Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość adrianapani

jak wygląda sprawa położnej przychodzącej do domu po porodzie

Polecane posty

Gość adrianapani

? czy to konieczne? u mnie sytuacja wygląda tak: nie jestem zapisana w przychodni w miejscowosci w której mieszkam, a w innym miescie oddalonym 70km. czy przy wypisie ze szpitala musze podac przychodnie i polożna?

Gość gość
musisz zapisac dziecko to przychodni, to gdzie ty jestes zapisana jest nieistotne!

Gość gość
zapisać dziecko i zanieść kartę szczepień dziecka

Gość adrianapani
tak ale czy przy wypisie musze podac przychodnie do której zapisze dziecko czy musze zapisac jeszcze przed porodem?

Gość gość
tak zapisać musisz, do jakiejś która jest blisko...do nas położna nie przychodziła, można było wybrać, my powiedzieliśmy, że nie chcemy jakby co zawsze można było zadzwonić. ale najczęściej przychodzi...zależy od miejscowości.

Gość gość
po porodzie, spokojnie ;)

Gość adrianapani
ok dzieki, zapisze po porodzie tylko zastanawiam sie czy w szpitalu gdzie bede rodzic beda pytac o podanie przychodni... w sumie zastanawiam sie tez czy konieczne jest zeby po porodzie przychodzila połozna...

Gość gość
mnie sie pytali kto bedzie lekarzem rodzinnym a do poloznej juz sie zapisalam bo ginekolog mi kazal.jestem w 22 tyg i juz przychodzi;)

Gość adrianapani
hm no to bedzie problem jak zapytaja bo ja poki co nie jestem zapisana w tutejszej przychodni i nie znam lekarzy ani poloznych z tej przychodni, bo w sumie od niedawna mieszkam w tym miescie

Gość aniatek
po porodzie nie beda pytać a nawet jak zapytają to powiedz że nie wiem do której zapiszę, jeszcze nie podjełam decyzji, jak wrócisz z maleństwem do domu to wtedy bedzie czas na zapisy połozna nie musi przychodzić, mozesz odmówić wizyt domowych

Gość gość
Nie ma żadnego problemu. Ja rOdzilam w warszawie, mieszkamy 60 km od niej, a ja nawet tu nie jestem do żadnej przychOdni zgłoszona, bo zameldowana jestem 300 km stad. Po porodzie zglosilismy dzIecko do przychodni w tej wiosce gdzie mieszkamy i to z niej do dziecka a nie do mnie (formalnie) przyszła położna. W szpitalu nikt o przychodnie nie pytał, przy wypisie dali nam kartę szczepień i książeczkę zdrowia do ręki.

Gość gość
w szpitalu podaje sie przychodnie do kt chcesz zeby nalezalo dziecko ze szpitala po @wypisie dzwonia do przychodni i zglaszaja noworodka ty musisz wypelnic pozniej deklaracje na dziecko polozna ptrzychodzi 3 razy jesli bedziesz miakla szwy krocza tro zsdewjmuje je polozna ale musisz wypelnic na nia dekl powiedz mi jaki jest sens nalezec do poz oddalonego o 70km przeciez lekarza mozna zmieniac nie skladasz mu przysiegi na cale zycie