Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ksennaaa

Czy wybudzac 11 miesiecznego niemowlaka rano

Polecane posty

Gość ksennaaa

Mój 11 miesięczny syn od jakiś 3 tygodni spi po 14 godzin w nocy, od 20:00 do 10 rano. Wszystko zaczęło sie od czasu, kiedy zaczęłam kłaść go w ciagu dnia tylko raz. Wcześniej sypial do ok. 8 - 8:30 rano, a potem jeszcze ze dwa razy w ciagu dnia po dwie godziny. Czuje, ze to spanie tylko raz w ciagu dnia mu nie wystarcza i nadrabia wszystko w nocy spiac do 10 rano. Bardzo cieżko z nim cokolwiek zaplanować przez to spanie. Czy mam zacząć go wybudzac rano ok 8, i kłaść potem jak kiedyś dwa razy? Jak śpią wasze dzieci? Czy wybudzacie je, jak macie jakieś plany w ciagu dnia??

Gość gość
Po co tak kombinowałaś?

Gość gość
mój syn dwa razy w dzień spał( raz 40 min, raz 1,5h) do 17 m-ca i potem sam się przestawił, teraz ma 18 m-cy i spi raz po 2h.

Gość ksennaaa
Bo od stycznia idzie do żłobka i tam będzie spał tylko raz dziennie. Chciałam go do nowego rytmu juz teraz powoli przyzwyczaić, ale chyba za wcześnie.

Jak ja Ci zazdroszczę... Poważnie ;) To jeszcze małe dziecko, niech śpi tyle ile mu potrzeba, sam sobie reguluje. Skoro zabrałaś mu jedno spanie w ciągu dnia to odsypia w nocy, bo tyle snu potrzebuje. Możesz spróbować wrócić do wcześniejszego schematu. Masz dziecko śpiocha ;) Faaaaajnie Ci, zazdraszczam jak cholera ;)

Gość gość
Moja przestała spać 2 razy dziennie dopiero kiedy skończyła 18m-cy. A dlaczego chciałaś przestawić na jedną drzemkę dziennie?

To cały dzień będzie w tym żłobku? Chyba nie. W żłobku jedno leżakowanie a po powrocie do domu drugie. Dziecko musi się wysypiać, a skoro tyle snu potrzebuje to nie ukrócaj mu go na siłę.

Gość heloiza9999
ja moje bede wybudzać pięściami 😠

Gość gość
Aha nie doczytałam, że idzie do żłobka...a może spróbuj go kłaść spać już koło 19.00?

Gość ex_debill_znowu_po
zima idzie - daj mu jeszcze posapać jak lubi, masz jeszcze dwa miesiące do tego żłobka, dużo się może zdarzyć, a jeśli nic się do tego czasu nie zmieni to jak zaczniesz po Gwiazdce go przestawiać to jeszcze powinnaś zdązyć

Gość ex_debill_znowu_po
no ok, miesiąc z hakiem... jak ten czas leci;)

Gość ksennaaa
Wszyscy mi mówią, ze zazdroszczą mi takiego spiocha, ale wierzcie mi, ze z takim dzieckiem bardzo cieżko jest cokolwiek zaplanować, bo ciagle na potrzebę spania, a spi tylko w lozeczku. W wózku za Chiny nie zasnie. I jak tu teraz coś załatwić, czy z kimś sie umówić.

Gość ksennaaa
W żłobku będzie od 8 do 16. Wiec kładzenie go drugi raz w domu juz nie będzie miało sensu bo o 19 - 20 i tak pójdzie spac

Gość ksennaaa
Czyli mam znowu wprowadzić mu stary rytm? Pobudka ok 8, i potem spanie 2 razy?

Gość ex_debill_znowu_po
to już sama musisz sobie odpowiedzieć, mi było łatwiej jak dziecko spało raz dziennie, bo były większe przerwy i nie trzeba było latac z wywalonym jęzorem, żeby zdążyć na kolejną drzemkę, a gdzie się musisz tak rano umawiać?

Gość gość
Ja bym zaczęła budzić go rano, ale niekoniecznie teraz, swojego musiałam uczyć wczesnego wstawania jak poszedł do przedszkola i tydzień wystarczył, myślę że więcej niż dwa nie trzeba.

Chyba na razie tak... Daj mu tej laby jeszcze trochę, może do stycznia samo mu się poprzestawia, a jak nie to żłobek to ureguluje.

Gość ksennaaa
Ja juz sama nie wiem co jest lepsze. Obojętnie czy spi dwa razy dziennie czy tylko raz i tak cieżko cokolwiek zrobić, bo w sumie spi przez cały dzien do ok 16, z małymi przerwami.

Gość ksennaaa
Do ex-debil-znowu-po----- chodzi o plany ogólnie w ciagu dnia, a nie rano.

Gość ex_debill_znowu_po
a kobiety płaczą, bo ich dzieci w ciągu dnia nie śpią i nie mogą nic zrobić - masz ci los, tak źle i tak niedobrze:)

Gość ksennaaa
Do żłobka bede musiała wybudzac go o 7, o 9 będzie juz padał ze zmęczenia, znam swojego małego spiocha

Gość ksennaaa
Jak dziecko nie spi, możesz bez problemu wyjść z nim z domu :))). Wiem, mało która mama mnie rozumie, bo taki spioch to rzeczywiście rzadkość :). Ale wierzcie mi, ze tez może być ciezko

Gość gość
ciesz się ,że tyle śpi bo to się pewnie wkrótce zmieni... mój też potrafił spać od 20 do 9 czy 10 rano i potem jeszcze 2 razy w dzień a teraz już tyle nie potrzebuje i czasem robi pobudkę o 6:30.

Gość ksennaaa
Do gościa z godz. 21:30- jeżeli twoje dziecko tyle spalo w ciagu dnia, to jak organizowalas ten dzien, zeby gdzieś wyjść, coś załatwić, spotkać sie z kimś?