Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

NAZWAŁAM CÓRKĘ LEONIA PO MAMIE KTÓRA ZMARŁA DZIEŃ PRZED JEJ NARODZINAMI I MAM P

Polecane posty

Gość gość

Mama miała na imię Leonie (nie była Polką). My żyjemy w Polsce, więc zapisałam Leonia. Miała być Magdalena.. Teściowie śmieją się ze mnie i twierdzą, że jestem głupia..

Gość gość
Dodam jeszcze, że teściowa nawet wspomniała, że powinniśmy zmienić córce imię ;(

Gość gość
teściowa niech Cię cmoknie w d... :)

Gość gość
Powiedz teściom , że sami są głupi i nie życzysz sobie żeby komentowali Twoja decyzję, jest Twoja, dziecko też i jak mają problem to jest tylko i wyłącznie ich problem. Olej takich buraków. Pewnie im tego nie powiesz, ale ja po takim tekście bym im to wywaliła prosto z mostu.

Gość gość
Piękne, francuskie imię wymawia się LEONI... Moja znajoma dała tak na imię swojej córce - obecnie nastolatce. W domu i jej znajomi mówia do niej LEA. Nie przjmuj sie teściami, Ważne,ze podoba sie Tobie i Ojcu dziecka/?/ I uważam , że pięknie uszanowałas pamięć swojej Mamy.

Gość gość
Nie chciałam nic mówić ze względu na męża, ale jest mi tak przykro :(. Imię jest rzadkie, ale chyba nie jakieś osmieszające, a przede wszystkim jest po mojej kochanej mamie..

Gość gość
leonie to popularne imię w Niemczech. hhhm, może i ta Leonia nie jest zła, na pewno lepsza od Nikolek itp. natomiast decyzję podjeąłas pod wpływem chwili, hormonów. Naprawdę podoba Ci się to imię?

Gość gość
Sliczne to imie, a jeszcze jak po dobrej, kochanej osobie to tym bardziej dobrze zrobilas. A tesciom zamknij drzwi rzed nosem I nie wpuszczaj do swojego domu, dorosla jestes, nie musisz znosic w swoim otoczeniu toksycznych osob, tak samo jak twoje dziecko... Ja tak zrobilam I odmlodnialam...

Gość gość
Powiedz tesciowej, ze ew kolejna corke chcialac nazwac na jej czesc, ale po tych tekstach sie rozmyslilas. Swoja droga jezeli dziecko juz chrzczone to cuda dziala u starszego pokolenia tekst "ksiedzu sie podobalo, pochwalil takie podejscie do przykazania o czczeniu rodzicow" ;-) A imie bardzo ladne

Gość gość
to szkoda, że koło męża nic nie mówisz, bo to on powinien zareagować jak jego rodzice tak skomentowali wasz wybór. ja bym powiedziała to jemu i poprosiła, żeby ubiegł swoją mamę czy tatę i powiedział im, że nie życzycie sobie takich komentarzy. a jak pięknie ta teściowa się zowie? myślę, że w dużym stopniu to zazdrość, że to nie ona jest babcią, której imię nosi mała :)

Gość gość
Moja mama pochodziła ze Szwajcarii. Bardzo mi się imię podoba, mężowi też.

Gość gość
Teściowa to Janina

Gość gość
ta Szwajcarka się skumała z Polakiem w głębokim PRLU :D jakby jakimś CUDEM tak się stało to bys teraz nie mieszkała w Polsce, tylko w Szwajcarii bajkopisarko :)

Gość gość
hmm, nawet nie takie złe to imię. Leonia, ładnie brzmi. a już na pewno lepiej od tych Dżesik, Nikol i innych Andżelik.

Gość gość
nie no Nina też ładnie, ale po takiej babce się odechciewa.pomimo tego, że nie jestem fanką zagranicznych imion - Leonia mnie urzekła... :)

Gość gość
o boże to jak byś dała córce na imię po teściowej to by dopiero był dramat.

Gość gość
a Ty gościu widzę masz parcie na zachód i głupotą dla Ciebie jest siedzenie w Polsce? pewnie mało zarabiasz i masz dziury w drodze przed domem, rząd jest zły, a nad Smoleńskiem była sztuczna mgła i sztuczny śnieg?

Gość gość
olamakry 18.39 - juz Cie lubię...he,he... brawo!

Gość gość
Mój tata pracował w Szwajcarii, zresztą po co mam Ci się tłumaczyć? W Polsce mieszkamy, bo nam tu dobrze, mamy pracę, dom na wsi, a Szwajcarię odwiedzamy.

Gość gość
olamakar - sorry za przekręcony nick

Gość gość
nic się nie dzieje, zawsze na listach mnie przekręcali :)

Gość monika12344321
Nie słuchaj głupiej teściowej kieruj się swoim rozumem. Ja mam na odwrót nienawidzę swoich rodziców mówią że moje roczne dzieci to śmierdziele i brudasy. Za to teściowa do rany przyłóż.

Gość monika12344321
Imię jest piękne!

Gość gość
olamakar idź sie leczyc na głowe? my tu o imionach a ta ze smolenskiem wyjezdza hahahhahaaa

Gość gość
pracował w szwajcarii w prlu a potem sie szwajcarka przeniosła do Polski aaaaaaaaaaahahhahahhahahahhahaha. do 3 swiata??? w Szwajcarii ludzie zyją jak pączki w masle, kto zdrowy na umysle mialby z tego rezygnowac? ludzie sie latami staraja o obywatelstwo szwajcarskie a ta wyemigrowala do Polski. umowmy sie ze jak kłamiesz to niech ci wszystkie zęby wylecą :)

Gość gość
olej tesciów bo widac ze to para kretynów ;)

Gość gość
idz sie gosciu lecz! my tu o imionach a Ty o prlu i o tym, ze nikt by nie wracal ze szwajcarii do polski!