Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Maz na moim utrzymaniu jestem zalamana

Polecane posty

Gość gość
to ja jako kobieta postuluję aby mężczyźni wszystkich kobiet, które są na ich utrzymaniu, podawali do sądu o alimenty jak po równouprawnienie to dla wszystkich :D|:D:D

Gość gość
Ty wyżej doradź też facetom żeby wystąpili o alimenty od pasożytujących na nich żon :D

Gość gość
gdyby autorka zarabiala porzadne pieniadze czyli z 4000tys,to niech mezus siedzi w domciu i sprzata,jak lubi i tylko to umie:)w obecnej sytuacji kazdy facet z ambicja bedzie jej szukal,zeby pomoc utrzymac dom i rodzine.

Gość gość
nie zasadzi bo sa malzenstwem i uzna,ze oboje pracuja na gospodarstwo domowe.

Gość gość
nie chodzi o pieniadze,moze maja male oplaty bo napisalaby o tym

Gość gość
Dwulicowe hipokrytki, żądają równouprawnienia ale jednocześnie przywilejów tylko dla siebie, samych korzyści, a wszystko niekorzystne dla facetów :D

Gość gość
"Dwulicowe hipokrytki, żądają równouprawnienia ale jednocześnie przywilejów tylko dla siebie, samych korzyści, a wszystko niekorzystne dla facetów" a faceci na to przystają, więc do kogo mieć tu pretensje?

Gość gość
No przecież nie do facetów, oni nie są takimi mendami jak kobiety skoro się godzą, a wy po odwróceniu ról widzicie w nich pasożytów i trutniów :D

Gość gość
facec**przystają na to bo są szantażowani przez swoje kobiety np. brakiem seksu :D:D:D i dla świetego spokoju wolą zarabiać i utrzymywać swoje " damy - nie damy"

Gość gość
W takiej sytuacji musisz znaleźć lepiej płatną pracę. A może on ma depresję, może rzucił robotę, bo już był na skraju załamania nerwowego, samo nie przejdzie, trzeba iść do lekarza, bo w takim stanie nie nadaje się do żadnej roboty. Często po utracie pracy depresja dopada.

Gość gość
Zacznij myśleć babo, skoro jego wysiłek w domu to pasożytnictwo to bądź sprawiedliwa i przyznaj że kobieta to też pasożyt :D

Gość gość
tepe idiotki dla was szczytem marzeń jest fakt ze facet wogole jest , niewazne ze pasożyt i gołod***ec bez ambicji wazne ze jest , autorko chyba widzisz jaki element wypowiada sie tutaj ? ja nie mogłabym spac spokojnie mając na karku pasożyta nie tak rodzice mnie wychowali aby pozwalać pod własnym dachem na destrukcje w imie czego , nieudacznika życiowego który bedzie ciagnał mnie na swoje dno

Gość gość
ty wyzej dlatego jestes sama:-D

Gość gość
To krowo bądź sama a nie rób tego co u faceta byś potępiała i nie akceptowała :P

Gość gość
tzw autorytety kaza rodzic co rok lub 2 nawet w biedzie , glodzie ciasnocie brudzie i smrodzie

Gość gość
Swoją drogą, co z równouprawnieniem? Jak baba siedzi na karku facetowi to jest cacy jak na odwrót to już jest nie do przyjęcia? xxxxxxxxxxxx równouprawnienie będzie dopiero wtedy jak faceci będą rodzić dzieci!!!

Gość gość
chwilunia, chwilunia to przecież nie mężczyźni zaczęli tę z góry przegraną walkę o równouprawnienie :-P

Gość gość
Moje rachunki wynoszą 700 zł, dziecko chodzi do szkoły i też potrzebuje na różne opłaty, mąż nie ma złego zawodu, pracę może znalezc, Ale wygodniej mu byc w domu. A ja już wariuję.

Gość gość
zyjecie w nedzy, ja bym zagroziła rozwodem a jak nie podziała to bym go wywaliła z mieszkania i sie rozwiodła No sorry rodzina zyje jak nedzarze a facet z dupa w domu siedzi no szok

Gość gość
autorko a jak u Ciebie z szacunkiem do męża jako mężczyzny?

