Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Skonczylo sie eldorado i dobre czasy w UK

Polecane posty

Gość gość

Teraz tylko brak pracy, a jak jest to albo na czarno za psi grosz albo jeśli legalnie to na niepełny etat, za minimalna, na śmieciowej umowie i wszędzie mega dużo chętnych... Narasta bieda, nędza, bezrobocie i ubóstwo. Jak masz prace, dach nad głową i jedzenie to już jest 'dobrze' Ciężkie czasy

Gość gość
Narzekasz bo tak masz, bo zniechecasz innych do przyjazdu, czy po prostu Ci sie nudzi?

Gość gość
Tez sie wlasnie zastanawiam nad motywami zakladania tych durnych topikow.

Gość gość
Taka jest prawda, a nie narzekanie czy bajki. Zreszta Wy i tak przeciez wszystko lepiej wiecie, nawet jesli nigdy tu nie byliscie. Przyjezdzajcie, co mi do tego, tylko potem nie placzcie, ze ani pracy zadnej, ani pieniedzy na zycie badz powrot nie macie...

Gość gość
buhahaha znowu ten frajer nielubieuk...Jest praca, wlasnie dostalam za 12 funtow na godzine, full time. I co baranie?

Gość gość
to jeszcze się pochwal gdzie tak płacą? pewnie na zmywaku, co?

Gość gość
Tak, tak, wszyscy pracują tylko na zmywakach, w fabrykach itd.

Gość gość
no więc gdzie? wstydzisz się napisać? może "na flacie'?

Gość gość
nursinng home

Gość gość
Jest cieżko W agencjach pracy nie ma a jak jest to jakiś Amazon obóz pracy To juz nie 2004 r gdzie był raj dla Polaków

Gość gość
Bo jak się nie umie niczego robić, jedyną ambicją jest zarobienie na fajki i browara a po angielsku ledwo się duka, to tylko praca na czarno u jakiegoś szmaciarza na ciebie czeka. Ewentualnie na jakimś sprzątaniu, przy taśmie albo na myjce. Sam nie mam teraz kokosów a w ogóle to zaczynałem od jakichś śmiesznych prac jak pewnie większość rodaków (choć się teraz ''wielkie państwo'' tego wstydzi przed rodziną czy znajomymi) ale obecną robotę w normalnych, fajnych warunkach i ukończone kursy zawdzięczam tylko sobie. Gdybym siedział na d***e i płakał tak jak autor wątku to g***o bym miał i dalej jechał na szmacie.

Gość gość
i co sie dziwcie, to zrobilismy my polacy-szczury, co godza sie za poklepanie po plecach, pracowac za miske ryzu. nawet araby i czarni za tyle nie pracuja co my...biale murzyny europy...po nas tylko pustynia...brytyjczycy zrobia sobie przysluge jak wreszcie zamkna przed nami granice i wyjda z ue...

Gość gość
naprawde w Anglii nie ma juz pracy jest ciezko wszedzie czy aplikujesz na posade biurowa czy na sprzatanie tu i tu mnostow chetnych

Gość gość
Tak, to prawda, nie ma już pracy.

Gość gość
A co sie dziwisz? Myslisz, ze oni potrzebuja tu bilionow sprzataczek, kelnerow, sprzedawcow itd.

Gość gość
Z takiej pracy to nie ma kokosów nigdzie, skąd u ludzi te głupie wyobrażenia.

Gość gość
Jak ktos potrafi cale dnie siedziec na kafeterii i zakladac durne tematy w kolko o tym, ze nie ma pracy, ze umowy smieciowe, ze Rumuni przyjadą po Nowym Roku, ze prace za psi grosz.... to sie nie dziwię, ze nie możesz znalezc pracy. Kto by taka ofiare losu jak ty chcial gdziekolwiek przyjac? Praca jest wszedzie, tylko trzeba umiec jej szukac, a nie przesiadywac na forum. Moja koleżanka jest po zwyklym liceum, a niedawno dostala prace jako TA w podstawowce. Całkiem niedawno przyjechala do UK. Skoncz wiecz nieudaczniku zrzedzic i albo wroc do Polski albo skoncz przesiadywac na necie, bo ci wyraznie szkodzi. Pozdrawiam i życzę milego dnia wszystkim w pracy :)

