie wyobrażam sobie obcego dziecka w moim domu, jeśli mam swoje malutkie....

Gość gość
no dobra dziewczyny:D wkęcilam Was:D zamykam temat, bo bez sensu sie produkujecie:D

Gość gość
Hej gościu wyżej nie podszywaj się pode mnie!! Nic nikogo nie wkręcam i nie mam pięciu lat, zeby drwić z takich poważnych spraw dla mnie!! Załóż swój temat i się wypowiadan na nim...

Gość gość
Owszem ogarnac dwojke dzieci nie jest trudno, ale jak sie jest doswiadczona mama a nie pierworodka, ktora ma haos w domu i jeszcze nie zorganizowala sobie zycia na nowo. Ledwo wlasne dziecko ogarnia a tu juz jej radza brac drugie do opieki.

Gość gość
bylam w podobnej sytuacji dalej jestem mam dosc takiego zycia jak opisalam na forum to to ludzie mnie zbesztali od najgorszych

Gość gość
to po chujj sie zadłużacie ?

Gość gość
Niestety tak już jest. Pewnie twój mąż nie spłacił mandatów lub innych zaległości, albo alimentów i ma za swoje. Tak działają komornicy. Ale najpierw przychodzą pisma ponaglające do spłaty, potem jest rozprawa w sądzie a następnie komornik wkracza po zaległości. Ja też mam doświadczenie z komornikiem panem Marianem Piaseckim z Tarnowa http://www.tarnow-komornik.pl/. To ja byłam poszkodowana, ktoś wisiał mi dużą sumę pieniędzy ale na szczęście komornik wyegzekwował daną kwotę.

Gość liskowaa
no niestety jak się miało zaległości to tak się dzieje, ciesz się że na licytację jeszcze nic nie poszło ;) bo jakby nie miał pensji to bardzo szybko poszłoby np mieszkanie na licytacje albo samochód :) popatrz np tu http://www.czosnyka-komornik.pl/ licytacji od groma

Gość daria5555
Do mojego męża się odezwała kancelaria www.kancelariaultimatum.pl, jednak postanowił z nimi negocjować i się udało wszystko załatwić bez najmniejszego problemu. Niech mąż negocjuje :)

Gość gość
e, to ile w końcu ile może zabrać komornik z wynagrodzenia, bo widzę, że tutaj mamy co jedna wypowiedz to głupsza, jak nie wiecie to się przynajmniej nie wypowiadajcie, do tego nie rozumiem ludzi, robią długi, żyją ponad swoje możliwości a później jęczą, że muszą spłacać, tak samo jak te wredne matki, narodzą dzieci a później jęczą, że im ciężko, co za cholerny naród, sam sobie winien a później jęczy, narzeka, że mu źle.

Gość gość
Upewnij się czy w Twoim przypadku sama nie możesz wybrać kancelarii komorniczej. Jeśli tak to porozmawiaj z http://www.jkrukkomornik.pl/. Ja z nimi współpracowałam ok. roku temu i wszystko się dobrze ułożyło.

Gość gość
No dokładnie, może możesz wybrać sama kancelarię. To ja równiez moge pomóc, bardzo dobry komornik jest w http://www.tarnow-komornik.pl/ , w razie czego odezwij się tam.