Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Plamienie w ciąży

Polecane posty

Gość gość

Cześć, starałam się z mężem o dziecko, jednak początkowo test z krwi wyszedł mi negatywny, lekarz dał mi duphaston na wywołanie miesiączki parę dni temu powtórzyłam test ciążowy, wyszedł pozytywny, odstawiłam więc ten lek. Od tego czasu pojawiły się plamienia, takie brązowe. Jutro mam wizytę u ginekologa, ale strasznie się martwię z powodu tych plamień. Niewiem co robić, czy czekać czy jechać do szpitala, nawet jeszcze nie mam potwierdzonej ciąży...

Duphaston bierze się też na podtrzymanie ciąży, możesz dalej brać 2 tab dziennie, plamienie powinno ustąpić. Ja na duphastonie jestem od 4tc Ale najlepiej przejedz się na izbę przyjęć

Gość gość
duphaston to syntetyczny progesteron, a progesteron odpowiada za prawidłowe zagniezdżenie sie zarodka i utrzymanie ciazy, więc bardzo żle zrobiłaś, że lek odstawiłaś, a brązowe plamienia to wynik spadku poziomu hormonu, więc zacznij brac duphaston 2-3 razy dziennie po jednej tabletce, a jeśli plamienia nie przejdą to idz do lekarza

Gość gość
Bardzo źle że odstawiłaś duphaston. Jego zadaniem jest wywolanie @ gdy nie doszło do zapłodnienia, a jak zapłodnienie nastąpiło podtrzymuje ciążę. Odcięłaś dawkę progesterony który jest niezbędny do utrzymania ciaży i dlatego pojawiły Ci się plamienia. Zamiast sama decydować o przerwaniu leku mogłaś zadzwonić do swojego lekarza. Nawet jak nie miałabyś wiedzy na temat leku on by c***owiedział żeby brać nadal, bo nagłe zaprzestanie powoduje spadek tego ważnego hormonu! Śmigaj na Izbę Przyjęć po radę jeżeli chcesz utrzymać ciążę!

Myślę, że właśnie stąd wzieły się plamienia bo odstawiłaś duphaston i spadł poziom progesteronu. Bierz go 2 tab dziennie, 1 tab co 12 godz