Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 go艣膰

KENIA czy warto polecie膰

Polecane posty

Go艣膰 go艣膰

By艂 kto艣 z Was w Kenii? Zastanawiam si臋 nad wycieczk膮 w to miejsce. Prosz臋 o opinie os贸b kt贸re tam by艂y. Jakie wyciecxki fakultatywne polecacie, co warto zobaczy膰?

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
Tutaj siedzi sama biedota, niestety :(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
jak wygl膮da sama higiena w hotelach? Czy konieczne s膮 szczepienia przed wyjazdem?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
@up haha dobre, ale i prawdziwe.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
nie warto. Nigdzie nie ruszysz si臋 bez "ochrony", bo porywaj膮 zagranicznych turyst贸w. Ceny w sklepie dla bia艂ych s膮 kilkakrotnie wy偶sze ni偶 dla "tamtejszych". I szczepienia s膮 obowi膮zkowe

Udost臋pnij ten post

Moim zdaniem jak si臋 cz艂owiek przez kilka dni w miar臋 zaaklimatyzuje i przyzwyczai do odmiennego stylu 偶ycia i funkcjonowania Kenijczyk贸w to nawet jest fajnie Polecam szczeg贸lnie safari - widok zwierz膮t w naturze bije na g艂ow臋 to co oferuje dowolne polskie zoo

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Poczytaj ksiazk臋 albo obejrzyj film pt Bia艂a Masajka a dowiesz si臋 jak mo偶e si臋 zmienic twoje zycie po podr贸偶y do Kenii ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
czyta艂am:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 reta5
Ja by艂am w Kenii 2 lata temu w grudniu. M膮偶 zrobi艂 mi niespodziank臋 i wykupi艂 wakacje last minute, nic mi nie powiedzia艂 dok膮d lecimy a wylot by艂 za 2 dni, wi臋c nie by艂o mowy o 偶adnych szczepieniach. By艂y to najlepsze wakacje na jakich by艂am. Naprawd臋 polecam. Co do spraw technicznych, polecam wybra膰 hotel z "g贸rnej p贸艂ki". My byli艣my w Mombasie w hotelu Continental. Czy艣ciutko, obs艂uga przemi艂a, jedzenie super, ma艂o turyst贸w, brak dzieci wi臋c 偶adnych problem贸w z le偶akami, parasolami jak to bywa cz臋sto w popularnych kurortach. Oczywi艣cie w hotelu wsz臋dzie jest ochrona, pla偶e s膮 pa艅stwowe, wi臋c uci膮偶liwe jest przej艣cie przez pla偶臋 do wody bo zaraz zaczepiaj膮 turyst贸w aby co艣 tam kupi膰. Woda, pla偶a ,palmy kokosowe cudowne. Najbardziej polecam jednak wyjazd na safari - do dzisiaj wspominamy. Biura podr贸偶y polecaj膮 swoje wycieczki, my jednak skorzystali艣my z ofert tubylc贸w, kt贸rzy oferuj膮 te wyjazdy du偶o taniej, mo偶na a nawet trzeba negocjowa膰 z nimi ceny. Najlepiej skorzysta膰 z porad os贸b, kt贸rzy wcze艣niej z nimi byli. Bez 偶adnych problem贸w, hotelik na safari czysty, jedzenie dobre no i oni dbaj膮 o to by jak najwi臋cej zobaczy膰. Po drodze warto zobaczy膰 wiosk臋 masaj贸w. Na safari warto zabra膰 dobry 艣rodek na komary - kupiony w aptece, natomiast w hotelu zupe艂nie nie by艂 potrzebny, 偶adnych komar贸w czy innych owad贸w. W grudniu jest pora sucha, a najwi臋ksze upa艂y podobno zaczynaj膮 si臋 w lutym.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
ja chcia艂abym lecie膰 w styczniu, wi臋c zapewne b臋dzie gor膮co:) Dzi臋ki za info, te偶 my艣l臋 o Mombasie. Na 2 tygodnie polecieli艣cie? Ja my艣l臋 o tygodniu tylko nie wiem czy to nie za ma艂o czasu by wszyystko zobaczy膰:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 reta5
My byli艣my tydzie艅. My艣l臋, 偶e wystarczy. Jeszcze jedna uwaga je偶eli chodzi o wy偶ywienie. W Kenii nie warto wybiera膰 opcji all inclusive, bo przynajmniej w naszym hotelu jest bardzo ubogie. Je偶eli chcesz zwiedza膰 to najlepiej wybra膰 艣niadania i obiadokolacje. My mieli艣my jeszcze za darmo kaw臋 i ciasto ok. 16 oraz bez ogranicze艅 wod臋 w lod贸wce. Jedzenia by艂o tyle i tak dobre jak jeszcze nam si臋 nie zdarzy艂o w 偶adnym hotelu. Poza tym 3 dni sp臋dzili艣my na wycieczkach, wi臋c to si臋 mija z celem. Jeden dzie艅 sp臋dzili艣my na pla偶y, na kt贸r膮 p艂yn臋li艣my 艂贸dk膮 z miejscowym i tam serwowali nam owoce morza oraz mogli艣my ponurkowa膰 i poogl膮da膰 rafy. Te偶 warto.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 prawictwo pospolite128
wola艂bym jecha膰 do Maroko niz do Kenii ..

