Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

MARZEC 2014 PRZYSZŁE MAMUŚKI

Polecane posty

Gość gość

mam termin na 20 marca zapraszam przyszłe mamy :) są jakieś ? podzielcie się swoim szczęściem !

Gość natala28
witaj ja mam termin na 28 marca;)rozni nas jakis tydzien.jak samopoczucie u ciebie?pozdrawiam;)

Gość gość
teraz bardzo dobrze :) chodz mam problemy ze snem :( A Ty jak sypiasz ?? znasz płeć maluszka ?

Gość gość
Hej ja mam termin na 26 marca i będę mieć synka.

Gość gość
ja nie znam plci.4 grudnia bede miec usg ale moj lekarz jest beznadziejny i mi nie powie.stary dziad.ciekawa jestem bo mam juz dwoch chlopcow i przydalaby sie cora:)co do spania to zasypiam dobrze ale miewam tak ze jak sie przebudze w nocy to zasnac nie moge do rana;/

Gość ew_aa
Ja jeśli mogę- dołączam. Termin na 11.03.

Gość ew_aa
dodam jeszcze, że termin z usg wychodzi mi wcześniej. No i będę mieć córcię. W domu mam już synka prawie 3 letniego

Gość gość
jak sie dziewczynki dzisiaj czuja?;)

Gość ew_aa
U mnie w porządku, tylko dobija mnie ta listopadowa pogoda. a jak pozostałe??

Gość gość
oj mnie tez dobija!a tu trzaba cala zime przetrwac;/za tydzien mam wizyte i jestem ciekawa co tam slychac.poprzednia ciaza byla zagrozona,mam nadzieje ze nic tam sie nie dzieje i ze nie bede musiala lezec cala zime;/no i wynik krwi mnie ciekawi bo mam anemie ale jeszcze zelaza nie dostalam.

Gość ew_aa
To trzymam kciuki, by wszystko było ok. Leżenie jest najgorsze, obyś mogła uniknąć bo tak to te dni dłużą się niemiłosiernie.

Gość gość
dzieki;)dokladnie tak jest ze sie dluza ale byla dzisiaj polozna u mnie i mowila ze taka sytuacja wcale nie musi sie powtorzyc;)zreszta tamta juz w 4 mies byla zagrozona a tu juz prawie 6 mies;)oby tak dalej.kupujecie juz cos dla maluszka?ja mam duzo rzeczy po starszych dzieciach tzn ciuszki a z reszta rzeczy jeszcze troche poczekam.

Gość ew_aa
Ja trochę dostałam od koleżanki, część już kupilam ale używane. no i butelki zamowilam i otulaczek. a tak to nic jeszcze. a wiesz już jaka płeć maluszka??

Gość gość
nie znam plci.za tydzien mam wizyte i usg ale moj ginekolog mi nie powie raczej.stary dziad,nawet zapytac go o nic nie mozna bo ci odburknie;/chodze do niego zeby miec badania za darmo,ale mysle zeby sobie fundnac jakas prywatna wizyte u dobrego lekarza;)tylko teraz tyle wydatkow bedzie...po cichu marze o corce bo mam juz 2 synkow;)

Gość ew_aa
to z całego serca życzę dziewczynki :) wydatków teraz sporo, to prawda święta się zbliżają więc chyba u każdego podobnie. Ja w poniedziałek mam wizytę, a usg 23 grudnia bo to będzie 30tc. moja gin nie ma usg u siebie więc dodatkowo chodzę. koszt duży bo 240 zł ale lekarz- fachowiec więc jestem zadowolona i uważam, że warto.

Gość gość
dzieki fajnie by bylo;)zachcianki mam jak przy chlopakach na slodkie ale to sa tylko zabobony;)

Gość ew_aa
Zachciankami się Kochana nie sugeruj :) ja całą poprzednią ciążę jadłam śledzie, a normalnie ich nie znoszę, teraz pochłaniam wszystko co słodkie. Na płeć to chyba nie ma wpływu.

