Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

infekcjA w ciąży

Polecane posty

Gość gość

Witam dziewczyny mam do was pytanie co stosowałyście na infekcje pochwy w ciąży? czy iladian direct plus jest bezpieczny stosowała go ktoś?

Gość gość
Ale czemu sama chcesz coś stosować zamiast poradzić sie gina? W końcu lekarz da najlepszy lek na konkretny problem. Reklamy mnie nie przekonują.

Gość gość
problem w tym że mnie nie ma w domu i nie mam jak iść do ginekologa dlatego pytam. mam jakieś dziwnie obfite upławy ni to żółte ni to białe to jest normalne?

Gość gość
a co poza upławami?

Gość gość
nic tylko tyle poza tym nic mi się więcej tam nie dzieje, ale nigdy nie małam takich biało żółtych i gęstych upławów

Gość gość
Ktoś jeszcze może się wypowiedzieć?

Gość gość
Poczyt

Gość gość
nic nie rob na wlasna reke, bo jak przeholujesz z lekami, to mozesz nawet spowodowac poronienie, albo przedwczesny porod...

Gość gość
ok ale czy to normalne

Gość gość
Zależy w którym tyug jesteś do 9-10 tyg uplawy SA normalne ale białe a nie żółte. Żółte świadczą o infekcji

Gość gość
mnie w ciąży ginekolog kazała stosować lactovaginal kiedy tylko zaczynała mnie atakować jakaś infekcja. bardzo pomagał. poza tym do mycia laktacyd. a nie możesz zadzwonić do ginekologa i zapytać co robić? lepiej się chyba skonsultować żeby potem nie było problemów.

Gość gość
zapytaj w aptece. Upławy bez innych objawów w ciąży są normalne, to jest jeden z "uroków" tego stanu. Oczywiscie na wizycie zapytaj o to lekarza.

Gość gość
lactovaginal na pewno jest bezpieczny w ciąży.

Gość gość
a jaki zapach tych uplawow??? swedzi cie?

Gość gość
ja kupilam jakis najtanszy zel ale polozna mowila ze najlepszy jest lactacyd

Gość a mi szkoda
też się bałam, że mam infekcję; tzn. takie właśnie białawe, żółtawe upławy; poszłam do gina - zbadał mi ph (tzn. "kwaśność") pochwy - bardzo prosto, takim papierkiem lakmusowym (chyba można je kupić w aptece i samemu sobie sprawdzić), pytał, czy swędzi, piecze, boli, śmierdzi (tzn. bardziej oczywiście elegancko, o zapach zapytał?) - nic z tego nie było, więc powiedział mi, że ok, bo taka wydzielina to na początku ciąży normalka no i gdzieś czytałam, że probiotyki to dopiero PO leczeniu infekcji, a nie - w trakcie; z resztą, to samo jest na stronie Lactovaginalu: "zastosowanie leku Lactovaginal® PO UPRZEDNIM LECZENIU stanów zapalnych pochwy lekami przeciwbakteryjnymi, przeciwgrzybicznymi i przeciwrzęsistkowymi powoduje: zmniejszenie liczby patogenów, przywrócenie naturalnej równowagi mikrobiologicznej pochwy, normalizację wydzieliny z pochwy."

Gość gość
ja też mam Lactacyd