Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Problemy z kąpiela pomocy

Polecane posty

Gość gość

Moja corka ma prawie roczek. Od jakiegoś czasu zaczął się problem z myciem wloskow, ale jakos tam dawalismy rade. Od kilku dni dziecko w ogole nie daje sie umyc. Jak wzloze ja do wanny to chwile jest spokój, ale zaraz wstaje próbuje wyjśc, histerycznie placze i nawet nie da sie jej posadzic tylko na stojaca ja szybko myje caly czas z placzem. Nie wiem co jest, moze ktos mi cos doradzi????

Gość gość
a czy nic sie nie stalo? nie poslisgnela sie,? czy moze woda do oczu jej wleciala podczas mycia wloskow?

Gość gość
no wlaśnie nie... juz wszystko bralam pod uwage... caly czas z nia jestem nawet w wannie... teraz maz ze mna ja kapie i tak nie mozemy sobie poradzic

Gość gość
A mój od zawsze na stojąco. Chodzi w wannie do okola. Może nie chce siedzieć albo woda za gorąca.

Gość gość
moze ją ktoś podtapiał

Gość gość
jakby chciala na stojaco to bym ja tak myla, ale jak juz wstanie to jest ryk i próbuje wyjsc nie wiem co mam zrobic

Gość gość
nie kąp w stojącej wodzie , puść prysznic , zawieś na kranie żeby woda sobie spokojnie płynęła, małą postaw lub posadź na pieluszce, daj zabawki , namydl, wymasuj , gadaj cały czas głupoty :) pokaż że można odpływ zatkać stopą itd , pewnie podziała, ja tak stojąc w wannie razem z dzieckiem biorę prysznic :) mała zaczęła taką kąpiel w wieku 8 mies , teraz ma 2 latka

Gość TakaSobieMama2
Nie przejmuj sie !! Moja corka tez miala taki okres, trwalo to moze 2-3 tygodnie, kazda proba wsadzenia jej do wanny konczyla sie histerycznym krzykiem. I tez ta histeria zaczela sie bez zadnego logicznego powodu. Po kilku probach odpuscilismy, mylismy corke tak jak sie dalo (myjka, przy umywalce .... ) i po jakims czasie histeria tak jak sama sie pojawila tak i samo zniknela :) Dzieci maja czasami takie irracjonalne leki, trzeba przeczekac***przede wszystkim NIC NA SILE !

Gość gość
może zapytaj jak ona chciałaby sie myć ,może przez zabawę pokaże ci o co chodzi,

Gość gość
tak niech zapyta rocznego dziecka hahahahahahha

Gość gość
Może na pare dni poprzesań na myciu rączek i buzi, przecież z brudu nie umrze. Coś musi jej nie pasować skoro się boi, może po kilku dniach zapomni. A kąpiesz w wannie.? Czyta łam , że gdy dziecko jest w wannie nie powinno si e spuszczać wody, bo dziecko boi się, że razem z wodą spłynie . Może o to chodzi?? Ja bym nie kąpała na siłę. A może spróbuj wsadzić małą do miski, lub wanienki, a jeszcze mozesz miskę przenieść do pokoju

Gość gość
jutro sprobujemy jeszcze raz. Postaramy sie ja jakos zajac, a jesli bedzie to sama to odpuszcze na jakis czas i po prosu bede ja tylko myjak szybko myla i zobaczymy co to bedzie. dziekuje za rady :) mam nadziej ze jej to przejdzie

Gość wifigdańsk
ale codziennie myjesz jej włoski? moze daj sobie spokoj z tym czestym myciem głowy dzieci tego nie lubia,moja bardoz lubi się kąpac,siedzi w wannie nawet do pol godz ale jak przyjdzie do mysia włoskow to jest ryk.a potem znowu się bawi jakby nigdy nic, nie musisz jej tak czesto myc głowy,dzieci zresztą wcale nie ptorzebują nadmiernego szorowania. zresztą teraz jak jest coraz zimniej to nie m,usisz kapac codziennie,mozna co 2gi dzien,wystarczy tylko przemywac pupkę.

Gość gość
myje co drugi teraz co trzeci dzien... od samego poczatku nie bylo zadnego problemu dziecko nawet grzecznie lezalo jak jej wloski mylam a teraz to cala kamienica slyszy ze dziecko jest kapane

Gość wifigdańsk
myjesz włoski co 2gi dzien? o Boze to niedługo ona nie bedzie miala włosów. a potem się dziwią ze włosy rzadkie.włosy mozna myc raz na tydzien,potrzebują naturalnej ochrony a nie chemii i to tak czesto. nie dziwię się ze corka placze.

Gość wifigdańsk
myjh jej wlosy raz w tygodniu. az takie ma tłuste ze musisz myc tak czesto? czy masz jakąś manię? kapiele mozesz urzadac tak,ze dajesz jej zabawki do kapieli,duzo piany i niech siedzi i się chlupie,polubi to! a włsoki raz w tygodniu,wiecej nie potrzeba! dziecko zawsze przy myciu wlosów placze,moja ma 4,5 i tez się drze.