Gość a mi szkoda
kurczę, oni mają 1300 na troje ludzi na miesiąc; dość ciężko za to przeżyć; facet ma większą szansę na pracę - choćby na jakieś tam fuchy, roboty dodatkowe, itd; gdyby to było tak, że się wcześniej umawiali na to, że jedno pracuje, drugie zajmuje się domem - no to wszystko ok; ale autorka nigdy się z mężem nie umawiała na coś takiego; co więcej, on ją stale okłamuje, wciska kiciory, że niby szuka roboty, że już niby do tej roboty idzie, itd - w tym problem

Gość pomocyy997
u mnie w domu jest tak samo, z ta roznica ze to ja jestem dzieckiem (21 lat ale zawsze :P) ojciec rzucil prace jakies 5 lat temu... i od tamtej pory siedzi w domu, niby robi wszystko sprzata gotuje itd, ale kasy z tego przeciez nie ma :/ no i szuka tez czegos caly czas, z tym ze on nie pojdzie do pracy na ochroniarza czy byle gdzie, on chce byc dyrektorem, kierownikiem, menedzerem.... masakra, a mama za****dala za 1200zl w sklepie :/ ja pracuje na pol etatu i studiuje, jeszcze mam brata 14 letniego.... szczerze? nie wiem jak udaje nam sie przezyc. na dodatek nie wiem czy z tej frustracji czy co... ale wydaje mi sie ze tata bije mame... :( mama oczywiscie zaprzecza, usmiecha sie i zmienia temat, ale ja widze ze cos sie dzieje.. nie wiem juz co robic ;(

Gość gość
Akurat u Ciebie w domu to jakaś chora sytuacja. Nie do pomyślenia jest aby zdrowy mężczyzna, mąż i ojciec siedział w domu na utrzymaniu żony i córki. Może ojciec choruje psychicznie i rodzice nie mówią Ci o tym. I jeszcze jakaś przemoc, w głowie mi się to nie mieści, że takie sytuacje mają miejsce.

Gość pomocyy997
Jeszcze dziadkowie trochę nam pomagają finansowo, głównie babcia ze strony taty... Raczej nie sądzę żeby chorował psychicznie, po prostu ma taki charakter mega nerwowy, od zawsze o wszystko sie darł, ja niestety mam to po nim :/ Do tego ze siedzi w domu już sie nawet przyzwyczaiłam, ale do tej przemocy nie zamierzam, tylko problem w tym że moja mama nie chce nic powiedzieć.... Dzisiaj rano jak zapytałam dlaczego ma takie sine spuchniete oczy to powiedziała ze uderzyła się w czoło i jej siniak schodzi... Oczywiste że sama się nie uderzyła, poznałam po jej zachowaniu. Parę miesięcy temu słyszałam w nocy jak się kłócili... Tzn on takim szeptem coś mówił i co chwilę słyszałam 'ty k***o' itd i na dodatek jeszcze takie plaskacze w twarz z bliska ;( to była najgorsza noc w moim życiu. Weszlam do nich do sypialni i zawołałam mamę do siebie.. później tam wróciła i znowu bylo to samo. A na drugi dzień od ojca usłyszałam że chyba zaczynam lunatykowac i żebym sie leczyła psychicznie i że to nie moja sprawa co się między nimi dzieje... A mama powiedziała tylko że tata sie na nią wkurzyl i żebym sie nie przyjmowała. To jest straszne dla mnie nigdy jeszcze nie byłam w takiej sytuacji, kompletnie nie wiem co mam robić :(

Gość gość
NO TO MOJ MAZ PRZEBIJE WSZYSTKICH ....rzucil prace 19 lat temu ,bo chcial "odpoczac" na krotko i do dzisiejszego dnia siedzi z d*8a na fotelu.....nic nie robi,obiad musi byc na 11.30,bo nie je snaidania" mowi ze z oszczednosci i ma wszystko w d**ie....ach mowil latem ,ze na 100% poszuka jakiegos zatrudnienia,ale musi miec nowsze auto.......i wiecie co zrobilam(z*********m na 2etaty) i jego checi sie skonczyly......NIE ROBI DALEJ NIC!!!!!Pisze prawde w 100% :(

Gość gość
to prawdziwy Ferdek Kiepski ci sie trafił... Z czego sie utrzymujecie??