Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość w kropce84

zostac czy odejsc

Polecane posty

Gość w kropce84

Jestem z facetem juz prawie 2 lata. Oboje mamy 30 lat. Ostatnio rozmawialismy na temat naszego zwiazku. Uslyszalam ze moj facet kocha mnie ale nie na tyle by wziac ze mna slub czy miec dzieci. Takze swierdzil ze chce byc ze mna, chce razem mieszkac ale nie chce slubu I dzieci, bo sie boi ale moze za pol roku zmieni zdanie. Odparlam ze w takim razie powinnismy sie rozejsc. Jestesmy obecnie na wyprawie po Azji ktora konczy sie za 4 mc. Nie wiem co mam robic, zostawic go I wracac do Europy czy czekac? Jesli po tak dlugim zwiazku on nie widzi ze mna przyszlosci to czy warto byc ze soba. Najbardziej bola slowa ze nie kocha mnie na tyle by zalozyc rodzine. Zastanawiam sie czy on mnie wogole kocha. Tak fajnie bylo miedzy nami przez ostatnie miesiace I wszystko sie popsulo.

zamiast pytać na forum zapytaj siebie: czy ten związek spełnia Twoje oczekiwania?? To co sama sobie odpowiesz powinno byc dla Ciebie priorytetem

Gość gość
Jeżeli kocha nie na tyle, żeby założyć rodzinę, to znaczy, że czuje, iż nie jesteś dla niego tą jedyną. Jest z Tobą, bo mu wygodnie, nie musi być sam, a chwilowo nikogo innego nie poznał. Chce otwartego związku, bez dzieci, aby w razie czego (czyt. jak już pozna tą jedyną) mógł bez konsekwencji go zakończyć.

Gość gość
wal go i znajdz sobie takiego co bez Ciebie nie bedzie mogl zyc. co z tego ze masz 30 lat? mozesz miec przed soba 10 lat nieudanego zwiazku albo 50 lat udanego

Gość gość
mój też mówił, że kocha ale nie chce ślubu dzieci. Aż w końcu przytrafił się ten dzidziuś, wpadka, za jakiś czas rodzę. I teraz się cieszy, ale sam przyznaje że kiedyś sam nie wiedział czego tak na prawdę chce a to mu jakoś wszystko rozjaśnilo. Ale też miałam takie myśli jak Ty.. czy warto z nim być skoro on nic nie planuje, długo się nad tym zastanawiałam... Ale każdy człowiek jest inny, jeśli twierdzisz, że nie warto czekać - odejdź