Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

noworodek ile pieluch

Polecane posty

Gość gość

Ile pieluch zużywają wasze dzieci na dzień?

Gość gość
O rany.. każde inaczej.. ale policz sobie średnio co 3 godziny (przed karmieniem) i dolicz kilka kup...

Gość gość
u nas szło ok 12 dziennie

Gość gość
Około 6

Gość gość
Moja córeczka jak była noworodkiem to szło nawet 15 pieluch dziennie, i to jak najbardziej jest normalne przy karmieniu piersią. A teraz moje dziecko ma prawie 6 miesięcy i idzie mniej więcej 5-6, góra 7 pieluch dziennie ;).

Gość gość
u nas szła cala masa..im wieksze dziecko tym bylo mniej pieluch.bo malutki nasz dzidzius zawsze mial troche kupki..jak urusl juz kupy byly nie zawsze z sikami.a pozniej to juz czekalam az bedzie ciezsza pielucha,chyba ze zrobil kupe to pielucha stracona

Gość gość
Jak mozna czekac az pielucha bedzie ciezsza? :/ ja nienawidze jak pielucha "wisi" moj odkad wstaje to mnie to tak razi ze idzie mi teraz ok 10 pieluch na dobe ma 10 mcy

Gość gość
Ok. 10-12 na dobę, czasem więcej, nieraz wyjmowałam go po spaniu, przewijałam, karmiłam a tu znowu kupa... chusteczek też opakowanie na dwa dni, bo wytarłam, podnosiłam nóżki- dalej kupsko, znowu wytarłam, znowu kupsko i tak w kółko...

Gość gość
Słyszałam ,że są takie wkładki do pampersów dla noworodków, własnie na kupkę . Sama nie używałam, nie wiem czy są coś warte. Może ktoś ma doswiadczenie z takowymi ?

Gość gość
na poczatku to i 15 po 4 tygodniach ze 12. teraz m 7 tygodni i 10. W nocy 2-3, reszta w dzien

Gość gość
U nas srednio szlo 10 pieluch.

Gość gość
15 jak nic dziennie

Gość gość
wow to sporo, tez sie nad tym zastanawiałam ile pieluch idzie dziennie w początkowej fazie życia :) Wiec chyba ekonomiczniej kupować tańsze pieluchy na początku skoro i tak co chwila trzeba wymieniać to nawet nie poczuje czy ma na tyłku pampersa czy dade