Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Komornik zajął pensję mojego męża

Polecane posty

Gość ale wy jestescie dziwne
chyba logiczne,ze jak ma sie komornika to wszedzie sie zmienia zeby kasa nie szla na konto:D nawet w dzialalnosci gosp. umawia sie na gotowkę:D

Gość gość
gość gowno prawda. moj ojciec ma dlugi na emeryture mu weszli i zajeli calosc. nawet zlotowki mu nie zostalo na tym koncie. nie obchodzilo komornika czy ma na zarcie czy oplaty.. takze Paniz niby zusu ma racje. to, ze powinna zostac zabezpieczona jakas tam suma podstawowa to teoria dla banku. jedyne co mozecie zrobic to isc do pracodawcy zeby dawal pieniadze do reki wtedy zaklad bedzie oddawal komornikowi tylko czesc pieniedzy. moj ojciec zrezygnowal z konta i bierze pieniadze do reki. potracaja mu 1/4..ale zawsze to nie calosc. x Zauważ, że jest pytanie o zajęcie wynagrodzenia, a nie rachunku. Pani z ZUS miałaby rację, jeśli byłoby zajęcie rachunku bankowego. I też nie do końca, jest kwota wolna od zajęcia. Od momentu zajęcia rachunku liczona jest kwota wpływów i jeśli przekroczy ona kwotę wolna od zajęcia to 100% nadwyżki jest przekazywana komornikowi. Jeśli bank zachował się inaczej to trzeba było interweniować.

Gość gość
Na rachunku bankowym wolna jest kwota do wysokości trzykrotnego najniższego wynagrodzenia. Jeżeli zajęcie przyszło do zakładu pracy, to zakład i tak przekaże odpowiednią część komornikowi, bez względu na to czy reszta zostanie wypłacona gotówką czy przelewem.

1. Komornik zostawi Wam kwotą wolną od potraceń czyli niecałe 1200 zł. 2.Wszystkie premie,nadgodziny - komornik może zająć. 3.Na bank przyjdzie Wam do domu ala ankieta w której trzeba napisać co macie tzn nieruchomości,rzeczy wartościowe. 4.Skoro macie komornika to już jest nakaz sądowy a jak traficie na służbistę to komornik może przyjść również do domu i zabrać co nie co. Tak więc zasuwaj z chłopem jak najszybciej do komornika i się dogadajcie!

Gość gość
ja nie czaje tego, jak mozna wziac kredyt na tak durna rzecz jak auto czy wesele i go nie splacac. jestes niepowazna kobieto i to strasznie. rozumiem ze maz stracil prace ale teraz piszesz ze juz ja ma wiec trzeba bylo uregulowac zaleglosci czy do nich nie dopuscic a nie teraz plakac. co nie wiedzialas ze ci komornik siadzie jak nie bedziecie splacac? najbardziej szkoda twojego dziecka mi jest, bo ciebie i meza wogole. juz bym dawno ten samochod sprzedala i splacila dlug.

Gość gość
ale nam jest badzo potrzebne auto, maz do pracy jeżdzi, a jakby nawet chcial autobusem dojeżdzac to czym dojedzie do przystanku 15km, on wozi odziez robocza, czasem sprzęt budowlany, nie pisz jak nie masz pojecia

Gość gość
Wiesz nie wszystko od razu da się uregulować,... wypowiedziany kredyt mieliśmy już kilka miesięcy temu i dostaliśmy tylko rachunek do zapłaty CAŁOŚCI a wtedy było ponad 17000 zł a teraz już 18000, więc nie za ciekawie...wiecie oceniacie mnie jakbym była kretynką, a nią nie jestem! Wzieliśmy wcześniej kredyt bo mieliśmy zdolność kredytową, mąż stracił pracę i zdolności kredytowej już nie mieliśmy... zostało nam jedno zwrot kosztów ubezpieczenia i to poszło na kredyt...A do komornika nie mogę się dodzwonić, a niestety komornika mam 600km od mojego miejsca zamieszkania więc nie ma możliwości PÓJŚĆ do niego i załatwić sprawy czy porozmawiać

Gość gość
ok rozumiem, ale czemu nie zaczeliscie splacac zaleglosci skoro znalazl prace? bo skoro komornik siadl to znaczy ze nawet nie probowalas i o tym akurat mam pojecie.

