Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Moj niemowlak świadomie mówi

Polecane posty

Gość gość

nauczyłam go wołać jak jest głodny.Powtarzałam chyba zmiesiac "am am " i teraz woła po jednym razie " ma ".Wprawdzie odwrotnie ale zupełnie swiadomie mówi ma, robi przerwe i znowu ma >i tak dopóki sie nie zdenerwuje, wtedy þłacz :P Tak samo woła mama, tylko ciagnie literke M z zamnietym dziubkiem i woła " mmmmmmmmmmmmaaaa mmmmmaaaa", Smiejcie sie ale naprawde moje dziecko nasladuje wyrazy, dzis odwiedziła nas ciocia i była w szoku

Gość gość
moj ma prawie 3 miesiace i od kilku dni tez nasladuje "guuu" "ghhh"itp, Mysle, ze to kolejny etap rozwoju kazdego dziecka, a my jestesmy zachwycone jak w koncu swiadomie na nas patrzy i reaguje na to co jest blisko niego ;)

Gość gość
moj ma 3, 5 miesiaca :) patrzy na usta, ja mu powtarzam bardzo czesto dane slowo i zaczyna kojarzyc. Do dzieci trzeba mówic, wtedy nie ma problemów z niemowieniem w pozniejszym wieku.

Gość gość
naucz mnie mówić 🖐️ :D

Gość gość
Autorko a ile on ma?bo jak kolo roku to zaden wyczyn. Jak z6 miesiecy to mozna pogratulowac takiej swiadomosci:P moj w tym wieku najwyzej jak chcial jesc/pic to na widok butelki plul smokiem na kilometr. Ale teraz ma 9 miesiecy i amam juz wola.

Gość gość
Fajnie, to pewnie za niedługo nauczy się też alfabetu Morse'a

Gość gość
napisałam, że ma 3 i pół miesiąca

Gość gość
Oh to pewnie niebawem będzie chodzić :D

Gość gość
wiedziałam, ze beda sie pewne osoby wysmiewac. Ale jakie maci epowody ku temu ? albo czy ja mam powód, zeby zmyslac ?

Gość gość
Przecież ro co twoje dziecko robi to nieświadome. Jesteś głupia czy tylko udajesz?

Gość gość
udaje

Gość gość
Z 10 wypowiedzi gosci mam moze zgadnac kto jest autorka tematu i ktora jest jej kolejna odpowiedz. Brawo. Jak myslisz,ze wiadomo ktore wypowiedzi sa twoje to nie dziwie sie,ze myslisz ze 3,5 miesieczniak swiadomie mowi. Btw moj w tym wieku krzyczal NIE. wiec wasze amam jest zadnym wyczynem. Na pewno robil to bardzo swiadomie ... no coment

Gość gość
Z 10 wypowiedzi gosci mam moze zgadnac kto jest autorka tematu i ktora jest jej kolejna odpowiedz. Brawo. Jak myslisz,ze wiadomo ktore wypowiedzi sa twoje to nie dziwie sie,ze myslisz ze 3,5 miesieczniak swiadomie mowi. Btw moj w tym wieku krzyczal NIE. wiec wasze amam jest zadnym wyczynem. Na pewno robil to bardzo swiadomie ... no coment ale bełkot

Gość mama to ja
nie rozumiem tego forum, gdzie nic nie wolno napisac bo Cie zjada z gory na dół. Moje dziecko odpowiada świadomie, bo za kazdym razem jak jest głodne i jak znikam mu z pola widzenia. Czy musze zmyslać, żeby sie dowartosciować ?? Jeszcze na takim forum, gdzie cokolwiek nie napiszesz to źle.... udanego dnia

Gość gość
wow jestem pod wrażeniem. a uczysz go innych słów?

Gość gość
ja nie wierze

Gość gość
Moj ma 4,5miesiaca i jak chce jesc to wola myyy pic to tut a jak kupe ma to uffuff

Gość gość
A nie chodzi już czasem?

Gość gość
Chodzic nie chodzi ale biega i to w maratonach.

Gość gość
Wielki mi wyczyn moje dzieci się same przewijały :D

Gość gość
nic sczegolnego - normalny rozwoj dziecka

Gość gość
Kurde, moja cora zaczela chodzic jak miala 8 m-cy I wolac jesc I spac majac 5 . Myslalam, ze mam malego geniusza patrzac po dzieciach znajomychale przy kafeteryjnych to jakas opozniona ciapa jest ;)

Gość gość
moj od 5 tygodnia zycia przesypia cale noce spi od 19 do 8,30 jak w zegareczku ma 2 miesiace nie wiem co to znaczy bezsenna noc - mam wolne wieczory i rano zdaze wstac zeby sie ogarnac i kawe wypic

Gość gość
jedynie przez pierwszy miesiac wstawalam raz w nocy ok godz 1 i tyle jestem swieza, wyspana, wypoczeta smiac mi sie chce z mojej sasiadki - oczy podkrazone, wymeczona nie uczesana i nie umalowana i narzeka ze mala jej sie budzi 5 razy w nocy !!!!!!

Gość gość
autorko nie wiem czy zauwazylas subtelna roznice ze uczylas dziecko mowic "am" a ono mowi "ma" czyli nie kumate :D nie zczailo kompletnie wiec nie ma sie czym chwalic bo ...nie wyszlo hehehehheheheheheheheheh buahahahah

Gość gość
Świadomie mówi, bo jak jest głodne woła "ma" (na pewno tylko pojedynczą sylabą) a ja nie widzi mamy, woła "ma ma" (tu też na pewno tylko dwoma). Rozbraja mnie jak chwalenie się że dziecko zaczęło mówić, bo w wieku 6 miesięcy przy gaworzeniu powtarza "tatatata" albo "babababa"... ale rodzice przeważnie widzą to co chcą widzieć.

Gość gość
mój jak zaczął gaworzyć wołał "aga"-mam na imię Agnieszka oraz baabaaaa, jak płakał to wołał neeeeee neeee neee- uważam że to CZYSTY PRZYPADEK, a nie wyczyn czy nauczenie słów tak małego dziecka bo to nie jest możliwe:) potem wszystko zanikło. Dzisiaj ma 10 mc woła mama, baba,tata, dzia-na dziadka, nie, am, umie zawołać psa cmoknięciem i wyciągnie do niego rączkę i wiele innych rzeczy pokazuje-jakoś nie uważam tego za wyczyn!?

Gość gość
ale zarcik z tym chodzeniem. wyobraz mialam ze ja chodzilam jak mialam 9 miesiecy a moja corka 11

Gość gość
Mnie kiedys kolezanka przekonywala, ze jej tygodniowe dziecko usmiecha sie swiadomie :) uczylas autorko am a mowi ma wiec nic sie nie nauczylo. Za jakis czas zacznie wolac na widok jedzenia ta a potem bedzie da itp az w koncu zacznie swiadomie powtarac wyrazy powoli rozpoznajac ich znaczenie :) powiedzialabym ze to nie twoje dziecko jest bystre tylko ty za malo ;)

Gość gość
a ój ma 2 miesiące i mówi pełnymi zdaniami do tego już chodzi i zamierzamy go już puścić do szkoły :P ha ha w doopie ci się poprzewracało takie małe dzieci robią to nie świadomie tylko głupi rodzice panikują i twierdzą że to świadome, zawsze miałam ubaw z takich mamusiek ha ha