Gość gość
a co ja jestem urzad pracy zeby cie informowac gdzie tyle placa? Czlowieku rusz dupsko sprzed monitora, wydrukuj kilka cv, powysylaj aplikacje, a nie zrzedzisz na forum od rana do nocy piszac jakie to UK jest be. Rzygac juz sie chce jak sie widzi kolejny c**owaty post. Takie ofiary losu jak ty powinny wogole miec zakaz opuszczania Polski. Nic tylko siedzi i uzala sie nad soba. A w tym czasie pieciu innych dostaje prace

Gość gość
Dokladnie. I nie wiem po co zakladasz te topiki, ludzie siedziacy na tym forum w wiekszosci sami mieszkaja za granica, maja prace i naprawde nie musisz nam pisac jak jest, bo sami to wiemy. Mam prace na caly etat za ponad dwa razy tyle co najnizsza krajowa, wiec komu chcesz wmowic te bzdury? Jakos mnie nie przekonalas, natomiast przekonalas mnie, ze jestes nieudacznikiem, ktory potrafi tylko zgrzedzic i marudzic zamiast wziac tylek w troki i poszukac normalnej pracy.

Gość gość
@08:43 taka po liceum to sobie mozesz w UK teraz palec w d**e wsadzic za przeproszeniem...

Gość gość
do gosc 08:43 nie wierze ze osoba bez studiow w Uk dostala prace teacher assistant akurat mam znajaoma ktora studiowala ten kierunek 3 lata part time i po skoneczeniu studiow chyba z pol roku szukala pracy w tym zawodzie takze nie pisz bzdur ze ktos kto dopiero co przyjechal z PL dostal tego typu prace tutaj

Gość gość
To nie wierz :) Niektorym sie wydaje, ze żeby zdobyc cos innego niz sprzatanie, zmywak, fabryka czy kelnerowanie to trzeba miec bog wie jakie znajomosci, wyksztalcenie co najmniej na stopniu doktorata i jeszcze kupe kasy na ewentualne kursy. Bull s**t ;) Opisalam historie mojej znajomej. To że twoja znajoma musiala studiowac iles lat i jeszcze potem pol roku szukala pracy, nie znaczy, ze wszedzie tak jest. Radzę wyjsc spoza waszej tasmy lub ewentualnie zmywaka i rozejrzeć sie troche, bo tak naprawde wasze problemiki w znalezieniu lepszej pracy badz ogolnie pracy urastaja do rangi swiatowej! Smiac mi sie chce z tych wywodow. Milego dnia 🖐️

Gość gość
gosciu z 8:37 przeciez on/ona nawet nie probuje szukac. A jesli to pracodawcy widzac jego/jej smetna mine od razu w myslach dziekuja. Zreszta kiedy ma szukac tej pracy skoro non stop sie zali na kafe?? I taka osoba ma pretensje, ze pracy nie ma. Sorry skarbie jakbym miala z toba pracowac to chyba bym sie pochlastala...chodzacy maruda

Gość gość
Znam duzo takich osob, ktore narzekaja, ze nie ma pracy, albo ze nie moga znalezc lepszej pracy w zawodzie, a prawda jest taka, ze nigdzie nie aplikuja i nic nie robia w tym kierunku, tylko siedza na tylku i narzekaja. Albo pracuja w niskoplatnych pracach, bo im tam wygodnie, zasiedzieli sie tam i nie chce im sie nic robic, zeby polepszyc swoj los. Narzekac jest najlatwiej.

Gość gość
Nie mam watpliwosci, ze wszystkie te watki o uk i braku pracy zaklada jedna i ta sama osoba. Moze tak zamiast siedziec 24/7 na kafeterii zacznij faktycznie szukac tej pracy? Serio zal mi ciebie.straszne musisz miec zycie :o

Gość gość
przyjeżdżajcie do Polski, tu jest kraj mlekiem i miodem płynący , pracy w bród i mieszkania tanie

Gość gość
Nareszcie!!!!!!!!!! 20 tys funtow za zatrudnianie "na czarno"... Super, powinni wprowadzic to tez w Polsce. To by wyplenilo patologie...

Gość gość
O czym Ty bredzisz?