Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lu blue

ksiądz nie ochrzci mi dziecka bo moi rodzice wystąpili z kk

Polecane posty

Gość lu blue

Jestem załamana, nie spodziewałam się, że decyzja moich rodziców odbije się na nas. Nie wiem co robić. Jechać do biskupa?

Gość Is lama bad
sama sobie ochrzcij, woda swiecona jest w kosciele za darmo

Gość gość
Chyba żarty sobie stroisz. Co ma jedno z drugim wspólnego? A jeśli to nie żart, to poszukaj innego księdza.

Gość lu blue
Żeby ją ochrzcić gdzie indziej potrzebuję zgody proboszcza, a on nawet nie chce zgody dać

Gość gość
powiedz mi prosze jak to zrobili Twoi rodzice, od dluzszego czasu mysle nad tym samym, ale nie jest latwo uzyskac informacje. Masz super rodzicow!!!

Gość tez gosc
Wg prawa kanonicznego ksiadz nie ma prawa odmówić chrztu, ale moze odsunąć go w czasie, jeśli zachodzi podejrzenie, ze wnioskujący nie są katolikami, ze sakrament moze zostać zbeszczeszczony. Ale...wszelkie wątpliwości, jeśli już, powinny dotyczyć rodzicow i chrzestnych, a nie dziadków dziecka...

Gość tez gosc
Teoretycznie faktycznie mozesz ochrzcić dziecko sama, nawet zwykla woda (odmawiając nią wcześniej modlitwe) i tez będzie ważny. Ale wiadomo jak to dzis jest...papierek tez by sie przydal, żeby później dzieciak nie mial klopotow :-o

Gość gość
mooim zdaniem,to ze twoi rodzice wystapili z kosciola nie znaczy ze ty takze.. to ty chcesz ochrzcic dziecko i wychowac go w swojej wierze a nie twwoi rodzice... powinnas pogadas z proboszczem a jesli to nie pomoze ,przy niem zadzwonic do biskupa. niech kretyn sie boi i tlumaczy dlaczego nie chcial dac sakramentu chrztu twojemu dziecku . ja tez mysle o odejsciu z kosciola.. ale nie potepiam ludzi ktorzy takak wiare przyjmuja ;)

Gość gość
taka wiare przyjmuja.. sorki za bledy

Gość gość
Nie ma znaczenia,co zrobili twoi rodzice

Gość gość
Nie ma znaczenia,co zrobili twoi rodzice