Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ile śpią niemowlaki w 5 mcu życia

Polecane posty

Gość gość

pytanie jak wyżej, martwię się, że moje dziecko za dużo śpi jak na ten miesiąc i chciałabym porównać czas jaki śpią inne dzieci w tym wieku

Gość gość
moja rano (ok 2 godz po wstaniu) robi sobie drzemkę ok 30-45min, potem ok południa spacer i sen 2-3,5godz. i wieczorem ok 17 ostatnia drzemka ok 30min. No i spanie w nocy od 20-20:30 do ok 6:30-7rano z 1 pobudką na karmienie :)

Gość gość
dzięki za odpowiedź, są tu jeszcze jakieś mamy, które coś napiszą nt snu swoich pociech?

Gość gość
a co robia wasze 5cio miesieczne dzieci jak nie spia?

Gość gość
3-4razy po 30 minut

Gość gość
jeżeli to cenna porada dla Ciebie to 4ro miesięczny, rano po szamce i zabawie drzemie tak do godziny, później w środku dnia taka solidna drzemka ze 3 godziny i później już spanie na noc około 6h :) z tym, że to nocny marek i potrafi czuwać do północy, jak nie lepiej, a później spać do 9 rano.

Gość gość
Ale dużo śpią te wasze dzieci w porównaniu do mojego syna.

Gość gość
a co myślicie o tym: 7:30 pobudka, 10:10 -drzemka 1,5h , 13:50 - 40 min , 15:45 - 2,5h i potem o 20:30 do 7 rano ( dwie pobudki ale tylko na smoczka). W międzyczasie karmię, przewijam, bawimy się grzechotką, leży na brzuszku itp. mam wrażenie, że to strasznie dużo. Generalnie to wytrzymuje max 2-3h ciągiem czuwając. co myślicie?

Gość gość
no to chyba zdrowo... mój cyborg ostatnio mnie zmęczył, bo przez cały dzień kimnął się 40 minut. zawsze warto mieć na oku małego, zbadać regularnie mocz, patrzeć w uszka i gardło - jeżeli gra to niech śpi ile chce :)

Gość gość
moja córka 8 grudnia skończy 5 miesięcy najczęściej śpi 4 razy po 30 minut albo 3x30 minut w nocy śpi 9-10h z 3-4 pobudkami na pierś, śpi przeważnie od 20 do 5 rano :O

Gość gość
cd: jak nie śpi, to prawie cały ją zabawiam, bo inaczej awantura, ma ok 203 h aktywności, z tego 1,5 h poleży, ale nie w jednym miejscu, tzn trochę ma macie, trochę w leżaczku, chwilę w huśtawce, chwilę we wózku i chwilę pod karuzelą w łóżeczku lub na łóżku (ćwiczę z nią wtedy leżenie na brzuszku i turlanie), przez resztę czasu noszę po domu, opowiadam, pokazuję zabawki, czytam książeczki, tańczę z nią trochę i tak się bujamy do 17:00, potem zmiana warty ;)

Gość gość
* cały czas 2-3 h aktywności

Gość gość
Mój synek dzisiaj skończył 5 miesięcy , dzisiaj wstał przed 7, po 8 drzemka trwająca do 9, później od 11.30 do 13.30, kolejna dzremka od 15.30 do 16.30. Godzina 20 kładę go spać, w nocy dwa razy wstaje na jedzenie o 1 i 5 mimo że karmię mm i żadne dodawanie kleików nie pomaga :P Jego rozkład dnia jest mniej więcej taki sam codziennie, ewentualnie różnica do pół godziny .

Gość mariammm
ciagu dnia ma 4 drzemki po 1 godz czasem dłużej. spać na noc idzie o 20 -21 . o 23 karmi go piersia i przesypia calą noc ma 5 miesiecy

Gość gość
gosciu z 19.45 - dokladnie tak ma moj maly. szybko sie nudzi, chce byc noszony, ogladac meble, lustra, tv, monitor, okno, byc pod karuzela, na hustawce, rzucac sie po poduszkach, tarmosic... nie ma chwili wytchnienia! jak sobie radzisz z obowiazkami domowymi?

Gość gość
Moj synek ma 4,5 miesiąca. Wstaje około godziny 6.30-7.00 czuwa dwie godzinki i idze spac na 45 minut. Ogólnie w ciągu dnia ma 4 drzemki po 40 minut albo opcja druga 2 drzemki po 45 minut i jedna 2/3 godzinna. O 19.30 kąpiel o 20.00 idzie spać. W nocy budzi się raz na jedzenie i raz na smoczka.