Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

problem z zasypianiem niemowlaka

Polecane posty

Gość gość

Witam, jestemle mama 5 tygodniowego synka Mały bardzo malo spi w dzien, w zasadzie tylko tyle co na spacerze. W somu nie potrafi zasnac, ani na rekach, ani samodzielnie w łożeczku, ani w wozku... po kilku minutaach sie budzi... Dzisiaj zamotalam go w chuste i spal prawie 2 godziny!! Czy on moze tak spac codziennie w tej chuscie, czy to nie jest za zdrowe?

Gość gość
jak nie potrzebuje po co zmuszać?? niektóre dziec**przesypiają pół dnia inne tego nie potrzebują i nie śpią wcale - trochę ciężko ale co zrobić. Moje dziecko w dzień nie spało wcale u znajomej poza nocą w dzień od 10 do 14 a potem od 16-18 i normalnie noc tylko pozazdrościć takiego śpiocha ;)

Gość gość
to jeszcze noworodek i potrzebuje dużo snu, a czy jak go nie zawijasz nie macha rączkami? Mój tak miał, że już przysypiał ale rączkami po buźce się dotykał i sam rozbudzał. Takie dzieciątko jeszcze się nie kontroluje, nie zna swojego ciała. Wyobraźcie sobie, że próbujecie zasnąć a tu Was nagle coś po buzi tłucze. Tak właśnie ma maleństwo. Takie zawijanie jest jak najbardziej w porzadku. poza tym ściśnięte dzieciątko- oczywiście nie za mocno- czuje się troszkę jak w brzuszku mamusi.

Gość ksennnnaa
Bardzo dobrze zrobiłaś autorko. Ja mojego synka zawijalam do ok 6 miesiaca. Tez na początku miał problemy ze spaniem, wybudzal sie od g***townych ruchów raczkami. Ja zaczęłam go zawijać zaczął sypiac po pare godzin. Będzie dobrze!