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 prawictwo pospolite128
MAroko , Egipt , Madagaskar to sa najciekawsze Afrykanskie kraje

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Nie sorry ale teraz nie wybralabym sie do Kenii, po ostatnim zamachu w centrum handlowym nie ryzykowalabym. Sasiedztwo Somalii tez nie pomaga, muslimy coraz bardziej czekaja na przejecie Kenii I uboj katolikow. Kraj przepiekny, w ogole Afryka ale ta przemoc, barbarzynstwo, niedlugo nawet safari zniknie. Dzikusy wybija ostatniego komara, przykre.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
reta5 a ile p艂acili艣cie za ten hotel? wiem ze np w Egipcie warto wziaz all ze wzgledu na napoje i wode co tam jest dosc drogie. Czy tak samo jest w Keni z cenami?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
prawictwo pospolite128 MAroko , Egipt , Madagaskar to sa najciekawsze Afrykanskie kraje ______ Maroko- fajne ale w grudniu styczniu chyba do艣膰 ch艂odno..? Madagaskar - cena powala:) A w Egipcie by艂am ju偶 2 razy:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 reta5
My lecieli艣my 2 lata temu z lasta wi臋c nas to nie kosztowa艂o tak du偶o. W naszym hotelu wod臋 mieli艣my codziennie uzupe艂nian膮 w pokoju, wi臋c nie musieli艣my kupowa膰. Obiady kupowali艣my w hotelowej restauracji - najcz臋艣ciej pizz臋 bo by艂a przepyszna, tak samo soki wyciskane czy piwo - ceny ni偶sze ni偶 u nas. Je偶eli chodzi o Maroko to by艂am z ca艂膮 rodzin膮 - z dzie膰mi te偶 polecam,ale Kenia mnie naprawd臋 urzek艂a. Koniecznie trzeba pojecha膰 na safari, zobaczy膰 te zwierz臋ta na 偶ywo to naprawd臋 niezapomniane wra偶enia. I jeszcze przed samym hotelem by艂y sklepy, 1 supermarket, w kt贸rym mo偶na by艂o kupi膰 napoje czy alkohol.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Dumna ze 艣l膮ska
Do Kenii warto jecha膰 zdecydowanie. Dla mnie to najbardziej afryka艅ski z afryka艅skich kraj贸w. Co do higieny, jako艣ci hoteli itd. to wed艂ug niekt贸rych pozostawiaj膮 nieco do 偶yczenia, bo jednak to nie to samo jak na wypoczynku w Egipcie. W mojej opinii jest jednak czysto i zadbanie. Ja te偶 wykupi艂am last minut z Rainbow Tours i nawet co艣 pr贸bowa艂am pomy艣le膰 o szczepieniach tydzie艅 przed wyjazdem, ale ostatecznie nie wystarczy艂o na to czasu, wi臋c po艂o偶y艂am na to lach臋. Nic mi si臋 nie sta艂o, ale gdybym mia艂a jecha膰 jeszcze raz to pewnie bym si臋 zaszczepi艂a bo to jednak ryzyko. S艂ynna podr贸偶niczka autostopowa Kinga Choszcz umar艂a na malari臋, wi臋c to si臋 przytrafia! A nie by艂 to wypoczynek tylko objazd贸wka, wi臋c kontakt z lud藕mi i zwierz臋tami by艂. W Kenii absolutnym must see jest Kilimand偶aro z poziomu parku Amboseli. No i safari rzecz jasna, kt贸rego akurat na mojej wycieczce Kenia Classic by艂o sporo (i super).

