Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy mają prawo ODMÓWIĆ w szpitalu zrobienia LEWATYWY

Polecane posty

Gość gość

Czy jeśli będę miała swoją lewatywę, to położna ma prawo odmówić mi jej zrobienia, jeśli nie będzie przeciwwskazań typu szybki poród? Bo wiem, że u mnie w szpitalu z założenia nie robią i bardzo się tym stresuję.

Gość asia to ja
Który to jest twój szpital? Czy Kraków?

Gość gość
Jak poprosisz to nie powinna odmówić . Możesz zrobić lewatywę sama w domu , zanim do szpitala pojedziesz, potem prysznic i do porodu będziesz elegancko przygotowana.

Gość gość
Przy poprzednim porodzie poprosiłam i odmówiła. Powiedziała, że nie robią i koniec. Nic się nie zdarzyło, ale boję się, że tym razem może być inaczej. Miałam wywoływany poród, nie wiedziałam, że jade do szpitala prosto na porodówkę, więc nie mogłam sama w domu zrobić.

Gość gość
Może ktoś wie, gdzie szukać praw pacjenta w tym temacie?

Gość gość
Dziwie sie ,że nie robią u mnie w mieście robią zawsze chyba , że pacjentka sobie nie życzy. Tu nie chodzi tylko o higiene podczas porodu ale tez o zmniejszenie ryzyka , że coś złego może sie stać zwłaszcza jeśli chodzi o cięcie cesarskie. Dlatego też przed operacjami sie nie je ale jeżeli przyjeżdżasz z domu to powinni Ci zrobić lewatywe , żeby oczyścić jelita żeby w razie komplikacji ich zawartość sie nie cofła

Gość gość
U mnie nie robiono lewatywy mimo iż miałam zaplanowaną cesarkę.