Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość smutaśna851

czy to to

Polecane posty

Gość smutaśna851

hej :) staramy się z mężem o dzidziucia już b długo ... tzn po ślubie przestaliśmy uważać na koniec stosunku itp ... ostatnimi czasy zauważyliśmy, że nie udaje nam się wg ... kochamy się w dni płodne i nic ... wszyscy naokoło - bęc - i już ... a my w dalszym ciągu nic .... ostatnią @ miałam 04.11. kochaliśmy się z mężem 17.11. dzień przed owulacją ... od tego czasu mam nabrzmiałe i wrażliwe na dotyk piersi ... jak zdęjmuję wieczorem biustonosz, to o mało nie urwą się i bolą niesmaowicie ... oczywiście o spaniu na brzuchu, lub prawie na brzuchu, mogę zapomnieć ... mój mąż zauważył, że mam większe piersi ... na dodatek czasmi pobolewają mnie jajniki ... nie jest to silny ból, ale jakby się przypominały, że tam są ... błahostka mnie denerwuje, mam straszne zmiany nastroju ... @ powinnam dostać 2.12. ... także czekam, bo wiem, że mogę się nakręcać tylko .... w sumie w poprzednim miesiącu @ miałam 07.10. kochaliśmy się z mężem około 19-20. 10. i od tamtej pory nie robiłam testu, a miesiączkę w miesiącu 11. dostałam planowo ... tylko, że sama zauważam, że coś się dzieje ... czy to może być psychika? czy może dzieje się to, o czym marzymy ? wiem, że data 02.12 się zbliża i dlatego nigdy nie robię sobie nadziei, bo potem to boli strasznie ... nie wiem co o tym sądzić ... czy może udało się ?

Gość gość
Jesteś świeżo po owulacji a w tym okresie NIE MA ŻADNYCH objawów ciąży.wkręcasz sobie.Do miesiączki jeszcze 9 dni.Masz pewność że owulacja była 18?

Gość smutaśna851
tak, wyliczone co do dnia z objawami bolących jajników ...

może tak, a może nie. musisz poczekać do tego 2.12., a jeśli bardzo się niecierpliwisz, to zrób test już teraz, może akurat? :) chociaż nie wiem, czy test pokazałby już w ciążę. żebyś też się nie podłamała, jak pokaże jedną kreskę, bo może po prostu jeszcz nie wykryć ciąży.

Gość gość
Ale to nie daje 100% pewności że owulacja się odbyła.Rób sobie testy idź na monitoring cyklu wtedy możesz mieć pewność.Ból jajnika o niczym nie świadczy.

Gość smutaśna851
chyba wolę poczekać do tego 02.12 ... bezpieczniej i bez rozczarowań ... mam malutką nadzieję :) dlaczego nie ...

Gość gość
Ty-niebieska-ale jej poradziłaś haha!! Tak niech robi testy-co z tego że miała dopiero owulację.

Gość smutaśna851
badałam sobie przy tym jeszcze śluz ... wszystko pod kontrolą ... tylko efektu nie widać ....

Gość gość
o ile wg miała tą owulację.

oj, faktycznie... ;), teraz doczytałam, że owulacja była dopiero co :D

Gość smutaśna851
myślę, że tak - potrafię obserwować swój organizm ... w sumie robię tak, jak inne kobiety ... wszystko to samo ... więc dlaczego miałabym nie rozróżniać niczego ?

Gość gość
Ile się staracie?Skoro piszesz bardzo długo to widocznie coś jest nie tak.Źle obliczasz dni płodne albo do pełnej owulacji nie dochodzi.Może mąż ma złe nasienie?

Gość smutaśna851
a w sumie w pierwszej wypowiedzi pisałam jeszcze o wcześniejszym stosunku w dni płodne, nie robiłam testów, także może się coś dziać z tamtego miesiąca ? no bo chyba byłoby prawidłowo, gdyby to były objawy z października? tzn z tego czasu październik - listopad ...

Gość gość
Ale miałaś okres to się nic dziać nie może! Nie nakręcaj się tak bo jeszcze bardziej się blokujesz.

Gość smutaśna851
jesteśmy 6 lat po ślubie, od razu nie staraliśmy się, tylko teraz tak od 2 lat intensywnej ...

Gość gość
I ty nawet sobie żadnych badań nie zrobiłaś?

Gość smutaśna851
wiem, żeby się nie nakręcać, znam uczucie rozczarowania na pamięć ... po prostu pytam ... może coś ... bo wiem, że coś się dzieje z moim ciałem - czuję to i widzę ... no i nie tylko ja to widzę ... i dlatego zastanawia mnie to ...

Gość smutaśna851
robiliśmy no i niby wszystko ok, tylko bez efektow, dlatego nie rozumiem ...

Gość gość
Nawet jeśli owulacja była 18 i dodszlo do zapłodnienia to do zagnieżdżenia jeszcze na pewno nie doszło wiec test nie weykarze i niue produkują ci się jeszcze hormony ciazowe wiec objawy typu pierwsi bol to nie ciazowe!! Ewentualnie na okres. Ciazowe objawy SA 7-9 tyg ciąży. Ewentualnie w dniu spodziewanej miesiączki juz można ewentualnie zauważyć inny śluz czy inaczej bolace piersi ale to raczej skręcanie i tak. Póki co 5 dni po owyulacvji nic twój organizm ci nie przekaże wiec czekajminimum do okresu

Gość smutaśna851
wiem i dlatego czekam :)