Gość gość
nie kłam, jak mozesz miec 600km do komornika:D chyba masz 600km do siedziby banku idiotko

Gość gość
Skoro nie możesz się dodzwonić, to może wyślij maila lub faks?

Gość gość
Ogarnijcie się... Autorka prosiła o takie opinie? Kogo one obchodzą? Nie macie nic do powiedzenia na temat, to spam sobie darujcie.

Gość gość
ale ona nie ma emaila ani faxu:D na pewno zaraz napisze

Gość gość
to rusz sie do roboty leniu,jak mieszkasz na wiosce daj ogłoszenie ze zajmiesz sie czyims dzieckiem

Gość gość
gość nie kłam, jak mozesz miec 600km do komornikasmiech.gif chyba masz 600km do siedziby banku idiotko x wierzyciel ma prawo wyboru komornika z terenu całego kraju (poza egzekucją z nieruchomości) firmy windykacyjne często wybierają komorników właściwych dla swojej siedziby, a nie miejsca zamieszkania dłużnika x I kto tu jest idiotą?

Gość gość
i to powinna wlasnie byc nauczka na przyszlosc. nie sztuka nabrac kredytow tylko po to zeby sie pokazac, a potem nie myslec o ich splacaniu. wiadomo ze sa rozne przypadki losowe i w kazdej chwili mozna stracic prace ale skoro znajduje sie nowa to trzeba jak najszybciej dzialas i nie dopuscic by komornicza machina ruszyla bo wtedy juz jest du pa jasiu. jestes sama sobie winna autorko. i ty i maz.

Gość gość
nieruchomości) firmy windykacyjne często wybierają komorników właściwych dla swojej siedziby, a nie miejsca zamieszkania dłużnika x I kto tu jest idiotą? ... w zyciu, zawsze najblizej dłuznika:D, a wiem, bo mialam staz w takim miejscu

Gość gość
tzn ze bedac w ciazy swiadomie tego kredytu nie splacaliscie mimo ze maz poszedl do innej pracy? no masakra poprostu, gdzie ty masz mozg, jestes matka do uja!

Gość gość
gość nieruchomości) firmy windykacyjne często wybierają komorników właściwych dla swojej siedziby, a nie miejsca zamieszkania dłużnika x I kto tu jest idiotą? ... w zyciu, zawsze najblizej dłuznikasmiech.gif , a wiem, bo mialam staz w takim miejscu x Ale nas nie interesuje co robiła ta firma, w której miałaś staż (podczas którego przekonałaś się co robią zawsze :D) Nas interesuje co jest dopuszczalne prawem.

Gość gość
taaa, Ty wiesz lepiej przeciez:D no ok, chcialam pomoc, ale skoro wiesz lepiej to

Gość gość
"i to powinna wlasnie byc nauczka na przyszlosc. nie sztuka nabrac kredytow tylko po to zeby sie pokazac, a potem nie myslec o ich splacaniu. wiadomo ze sa rozne przypadki losowe i w kazdej chwili mozna stracic prace ale skoro znajduje sie nowa to trzeba jak najszybciej dzialas i nie dopuscic by komornicza machina ruszyla bo wtedy juz jest du pa jasiu. jestes sama sobie winna autorko. i ty i maz." Ale po co takie durne teksty? Autorka pewnie już 100 razy zaczęła żałować tego kredytu i pisanie jej tego niczego nie zmieni. Nie ma nic przyjemniejszego niż kopanie leżącego, prawda?

