Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Przepisywanie ocen

Polecane posty

Gość gość

Witam, mam takie pytanie, mianowicie: na studiach I stopnia na ostatnim semestrze miałam przedmiot X z którego miałam zaliczenie na ocenę (ocena 5), teraz na 1 semestrze na studiach II stopnia znowu mam przedmiot X. I moje pytanie: czy mogę po raz drugi zaliczać ten przedmiot X (pisać egzamin), czy muszę zgłosić prowadzącemu że miałam już ten przedmiot i poprosić go o przepis?

Gość jhmyrjymuj
Tozalezy od Twego dziekana jeo spytaj ale raczej mozesz przpisac

Gość gość
zapytaj tez o PRZEPIS na ciasto, co bedziesz mu dwa razy glowe zawracac

Gość gość
ale ja się pytam czy mogę po raz drugi zaliczać ten przedmiot X, pomimo że wcześniej go już miałam? a nie o to czy mogę uzyskać przepis..

Gość gość
ale po co skoro miałaś piątkę?

Gość gość
Jasne mozesz zaliczac

Gość gość
chcę chodzić na wykłady z tego przedmiotu X i potem tak jak pozostałe osoby z roku pisać egzamin... tylko pytanie, czy mogę po raz drugi zaliczać ten sam przedmiot?

Gość gość
nie ma żadnego zakazu, ale czy jest sens?

Gość gość
tematy nieco się różnią, a przedmiot dosyć ciekawy jest

Gość gość
ja też kiedyś robiłam drugi raz już zaliczony przedmiot bo wzbogaciło się wyposażenie laboratorium i zmienił się program zajęć :P tylko że ja chciałam też dostać wyższą ocenę na koniec

Gość gość
aha :) a prowadzącego informowalaś o tym że wcześniej już dany przedmiot miałaś, czy po prostu chodziłaś jakby nigdy nic i na koniec pisałaś egzamin?

Gość gość
no w zasadzie jak sobie teraz przypominam to miałam dwa takie przypadki raz na tej samej uczelni - wtedy poszłam do prowadzącego zapytać co o tym sądzi - bardzo się ucieszył że mnie widzi :P drugi raz na innej uczelni inny przedmiot - nic nikomu nie mówiłam chodziłam i napisałam egzamin normalnie :P

Gość gość
nie rozumiem tego drugiego przypadku.. bo napisałaś że inny przedmiot... a czy w twoim przypadku liczba godzin i nazwa przedmiotu była w obu przypadkach identyczna? w obu przypadkach chciałaś uzyskać lepszą ocenę, czy chodziłaś bo chciałaś się więcej nauczyć?

Gość gość
w pierwszym przypadku chodziło o lepszą ocenę i ciekawszy program zajęć (nowe stanowiska i programy), a w drugim przypadku tylko o przypomnienie sobie materiału, bo już dawno zdążyłam pozapominać pewne rzeczy, a stwierdziłam że ta wiedza będzie mi niezbędna w kolejnym semestrze na drugim kierunku no i może trochę lepiej to wszystko ogarnę, na lepszą ocenę nie liczyłam (i dobrze bo bym się przeliczyła :D)

Gość gość
a w twoim przypadku nazwy przedmiotów miały identyczną nazwę czy nieco się różniły? no ja na lepszą ocenę też nie licze raczej :P

Gość gość
nazwy w obu przypadkach były identyczne i tak jak napisałam- w pierwszym zmienił się tylko program, w drugim natomiast liczba godzin na drugim kierunku była 2x mniejsza, więc siłą rzeczy program był dość okrojony i w sumie przepisaliby mi z pocałowaniem rączki, ale ja nie chciałam xD

Gość gość
rzadko kiedy się zdarza, że student nie chce przepisu :D już myślałam, że jestem jakimś wyjątkiem, ale widzę że nie jestem sama :) a jeżeli np. miało się z jakiegoś przedmiotu zaliczenie na ocenę, a teraz ma się egzamin, to jest szansa w ogole na przepis, czy nie?

Gość gość
mogą ci co najwyżej przepisać owo zaliczenie, egzamin zdać musisz

Gość gość
w tym problem, że miałam zaliczenie na ocene z wykładu i zaliczenie na ocenę z ćwiczeń. A teraz mam tylko wykład z tego przedmiotu, który kończy się egzaminem... czyli z tego przedmiotu na przepis raczej nie liczyc? :(

Gość gość
a idź se qrffa pogadaj z głównodowodzącym przedmiotu, skąd ja mam wiedzieć, czy potraktuje ci w nieskończonej łaskawości swojej zaliczenie wykładu jako egzamin? :D

Gość gość
no będę musiała popytać.. ktoś jeszcze miał taką sytuację?

Gość gość
w twoim przypadku to były zaliczenia wykładów czy ćwiczeń? kiedy studia kończyłaś?