Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy przez to moja 6 miesięczna córka płakała

Polecane posty

Gość gość

Witajcie, od 1,5 miesiąca jestem na etapie wprowadzania nowych pokarmów stałych. Dużo już podawałam: ziemniaki, marchewkę, brokuły, kalafior, dynię, pietruszke, seler, por, buraki, szpinak itp, a jeśli chodzi o mięso dostawała już kurczaka, indyka i rybę. Ostatnio dorzucam do zupki troszeczkę zwykłego białego ryżu, było ok, a dzisiaj dałam go nieco więcej. I również dzisiaj dałam małej słoiczek gerberka - jabłuszka z sokiem winogronowym i twarożkiem. Wieczorem mała strasznie płakała, że aż powietrza jej brakowało, przytulaliśmy ją z mężem, daliśmy wodę do picia, i nic... Dopiero po chwili zorientowaliśmy się że ma twardy brzuszek... Dałam jej kropelki i przeszło, teraz śpi. Powiedzcie mi czy mogło to być przez ten twarożek ze słoiczka, czy przez większą ilość ryżu w zupce? Dzięki za odpowiedzi!

Gość gość
A i dodam, że jeśli chodzi o deserek to pierwszy raz dostała tego typu - z twarożkiem.

Gość gość
Hmmm z tego co kiedyś wyczytałam to biały ryż może powodować zaparcia. Brązowy ryż przeciwnie, może zaparcia eliminować. Co do twarożku to nie wiem

Gość gość
skoro dzisiaj pierwszy raz tak sie zachodziła, a jedyna pierwsza rzecza w jej menu byl twarozek to tak. a jezeli byly inne zmiany, to nie zgadniesz. moze to tez byc ten ryż... ryż podaje sie przy biegunkach by zastopować, może ją przytkało, albo wzdęło z tego wszystkiego?