Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rabtajama

przekąski dla niemowlaka

Polecane posty

Gość rabtajama

witam, jestem mamą prawie 7 miesiecznej córeczki i tak zaczełam sie zastanawiac co moge dawac jej do "przegryzienia" oprocz tego co już daje. Mianowicie mała jest ciągle na piersi a dodatkowo daje jej zupkę, deserek a wieczorem przed spaniem kasze manne na mleku. Oprocz tego kilka chrupek kukurydzianych i czasami biszkopta a poza tym to jest ciagle piers i zastanawiam się co mogłabym jej dawac np rano tylko ze zaznacze że moja córka nie lubi tych kaszek typu bobovita. Chce ją zacząć odzwyczjać od ciagłego lezenia przy piersi tylko, że nie wiem co jej moge jeszcze dawac Zupke je ok południa a deserek ok 17 a co w miedzyczasie dawac?

Gość gość
Wydaje mi sie ze do przegryzienia noc jej wiecej nie trzeba je biszkopty, je cgrupki. Rano moze sprobuj jej dac nie kaszke gotowa ale np jaglana z owocami jej zasmakuje? Ja mam 7 miesieczniaka rano je kaszke albo wlasnej roboty albo kupna, później zupke lub obiadek, deserek - owoce wczoraj pierwszy raz zrobiłam mu kisiel domowy, na kolacje tez kaszka ja lubie te kaszki holle sa bez cukru i czesto bez smakowe mozna skomponowac samemu fajny posilek. W ciagu dnia i nocy je tez piers do oporu. Czasami rezygnujemy z 1 kaszki zalezy o ktorej wstanie i jak czasowo sie wyrobimy :).