Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość asdsdassddsa

Mój chłopak nie może w prezerwatywie a ja nie chcę brać antykoncepcji hormonaln

Polecane posty

Gość asdsdassddsa

Ale chyba nie ma wyjścia :O Pierwsze 2 razy w prezerwatywie były ok. Potem on był chory i osłabiony, nie udało się, a każda kolejna próba wychodziła co raz gorzej (najpierw "miękł" w trakcie, a teraz nawet przed włożeniem gumki). Skutek jest taki, że ograniczamy się do innych czynności, lub ewentualnie uprawiamy seks przerywany, ale to na dłuższą metę odpada. Chyba nie mam wyjścia, i muszę zacząć przyjmować antykoncepcję, czego się boję (zarówno skutków ubocznych, które mogą wystąpić teraz, albo w przyszłości - np. problemy z ciążą). Nie ufam po prostu takim środkom, czy to tym doustnym, czy tym w plastrach... Czy któraś z Was miała podobne obawy, które się jednak nie potwierdziły (lub właśnie potwierdziły)?

Gość gość
Załóz sobie spiralę.Jezeli żadnej antykoncepcji nie ufasz to szklanka wody lub zaszyj cipkę.Gumki to nie antykoncepcja i nie bzykanie

Gość gość
tylko nie gumy z tym same problemy ! i przerywanych tez nie stosujcie chyba ze chcesz zostac mama, to zaloz spiralę albo bierz tabletki i tyle

Gość gość
Nie myślałaś o tym, żeby wybrać normalny sposób? Wstrzemięźliwość albo gotowość wzięcia odpowiedzialności, czyli przyjęcia potomstwa?

Gość asdsdassddsa
Nie myślałam - obie te opcje odpadają

Gość gość
żal mi cię

Gość asdsdassddsa
Dziękuję, nie trzeba. Jestem odpowiedzialna :)

Gość gość
nie ufasz tabletkom? a ufasz gumkom i stos. przerywanemu????:D:D no no, to akurat postępujesz mało roztropnie, chybaze chcesz zaliczyc kontrolowaną wpadke :) A co ci w tabl. nie pasuje? to nie diabeł w pudęłku, sa dostosowane do róznych kobiet, sa lzejse itd, nie rośnie od nich broda :P nie tyje sięi nie dostaje pryszczy. TAbl. zapewniaja najlepsze zabezpieczenie! pzrełam sie

Gość gość
właśnie widzę... teraz to się tak nazywa?

Gość asdsdassddsa
W którym miejscu wyczytałaś, że ufam stosunkowi przerywanemu? Chyba jasno napisałam, że nie, i stąd ten temat :) Nie ufam tabletkom, bo uważam, że to silna ingerencja w organizm, i po prostu się boję, że kiedyś zachcę mieć dzieci, a nie będę mogła (lub pojawią się inne konsekwencje). "właśnie widzę... teraz to się tak nazywa?" A nie? Na wszystko jest czas i miejsce. Chcę skończyć studia, mieć dobrą sytuację finansową, może ślub.

Gość gość
jak nie ufasz tabl. to w ogóle nei uprawiaj sexu jesli jescze nei chcesz byc matka, proste Na spirale si enie nadajesz, to dopiero po porodzie. Po odstawieniu tabletek - zapewniam płodność wróci nawet skumulowana, stad własnie biora sie blizniaki. Tabl. - bezpieczenstwo, wygoda, komfort, skąpe miesiączki (jelsi masz z tym problem), krótkie brak dolegliwosci pzred, czyli bóli brzucha, zmian nastroju itd dla mnie nei ma nic lepszego

Gość gość
Ile razy jeszcze ten sam temat zalozysz?

Gość asdsdassddsa
To mój pierwszy temat

Gość gość
Jasne, dwa dni temu jojczylas o tym samym zdaje sie na ogolnym.

Gość asdsdassddsa
Dwa dni temu mnie tu nie było :)

Gość gość
"A nie? Na wszystko jest czas i miejsce. Chcę skończyć studia, mieć dobrą sytuację finansową, może ślub." No właśnie. to skończ studia, weź ślub i dopiero wtedy weź się za seks.

Gość asdsdassddsa
Lubię seks, i nie widzę powodu, dla którego miałabym z niego rezygnować :) Na szczęscie nie jestem w sytuacji "wóz albo przewóz"

Gość gość
Dziewczyny chcecie się bzykać,a nie wiecie nic na temat antykoncepcji.

Gość gość
To znaczy kto?

Gość gość
nie zazywaj tabletek stanowczo odradzam po nich to juz wcale nie ma przyjemnosci bo przez hormony odchodzi zupelnie ochota a efekt jest taki ze unikasz zblizen a zwiazek zaczyna sie sypac

Gość gość
Co to za związek jak dziewczyna sie nie daje tylko oszczedza piczkę,nie wiadomo na co

Gość gość
tabletki antykoncepsyjne nie są szkodliwe, to zabobony i zacofanie wśród naszego narodu. Tabletki hormonalne leczą nowotwory piersi, szyjki macicy, regulują miesiączkę, łagodzą jej bóle, wspomagają leczeniu torbieli i cyst na jajnikach, leczą trądzik, są niezbędne w wielu schorzeń zaburzeń hormonalnych, służą w leczeniu endometriozy. Ja biorę tabletki 15 lat z przerwami na 2 ciąże, w które zaszłam bez problemu. Dobrze dobrane hormony nie powodują slutków ubocznych. Po 2-3 miesiącach od rozpoczęcie ich brania organizm przyzwyczaja się i zazwyczaj reguje dobrze. Pewnie, że to lek, więc musi być dobrze dobrany, jak każdy z leków. Także nie panikuj. Twój organizm gorsze świństwo czasami przyjmuje jedząc w fast foodach.

Gość gość
"Co to za związek jak dziewczyna sie nie daje tylko oszczedza piczkę,nie wiadomo na co" Pytanie prowokacyjne, ale odpowiem. Czystość przedślubna daje o wiele większe szanse na szczęśliwy, trwały związek wiernych, kochających się partnerów.

Gość gość
Hmm. To może pomyślcie o kapturku naszyjkowym. Moja siostra używa femcapu. Bardzo sobie chwali, mają bardzo podobną sytuację do Twojej.

Gość gość
Tabletki hormonalne leczą nowotwory piersi, co za bzdura, to kobiety nie musialy by przezywac katuszy,badan, chemii itd,USMIALAM SIE

Gość gość
Chcą się bzykać bez konsekwencji

Gość gość
ja od 4 lat uprwiam z chlopakiem sex przerywany bez zadnego zabezpieczenia i jakos nie jestem w ciazy

Gość gość
Moze jestes bezplodna. Albo partner ma kiepskiej jakości nasienie. Za parę lat, kiedy będziesz chciala jednak zajsc w ciaze, okaze sie dlaczego stosunek przerywany byl aż tak "skuteczny"...

Gość gość
Stosunek przerywany to skuteczna metoda. Jeżeli nie dochodzi do wytrysku w pochwie, to nie ma szans na ciążę.