Gość gość
gość taaa, Ty wiesz lepiej przeciezsmiech.gif no ok, chcialam pomoc, ale skoro wiesz lepiej tolapka.gif x To podaj podstawę prawną twierdzenia, że egzekucja z wynagrodzenia musi być prowadzona przez komornika właściwego dla miejsca zamieszkania. Jeśli tego nie potrafisz to nie rób z czytelników idiotów twierdząc, że inaczej niż robiono w firmie, w której miałaś staż być nie może.

Gość gość
"taaa, Ty wiesz lepiej przeciezsmiech.gif no ok, chcialam pomoc, ale skoro wiesz lepiej to" Skoro ty wiesz źle, to nie sztuka wiedzieć lepiej niż ty. :p Jest swoboda wyboru komornika, ale ty pozjadałaś wszystkie rozumy, bo gdzies tam miałaś staż.

Gość gość
jakie alimenty na rzecz dzieci ? jak tak można ? jak ktoś sobie długów narobił to teraz niech je splaca ,dzieci mają swoje życie pracują i z jakiej okazji mają płacić alimenty za rodziców którzy sobie kredytów nabrali ? ja mam taką sytuację , harujemy jak woły z mężem po 12 godzin dziennie a w niedziele po 10 godzin , jego rodzice matka pracuje po 3 godziny dziennie bo jej sie nie chce iść do normalnej pracy a ojciec pije i całą emeryture 1200 zł przepija , mops sie do nas doczepił że mamy płacić , i dupa ani grosza nie dostali przegrali

Gość gość
to była odpowiedź do gościa z godzinki 8 22

Gość gość
Mówię Wam poważnie, że mój komornik ma swoją siedibę 600km od mojego miejsca zamieszkania... Ktoś napisał, że mam się ruszyć do pracy... Bardzo mądre z trzytygodniowym dzieckiem?! Ciekawe czy Wy nie macie kredytów?! I ciekawe co by było jakbyście stracili pracę, ciekawa jestem czy byście spłacali kredyt od razu jakbyście dostali nową pracę, mając na głowie kupno wszystkiego dla dziecka i spłacenie długów u rodziny. Ciekawa jestem ale jak to mi kiedyś ktoś powiedział, że każdy jest kowalem własnego losu i że los może się kiedyś odmienić!

Gość gość
No a kasa z wesela ? dlaczego z tego nie spłaciliście zadłużenia ?

Gość gość
myslisz,ze za pieniadze, ktore dostajesz jako prezent na weselu splacisz cle wesele i wyjdziesz na czysto? nie te czasy..niestety

Gość gość
[zgłoś do usunięcia] gość jakie alimenty na rzecz dzieci ? jak tak można ? jak ktoś sobie długów narobił to teraz niech je splaca ,dzieci mają swoje życie pracują i z jakiej okazji mają płacić alimenty za rodziców którzy sobie kredytów nabrali ? ja mam taką sytuację , harujemy jak woły z mężem po 12 godzin dziennie a w niedziele po 10 godzin , jego rodzice matka pracuje po 3 godziny dziennie bo jej sie nie chce iść do normalnej pracy a ojciec pije i całą emeryture 1200 zł przepija , mops sie do nas doczepił że mamy płacić , i d**a ani grosza nie dostali przegrali x nie zrozumiałaś o co chodzi... jeśli jeden z małżonków ma egzekucję ustanawia się alimenty na dziecko, po to aby kasa została w rodzinie alimenty mają pierwszeństwo przed innymi długami, więc pieniądze są ściągane i przekazywanie dziecku, a nie np bankowi

Gość gość
i oczywiscie, ze wplacilismy prawie wszystkie pieniadze z wesela na konto do banku :)

Gość gość
nie zrozumieliscie mojego pytania...ja nie chce nie placic mojego zadluzenia, tylko pytalam ile moga nam zajac. jestem zalamana ze az tyle, liczylam, ze komornik przy tak niskim dochodzie zabierze z 500zł