Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Duphaston PYTANIA

Polecane posty

Gość gość

Mam kilka pytań do dziewczyn, które w ciąży przyjmowały Duphaston. -w jakich dawkach? (tabletki, zastrzyki domięśniowe?) -jak długo? ( i czy z przerwami) -czy pomógł? -jakie miałyście skutki uboczne? Z góry dzięki za odpowiedzi!

Gość gość
dwa razy dziennie doustnie w sposób ciągły od 5 do 12 tygodnia potem luteinę Miałam plamienia a poprzednia ciąża obumarła. Donosiłam zdrową ciążę Mdliło mnie po wzięciu/

Nie pamiętam dokładnie 2 albo 3 tabletki dziennie. Od 6 do 12 tygodnia ciąży . Jeśli to można zaliczyć do skutkow ubocznych to mdłości ale to normalne przez podwyższony poziom progesteronu.

Gość gość
od 6 do 14 tyg,2x dziennie po pol tabletki.mialam plamienia.teraz jestem w 22 i jest ok

Gość gość
ja też brałam miałam plamienia a 2 dni i wszystko ustąpiło nie miałam skutków ubocznych i synek zdrowy i kochany

Gość gość
- dwa razy po jednej tabletce, przy plamieniach już w ciąży 2 x2. - od czasu problemu z owulacją do nadal (9 tc) - myślę, że tak. Pomógł wyregulować cykle, z obecną ciążą jest wszystko dobrze, ale poprzednią poroniłam samoistnie a duphaston brałam.... - skutków ubocznych nie zauważyłam. Ogólnie rzadko je mam:)

Gość gość
poronilam wiele ciáz, wreszcie na duphastonie sie udalo 2x1 do 14 tyg,potem do 20 luteina dopochwowa, swietny lek i pomogl wielu, niebylo skutkow uczocznych

Gość gość
Tu autorka tematu. Dziewczyny, założyłam ten temat między innymi dlatego, że trochę mnie zaskoczyła dawka zalecona przez ginekologa. W pierwszej dobie 6 tabletek, teraz po 4. Plamienia od pierwszej zażytej dawki ustały (zresztą były to dosyć drobne plamki, jasnobrązowe). Zauważyłam natomiast, że puchnę, na twarzy i kończynach, jakby lek zatrzymywał wodę. Jutro mam wizytę, więc przedyskutuję sprawę tych dawek jak i samego leku... Dziwne, że nie wykonał wcześniej badania na poziom progesteronu, żeby dopasować dawkę do potrzeb mojego organizmu. Przed ciążą nie miałam problemów z niskim poziomem hormonów, cykle miałam regularne.

Gość gość
Sam fakt, że zaszłam w ciażę po ok. 1,5 tygodnia starań.

Gość gość
Ja brałam właśnie 6 i 4 na dobę, ciąża zagrożona poronieniem. Brałam przez pierwszy trymestr. Skutków ubocznych nie zauważyłam. Córka zdrowa.

Gość gość
Do 20 tygodnia 2 razy dziennie, po jednej tabletce. Skutków ubocznych brak.

Gość gość
jestem w 8 tyg dostałam 2tabletki dziennie , pomimo raz jedyny coś troszkę miałam brązowego sluzu.

Gość gość
ja przy plamieniu w 10 tc miałam przez 2 dni brać 4 tabletki dziennie ( ta ilość spowodowała niesamowite bóle migrenowe), później przez jakiś czas brałam 3 a na koniec 2. Brałam go do 22tc i luteinę na 5 tygodni ze względu na wątrobę.

Gość gość
ja mam plamienia i czasem krwawienia w ciazy. biore duphaston 3x1. Mdli mnie po nich.