Gość gość
no jasne ze to nie prawda tylko denerwuje mnie to bo nie chce za duzo przytyc.po dwoch ciazach nie mam juz miejsca na rozstepy.teraz wygladam dobrze bo kilka lat temu postanowilam sie odchudzic.pod koniec drugiej ciazy wazylam 83 kilo przy wzroscie 162!masakra to byla ale jakos olewalam wtedy i nie patrzylam na to co jem.waga mi sie zepsula i waze sie teraz tylko u lekarza;)pod koniec pazdziernika mialam 2 kilo na plusie i powiedziala ze to za malo ale teraz brzuszek juz urosl.sama jestem ciekawa ile waze;)w srode sie dowiem.staram sie jesc warzywka i owoce bo zawsze je lubilam ale slodkie mnie kreci baardzo;)i pepsi sie nie raz napije;/musze sie ogarnac;)

Gość ew_aa
ja do pepsi też mam słabość niestety... w ogóle jakoś przy pierwszym dziecku bardziej zwracałam uwagę na to co jem, a teraz niestety wygrywają zachcianki. I kawę już z powrotem pije. Chociaż akurat gin mi powiedziała, że jak piłam przed ciążą to i teraz jedna filiżanka nie zaszkodzi. Zwlaszcza, że ciśnienie mam w porywach 100/60

Gość gość
ja przez ostatnie lata raczej zdrowo sie odzywialam i pilam tylko wode.no oczywiscie kawe czasem i herbate ale slodkich napojow unikalam.moj maz kupuje to swinstwo i pije razem z nim niestety;/a cisnienie faktycznie masz slabiutkie.ja raczej mam dobre ale ostatnio polozna mi mierzyla to mialam podobne.

Gość ew_aa
A powiedz z jakiego rejonu jesteś?? ja woj. łódzkie :)

Gość gość
z piły jestem;)

Gość ew_aa
Hej no i jak tam miałaś już wizytę?? Ja miałam dzisiaj. Ogólnie wszystko jest w porządku- szyjka się nie skraca, tyle tylko że mam duży puls- między 100-120 przy b. niskim ciśnieniu. Dostałam skierowanie na zrobienie TSH. Następna wizyta 30 grudnia :)

Gość gość
hej ja wizyte mam jutro;)dzis ostatni posilek o 19stej bo musze byc na czczo.mam nadzieje ze uslysze dobre informacje.wczoraj duzo chodzilam bo mialam troche spraw do zalatwienia i jeszcze syna z przedszkola odebralam i drugiego ze szkoly...juz myslalam ze nie dojde.tak mnie krocze bolalo!w sumie nie wiem czy moge tyle latac dlatego dzisiaj w domku odpoczywam.ostatnia wizyte mialam pod koniec pazdziernika i mam nadzieje ze wszystko ok z szyjka.poprzednia ciaza byla lezaca ale moglaam sobie na to pozwolic przy jednym dziecku a teraz to nie wiem co by bylo;/ale nie bede sie dolowac tylko poczekam do jutra;)szybko zlecialo wogole;)fjnie u mnie sloneczko dzisiaj swieci;)dzieciaki juz sie sniegu nie moga doczekac a ja go na razie nie chce bo z brzuchem bedzie ciezko omijac przeszkody;)puls masz faktycznie konkretny!a nie jest to czasem na tle nerwowym?ja mam wole wieloguzkowe ale tsh jest u mnie w normie wiec tym sie nie martwie,ale mam nerwice wiec jak mi wyjdzie jakis gorszy wynik na cisnieniomierzu to lekarz wie ze musi brac na mnie poprawke bo jestem nerwus;)

Gość ew_aa
Mam nadzieje ze odpoczelas Kochana i pobolewania minely. Choc zdaje sobie sprawe ze przy dwojce dzieci ciezko o taki prawdziwy odpoczynek. Trzymam kciuki i napisz koniecznie jak po wizycie.

Gość gość
Ha! Ja też z Piły. Topik pewnie padnie bo tych marcowych jest kilka.

Gość to_ja88
witam ja też mam termin na marzec a dokładnie 12-03-2014 i będzie córa :)

Gość gość
moze nie padnie tak szybko;)choc faktycznie jest nas garstka.ide sie wlasnie szykowac na wizyte;)wczoraj mnie brzuch bolal wieczorem i sie napinal i juz nie wiem czy to wzdecia czy skurcze.napisze jak wroce czy wszystko ok;)

Gość gość
no i wrocilam od lekarza.jest na szczescie ok,przynajmniej tak powiedzial.zadalam mu chyba 3 pytania to w koncu powiedzial ze mam sie tak o wszystko nie pytac bo oni wiedza co maja robic i jak cos bedzie nie tak to powiedza;)hehe!limit pytan wyczerpany!no i przytylam 3 kilo od ostatniej wizyty czyli w jakies 6 tygodni!!!!!!!!!!!masakra!!!!!to pewnie przez te moje slodycze!!!!!a ostatnio wazylam za malo;/musze sie ogarnac nie chce wygladac jak slon!!!