Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak jest z tym macierzyńskim

Polecane posty

Gość gość

Mam pytanie jak to jest z tym płatnym macierzyńskim ? Przez 6 miesięcy pracowałam na umowę o zlecenie od listopada dostałam umowę o pracę na rok . W zeszłym tygodniu dowiedziałam się że jestem w ciąży narazie w pracy nic nie chcę mówić, bo wiadomo jak to bywa z wczesną ciążą. Moje pytanie brzmi czy musze mieć przepracowany rok na umowie o pracę czy 6 miesięcy bo jedni piszą tak inni tak i juz sama nie wiem. Proszę o odpowiedź

Gość gość
Zasilek dostaniesz jesli w dniu porodu bedziesz zatrudniona na umowe. Niewazne ile przedtem przepracujesz

Gość gość
nie musisz mieć przepracowanego roku ja miałam 7 m-cy jak podpisywałam umowę na okres próby nie wiedziałam że jestem w ciąży . Teraz macierzyński mam na rok

Gość drugi gość
Musisz mieć umowę, nie ważne czy przepracujesz miesiąc czy pół roku. Ja pracowałam rok zanim dostałam umowę o pracę o umowę dostałam jak już byłam na początku ciąży i miałam normalny płatny macierzyński.

Gość gość
No to jestem spokojniejsza termin mam na 7 lipca a umowę do konca listopada :) teraz najważniejsze zeby z dzieciątkiem wszystko było ok