Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sassetka 11

czy ktoras STOSOWALA CIPRONEX czyli ciprofloxacin

Polecane posty

Gość sassetka 11

dostalam ten antybiotyk na bakteryjne zakazenie pochwy i powiem z epo przeczytaniu ulotki mam watpliwosci, nie ma tutaj wzmianki ze jest to na ta ta czesc ciala, wspomniane sa nerki zapalenie kosc***pluc ale nie ma nic o pochwie :/ nie chce sie niepotzrebnie antybiotykowac, zapisano mi jeszcze lek Orugnal i w sumie zadnego probiotyku oslonowo :/

Gość sassetka 11
up

Gość gość
ja stosowalam na zapalenie pecherza pomogl mi dodatkowo stosowalam probiotyk oslonowo

Gość gość
Idź na konsultacje do innego lekarza, w ulotkach nie zawsze wszystkiie wskazania są napisane.

Przy antybiotykach z grupy fluorochinolonów (a takim jest c*profloksacyna) nie trzeba brać środków osłonowych, ponieważ nie zaburzają one naturalnej flory bakteryjnej. Natomiast ja również polecam przynajmniej zadzwonić do jakiegoś innego lekarza, bo troche dziwny wybór leczenia jak dla mnie, chociaż nie jestem lekarzem...

Gość sassetka 11
ok dziekuje! to juz moj 3ci lekarz z koleji w sumie podobne rzeczy mi przypisuja, poprzednio slyszalam ze mam nie brac antybiotyku ktory mi przypisano bo to spowoduje rozwoj grzybicy a wykryto u mnie nieliczne kolonie :/ wiec nic oslonowego nie potzrebuje?? czytalam na forach i duzo osob pisze ze mialo straszne skutki uboczne :/

Gość sassetka 11
wezne na razie to na grzybice i zaczekam na konsultacje z innym lekarzem, moze znajdzie cos bardzej lagodnego na te liczne E coli co wyszly w wymazie

Gość gość
tez to bralam na pecherz

Gość sassetka 11
mi to przypisano na infekcje pochwy :x

Gość sassetka 11
a jak ze skutkami ubocanymi?? czytalam ze ludzie mieli ich sporo :/ ja mam przypisane 2 tabletki dziennie przez 5 dni

Gość sassetka 11
podnosze! czy ktos mial jakies skutki uboczne??