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Dla os贸b zainteresowanych wakacjami w Afryce ofert臋 stworzy艂a nasza firma www.Wildwindsafaris.com. Zapewniamy odebranie klienta z lotniska, transport, nocleg, wy偶ywienie oraz zwiedzanie najciekawszych miejsc. Nasi klienci chwal膮 sobie zw艂aszcza wyprawy do Wodospad贸w Wiktorii, parku Etosza, czy te偶 zwiedzanie Kapsztadu, a to tylko wycinek naszej oferty.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Zdecydowanie warto polecie膰, ale na pewno nie na 7 dni. To ju偶 jest odleg艂y lot, tak wi臋c je艣li ju偶 si臋 tam wybieracie, to lepiej zrobi膰 sobie tak膮 wycieczk臋, jak膮 ma Logos tour - https://logostour.pl/ken-tan-zan17 Macie za jednym zapachem do ogarni臋cia trzy naprawd臋 wyj膮tkowe miejsce - Keni臋, Zanzibar i Tanzani臋. Ka偶de ma sw贸j urok - zrobi艂am t臋 wycieczk臋 w 2017 roku. Obawia艂am si臋, 偶e b臋dzie m臋cz膮ca, ale nie by艂a. Wra偶enia niezapomniane. Widoki, safari, inne otoczenie, inny klimat. Kolejnym naszym celem jest Gruzja, te偶 w po艂膮czeniu z innym kierunkiem. Mo偶e nawet w tym roku.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
A my lecimy do Kenii, w艂a艣nie z Logos, ten sam uk艂ad wycieczek, we wrze艣niu tego roku. Jak oceniasz intensywno艣膰? To nasz pierwszy taki wyjazd, dotychczas zawsze robili艣my wczasy. B臋d臋 wdzi臋czny r贸wnie偶 za wszelkie podpowiedzi zwi膮zane z wycieczk膮. O czym pami臋ta膰, na co uwa偶a膰 i nie tylko ;-)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Zdecydowanie warto, ale tym bardziej warto zrobi膰 za jednym razem Keni膮 z Tanzani膮 - co艣 pi臋knego. Tak膮 wycieczk臋 ma u siebie Logostour - https://logostour.pl/kraje/kenia Tam macie w programie od razu Zanzibar, kt贸ry zreszt膮 nale偶y w艂a艣nie do Tanzanii. A oba kraje to przede wszystkim niesamowite sarafi, kt贸re ka偶dy powinien cho膰 raz w swoim 偶yciu zobaczy膰. To co艣 niesamowitego.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Z ca艂ym szacunkiem Logos ma baaardzo drogie wycieczki. Nie wiem kogo sta膰 na nie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
w doopach wam pata艂achom si臋 poprzewraca艂o, Afryka, safari, haha.... durnowaty nar贸d, troche grosza pod艂apa艂 i palma odbija

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Mamy w planach na stycze艅 - https://logostour.pl/kraje/kenia Spodziewamy si臋 wielu atrakcji, ale zreszt膮 - program mamy ju偶 dok艂adnie przeanalizowany i po prostu wiemy, czego si臋 mo偶emy spodziewa膰. Powinno by膰 w porz膮dku. Marzyli艣my o zrobieniu Kenii, ale r贸wnie偶 o Zanzibarze. Tutaj uda si臋 za艂atwi膰 dwa kierunki na raz.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
hej, lecimy do Kenii z m臋偶em w przysz艂ym miesi膮cu, wiemy co chcemy zobaczy膰 i gdzie odpocz膮膰, w przysz艂ym tygodniu idziemy do lekarzy na profilaktyczne szczepienia, mo偶ecie napisa膰 jak to z tymi szczepieniami jest ? niekt贸rzy wariuj膮 na tym punkcie, sama sie sporo oczyta艂am, 偶e obawiam si臋 ju偶 wszystkiego :) macie jakies doswiadczenia, na co szczepienia ? jakie srodki odstraszajace komary, jakie艣 lekarstwa ? pozdrawiam :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
A w tej formie - https://logostour.pl/kraje/kenia ? Chcieli艣my jecha膰 na typowe wczasy do Kenii, ale teraz doszli艣my do wniosku, 偶e taki kierunek b臋dzie zdecydowanie lepszy. W sensie Tanzania, Zanzibar, Kenia - objazd, zobaczenie wszystkiego, co tam najwa偶niejsze. Widzieli艣my safarii w Tanzanii - imponuj膮ce. Czy naprawd臋 waszym zdaniem warto?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Keni臋 warto zrobi膰 moim zdaniem nawet dla samego safari, patrzcie - https://logostour.pl/kraje/kenia Og贸lnie - wszystko wymaga odpowiedniego planu. Musicie te偶 przemy艣le膰, czy motywem dla was jest np. po艂膮czenie Kenii z Tanzani膮. Dla mnie ta wycieczka by艂a cudown膮 przygod膮 i ch臋tnie jeszcze tam wr贸c臋. Kenia jest niesamowita.

Udost臋pnij ten post