Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

nie wiedziałam o ciązy a piłam i paliłam cały pierwszy miesiąc jakie skutki

Polecane posty

Gość gość

hej .. nie oceniajcie mnie. nie wiedziałam o ciąży, czy pierwsze dni są takie ważne dla rozwoju dziecka? pozostałe 8 miesiecy bede juz o siebie dbac na tip top :( ale co z pierwszymi 4 tygodniami?

Gość gość
Pierwsze 4tc to tak naprawdę 2tc- wtedy dochodzi do implantacji, nie masz się o co martwić ważne bys zazywała kwas dobrze się odżywiała.

Gość gość
nie martw sie,ja pilam i palilam ok 3 miesiecy jak bylam w ciazy,bylam gowniara,mialam nieregularne okresy i siano w glowie i nie myslalam ze moge byc w ciazy, do tego bylam 2 tygodnie pod namiotami i bywalo zimno i glodno syn sie urodzil zdrowy jak byk ale od teraz zaczjnij juz dbac o siebie

Gość gość
gość z 20:56 - jak to pierwsze 4 tc to 2 tc? nie rozumiem? gość z 20:57 - miałas okresy podczas ciązy? bo słyszałam i o takich przypadkach, syn urodził się zdrowy, to super :) a teraz ile ma ? nadal jest zdrowy? ja też młoda, głupia, ale zrobię wszystko by dziecko było zdrowe :)

Gość gość
bo tygodnie ciazy sie liczy od ostatniej miesiaczi. dlatego 4tc to tak naprawde 2tc- tyle ma zarodek

Gość gość
Ponieważ termin i wiek liczony jest z ostatniej miesiączki, natomiast jajeczkowanie odbywa się 2tygodnie od pierwszego dnia cyklu tak wiec tak naprawdę gdy lekarz powiedział Ci np. ze jesteś w 6tc to tak naprawdę 4 tydzień płodu, Poczytaj w necie tam jasniej to tłumaczą :)

Gość gość
jestem chyba jakaś ciemna, zupełnie tego nie łapię, ale wierzę wam i cieszę się,że to dopiero 2 tydzien ;)

Gość gość
w pierwszych tygodniach zarodek nie jest jeszcze zaopatrywany przez lozysko, wiec nie bedzie to mialo przykrych konsekwencji

Gość gość
ja nie bylam ani mloda, ani glupia :P ciaza byla wrecz planowana, a mimo to do 5tygodnia pilam, palilam, leki bralam niedozwolone w ciazy... Bylam pewna, ze w danym cyklu nie ma szans na ciaze, a byly. Syn zdrowy. Odstaw uzywki teraz, jak juz wiesz

Gość gość
wygógluj se fas i fae

Gość gość
Ja jestem takim przypadkiem, o którym piszesz wyżej :) o ciąży dowiedziałam się w trzecim miesiącu, nie mialam żadnych objawów, a skąpe plamienie w dniach kiedy powinnam mieć okres tłumaczyłam stresem :) bo np przed maturą czy ważnymi egzaminami też tak miałam, a wtedy zaczynałam nową pracę. Piłam, paliłam i do tego byłam tydzień na antybiotyku :/ teraz córka ma 2,5 roku, wszystko jest w porządku, świetnie się rozwija, ale i tak mam straszny żal do siebie o te pierwsze tygodnie ciąży. Robię Jej badania, jest pod stałą kontrolą pediatry, a ja i tak cały czas się o Nią boję.

Gość gość
A słyszałaś o zespole FAS, poczytaj w necie. . Są opisywane przypadki, gdzie kobiety piły alkohol w pierwszych tyg ciąży ( bo nie wiedziły ) a potem już były grzeczne a dzieci rodziły się z zespołem FAS. Pierwsze tygodnie ciąży są NAJWAZNIEJSZE, bo wtedy powstają zawiązki wszystkich narządów. To, że inne kobiety miły szczęście urodzić zdrowe dzieci o niczym nie świadczy. Zespół FAS nie zawsze jest wykryty po urodzeniu dziecka, czasem dopiero jak idzie do szkoły, gorzej się uczy, nie moze się skoncentrować itp. W twoim przypadku czasu już nie cofniesz, życzę Ci z całego serca, by dzidzia była zdrowa. Pozdrawiam