Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jestem przesladowana

psychiczny czlowiek nie daje mi spokojnie zyc czy jest na to jakis paragraf

Polecane posty

tym człowiekiem jest mój ojciec, niszy mi moją opinię, wczoraj opowiedział na mnie do sąsiadów tyle rzeczy niestworzonych. nie mieszka ze mną od urodzenia,pewnego dnia powiedział,że mnie zniszczy i robi wszystko abym została przez wszystkich znienawidzona. czy jest na to jakiś paragraf? dodam jeszcze,że co chwile zakłada mi sprawy w sądzie, bezczelnie kłamie. co mam z tym zrobić? jest na to jakiś paragraf? co mogę zrobić z tym,że tak mówi na mnie do ludzi. mieszka ponad 80km od mojego miasta i tylko specjalnie po to przyjeżdża ,aby napleść tyle głupot. zgłosić na policję czy od razu do sądu? wydaje mi się,że to naruszenie mienia? dodam,że już dawno jestm pełnoletnia i już sama się utrzymuje. ON MI NIGDY W ŻYCIU NIC NIE DAŁ

Gość gość
Pomowienie, nie naruszenie mienia, bo niczego materialnie nie ukradl, ani nie zniszczyl. Z powodztwa cywilnego oczywiscie.

dzieki z odpowiedź ;) ale to mogę coś z tym zrobić? czy lepiej nie zawracać sobie głowy?

Gość gość
zbytnio nic z tym nie zrobisz, bo kazda pomowiona rzecz bedziesz musiala udowadniac, majac swiadkow oczywiscie

Gość gość
stalking. a sms?a rozmowy? a dyktafon? musisz miec dowody.

Gość pecherzyk para i graafa
k***a znowu mnie buty obtarly 😭

Gość gość
Najlepiej byloby poszukac rady adwokata, mozesz zaskarzyc z powodztwa cywilnego o to, ze pomawia i tym szarga twoje dobre imie. Sad moze nakazac np. zeby wszystko wyprostowal, tam gdzie glupot nagadal, osobiscie, listo2nie, albo nawet przez anons w lokalnej prasie, do tego np. kara finansowa na jakis szczytny cel. Gdyby Cie nekal, wydzwanial itd bylaby to sprawa dla policji (choc ta lubi akurat bagatelizowac podobne przypadki)

Gość gość
ta, bo sady nie maja nic lepszego do roboty tylko zajmowac sie plotkami

Gość gość
namowic ruskow za stowe i sprac mu pysk!

no właśnie, nikt nie chce być ciągany po sądach czy policjach, wczoraj opowiedziały mi to dwie sąsiadki, dzisiaj znów mnie paru sąsiadów zaczepiło, to nie jest miłe i nie chciała bym tego przepuścić..

Gość lowie leszcze i plotki
a tu zima i karpie trza szykowac

Gość gość
Jak go pozwiesz to mozesz podac sasiadow jako swiadkow. Tych wzywa sad i musza zeznawac bo nie sa z pozwanym spokrewnieni. I owszem, z powodztwa cywilnego sad zajmuje sie ROWNIEZ takimi sprawami, a kosztami obciaza winnego, lub osobe pozywajaca w przypadku uniewinnienia

Gość gość
. Tych wzywa sad i musza zeznawac bo nie sa z pozwanym spokrewnieni. x x bzdura, nie musza, mnie najpierw sasiad pytal czy bede zeznawac zamin mnie podal, nie ma takiego obowiezku wiec nie klam!!!! na rozowie z adwokatem tego sasiada dowiedzialam sie,ze on nie moze mnie podac jako swiadka bez mojej zgody!!!!