Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

które imie

Polecane posty

Gość gość

Amadeusz czy Nataniel?które imię ładniejsze?

Gość gość
dla mnie żadne ale jak by były tylko te dwa w kalendarzu :) to Nataniel

Gość gość
G***osław

Gość gość
wymyśl coś innego

Gość gość
a dlaczego nie te?naprawdę takie nieładne?nie chce żadnego Janka,Franka,Henia itd.

Gość gość
Ale nie powinno się dzieci nazywać super oryginalnymi imionami, bo to z perspektywy dziecka nie jest fajne - uwierz. Jest tyle niby zwykłych popularnych imion, które też mają swój urok że nie potrzebnie kombinujesz.

Gość gość
jeżeli już to Amadeusz, choć oba są pokręcone :P

Gość gość
Nataniel jak już

Gość gość
oba ladne , ale wybieram Nataniel

Gość gość
moim zdaniem to nie są jakieś bardzo wymyślne imiona...znam i Nataniela i Amadeusza,bardzo fajne chłopaki dlatego te imiona mi przyszły do głowy,dobrze mi się kojarzą.

Gość anka skakanka anka
Jakim trzeba być debilem żeby brać w ogóle takie imiona po uwagę?? Nikt nie mówi o franku czy stasiu ale jest michał, jakub, daniel czy piotr...a ty wyjeżdzasz z amadeuszem lub natanielem trac***atologia lub głupota sorry za szczerość

Gość gość
Amadeusz wajchę przełóż. Nataniela po rynsztokach zapierdziela. A nie może być po prostu Staszek ? :)

Gość gość
Nie rób tego dziecku. Nadając mu takie imię wbrew temu co myślisz nie ulatwisz mu drogi do bycia gwiazdą... Tak bardzo jestes oryginalna aż Twoje dziecko musi być Natanielem albo Amadeuszem? A Twoi tato albo dziadkowie, albo tato i dziadkowie Twojego faceta mają jakieś obciachowe imiona, że nie chcesz od nich zaczerpnąć inspiracji? :)

Gość gość
Jeszcze do tego jakieś nazwisko Cebulak albo Palonka i nieszczęście murowane!

Gość gość
nataniel

Gość gość
mnie sie tez zadne nie podoba.

Gość gość
Chryste panie, jak to czytam i te rady, że Nataniel to myślę, że na tym forum są sami złośliwi ludzie! Już ten Amadeusz lepszy, Nataniel to taki bardziej wymyślnych Daniel, a już Daniel rewelacyjny nie jest.

Gość gość
a moze Mateusz? prawie jak amadeusz a naprawde pieknie imie- Mati, Mateusz, Mateo :)

Gość gość
czytam odpowiedzi na mojego posta i nóż mi się w kieszeni otwiera...a czemuż to skrzywdze dziecko dając mu pięknie brzmiące imię?to jak dam Staszek albo Jasiek to ok?tych imion jest już od cholery i powiem szczerze że własnie za takie imie bym rodziców znienawidziła...To po pierwsze,a po drugie to nie trzeba od razu wyzywać od debili bo ktoś ma inny gust i coś innego mu się podoba,no chyba że mierzy własną miarą.

Gość poli30
nataniel

Gość poli30
mam własnie chrzesniaka nataniela,bardzo fajne imię...nikt w szkole sie z niego nie smieje z powodu imienia..nie ma zadnych problemów

Gość gość
nikt nie mówi o Staszkach i Jankach. a tak jak wspominałam - imiona Twoich i męża dziadków? albo Twojego taty i teścia?

Gość poli30
dziecko powinno miec swoje imie a nie w spadku po dziadku

Gość gość
dlaczego? a Nataniel jakiś u autorki jest, fajny człowiek, to po nim w spadku może być? a Amadeusz to w spadku po Mozarcie?

Gość poli30
myślę ze te imiona się autorce po prostu podobają same w sobie a nie po kims...a imię po dziadku było by jak w spadku :O

Gość gość
jeszcze dużo zależy od nazwiska... już mi się ulożył w uszach ten Amadeusz, na pewno lepiej niż Nataniel :)

Gość gość
Do autorki ;) kochana nie przejmuj się tymi uwagami, wybierzcie imię które wam się podoba to przecież wasza decyzja;) ja mam na imię Hanna i przez wszystkie lata nauki w szkole nie spotkałam drugiej takiej;) każdy wiedział o kim mowa. A jak np mówiono o Pauli Piotrku itp to zawsze było pytanie który? Ja tam jestem dumna ze mam takie rzadkie imię, każdy wiedział o kogo chodzi i nie było niedomówień. A pózniej wychodzi ze w klasie jest pare Julek,Paulin,Pawlowi itp Bleeee zygac aż się chce!!!

Gość gość
nie porownuj Hanny do Nataniela... wprawdzie obydwa pochodzenia hebrajskiego, ale Hanny są w Polsce od pokoleń. chyba, że autorka ma żydowskie korzenie to wtedy i ten Nataniel ma jakieś uzasadnienie :)

Gość ja miłam dziadka Amadiego
Mój dziadek miał na imię Amadeusz .Nie jest to imię wymyślne. Mi się bardziej podoba Amadeusz- Amadi

Gość gość
nie,mój ojciec miał na imie Hieronim a ojciec męża Kazimierz.Mi się po prostu nie podobają te imiona bo uważam że były fajne i modne ale tak z pół wieku temu,ale to tylko moje zdanie,nie przeszkadza mi że ktoś chce dać tak swojemu dziecku.Dlatego wkurza mnie że jestem nazywana debilką bo mi podoba się coś innego...A to że np.Nataniej to żydowskie imię wcale mi nie przeszkadza,nosił je prorok,prawy człowiek...Ja jestem niby-katoliczką i co niby z tego ma wynikać?