Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

sluz plodny a owulacja

Polecane posty

Gość gość

Mam takie pytanie, jesli mam nieregularne miesiaczki 28-35 dni, i przykladowo w cyklu mialam 2-3 dni sluz plodny, pozniej znowu nieplodny. Teraz od 2 dni znów jest plodny, z tym ze jest go wiecej niz wczesniej, to znaczy ze owulacja nie miala wtedy miejsca? ze to bylo tylko "podejscie" do owu?

Gość gość
"wtedy" mam na mysli kiedy pierwszy raz w cyklu mialam sluz plodny te 2-3 dni...

Gość gość
masz regularne cykle

Gość gość
Najlepiej pójść do lekarza, żeby sprawdził na usg. Po samym śluzie nie zawsze da się wyznaczyć owulacji. Jestem tego żywym przykładem. Ja praktycznie w ogóle nie mam widocznego śluzu przez cały miesiąc (śluz mam tylko przy szyjce), a owulację mam regularnie i tylko dzięki monitorowaniu wiem kiedy. Jak nie chce Ci się biegać do lekarza to zawsze możesz kupić testy owulacyjne w aptece.

Gość gość
nie wiem czy mozna nazwac regularnymi cyklami takie, ktore trwaja raz 28 a raz 35 dni... wiem ze nie mozna na podstawie samego sluzu wyznaczyc dnia owulacji, ale jesli sluz plodny wystepuje powiedzmy kilka razy w cyklu to znaczy ze owulacji jeszcze nie bylo? wiem ze w cyklu moze byc kilka "podejsc" do owu... co prawda testow owulacyjnych nie mam ale badam szyjke i temp. z tym ze u mnie to jak z pogoda, co chwile inaczej... :o

Gość gość
tak, można, ponieważ cykle nieregularne to takie, gdzie róznica wynosi 7 dni i więcej

Gość gość
Prawidłowy cykl, czyli REGULARNY to taki w którym miesiączka pojawia się po 26 do 32 dni. Ona czasem ma 35 dni, czyli trochę z opóźnieniem, ale nie sądzę, żeby jej się to często zdarzało, bo jak sama napisała, ma od 28 dni. Także w sumie można by założyć, że ma w miarę regularny cykl.

Gość gość
w takim razie byłam w błędzie.. jednak nadal nie wiem co z tym sluzem i owulacja, jesli wystepuje powiedzmy drugi-trzeci raz w jednym cyklu to znaczy ze do tje pory owu nie bylo?

Gość gość
odpowie ktos? :(

Gość gość
dobrze Ci dziewczyna napisała o monitoringu,więc jak chcesz wiedzieć kiedy jest owlacja, to nie sugeruj sie śluzem, tylko idz na usg

Gość gość
A może potwierdzaj czymś swoje interpretacje? Wydaje mi się, że dobrym rozwiązaniem może być Afrodyta na ślinę. To taki tester dni płodnych i niepłodnych