Gość aNeKK Napisano Listopad 21, 2013 Witam serdecznie, może sprawa wyda się Wam banalna ale dla mnie jest dość dokuczliwa. Chodzi o relacje mniędzy mną a moją matką. Kiedyś były one dobre, potrafiłyśmy radzic sobie w dość trudnej sytuacji rodzinnej oraz wspierać się nawzajem (ojciej nie pracuje, nie daje pieniędzy na dom, często nas obraża i stosował przemoc psychiczną oraz fizyczną). Dwa lata temu wszystko się popsuło a przyczyniła się do tego jej przyjaciółka (jeszcze ze szkolnej ławy) która, zdaje się, jest zazdrosna o to, że dobrze sobie w życiu radzę (prowadze własną firmę) oraz że zawsze pomagałam matce. Może to głupie, że w wieku 30 lat przejmuję się takimi rzeczami ale sytuacja, w której ktoś psuje moje relacje z matka, która jest w dodatku osobą na którą łatwo wpłynąć, nie daje mi spokoju. Jak radzić sobie z ludźmi, którzy czają się za plecami tylko po to, żeby obrobić komuś d... i mieć z tego satysfakcję? Prosze o radę bo czuje, że wykracza to poza moje możliwośc***oznawcze..... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach