Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pytanie do dentystów lub zorientowanych amalgamat

Polecane posty

Gość gość

studiuje stomatologie i nie wiem do końca jak to jest z wymianą pacjentom uzupełnień amalgamatowych jak jestem w ciąży. Ostatnio założyłam maseczke i przyłbice ale i tak mam wrazenie ze nie powinnam. Doradzcie!! Na ile maseczka chroni? Zgłosis lekarzowi ze jestem w ciazy i nie moge robic amalgamatów??

Gość gość
studiujesz stome i zadajesz takie pytania na kafe?????? masz ty rozum dziewczyno?

na litość boską, na której uczelni studenci zakładają amalgamaty? Po drugie, zajrzyj do Jańczuka albo Piątkowskiej gdzie wyraźnie jest napisane że przy zakładaniu i zdejmowaniu amalgamatu wydzielają się znacznie większe ilości rtęci niż przy użytkowaniu przez pacjenta

Gość gość
ale wszedzie jest to napisane odnosnie pacjenta.. I nie wiem na ile maseczka chroni przed tym a na ile trzeba odpuscic...

Gość gość
Ty naprawde studiujesz...stomatologie? :O

Gość gość
Ty naprawde studiujesz...stomatologie? :O

Gość gość
naprawdę uwazasz że kafeteria to odpowiednie źródło specjalistycznej wiedzy medycznej, bardziej wiarygodne niż lekarz prowadzący ciąże/przełożony czy profesor na uczelni?

Gość asystentka stomatologicznaaaaa
tak powinnas powiedziec lekarzowi o ciazy i nie powinnas uczestniczyc w wymianach amalgamatów, rtęć to takie dziadostwo ze przechodzi przez łozysko,powinnas to wiedziec jako przyszły stomatolog