Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Marinka1987

jak TANIO rozmawiać z rodziną w Niemczech

Polecane posty

Gość Marinka1987

Witam. Chciałabym się dowiedzieć, jakie są sposoby na najtańsze połączenia, najlepiej telefoniczne, z Niemcami (konkretnie na niemieckie komórki)? Może ktoś coś polecić?

Gość córka komuny
ja dzwonie z lycamobile

Gość pacyfka
Ja do wujostwa dzwonię z alenumer. Ponieważ rozmawiamy często, szukaliśmy najtańszej opcji i znaleźliśmy. Nie musiałam kupować dodatkowych starterów czy podpisywać umów, a dzwonię za darmo. Wejdź na ich stronkę alenumer.pl i sobie poczytaj trochę:)

Gość gość
jesli masz telefon z adroidem i osoby z twojej rodziny w niemczech takze, mozesz rozmawiac za darmo przez program viber. potrzebny jest tylko internet w komorce

Gość gość
ja też lycamobile,nie tylko do Niemiec ale w ogóle w UE;tylko że oni też najlepiej jak mają" lyca"

Gość gość
dokladnie gosc z 16:02 ma racje, przez vibera rozmawiam z cala europa za free, nie ma po co placic jak jest opcja za darmo

Gość gość
No przecież k***a napisała Z KOMÓRKI a nie z neta. Każdy głupi wie ze jest SKYPE

Gość gość
i k***a viber jest darmowy. ale za internet się płaci idioci

Gość gość
no jak z pominieciem neta, to gość 16:49:38 ma racje - kazdy glupi wie, ze jest skype. sam korzystam z polaczen internetowych w komorkach, ale jak chodzi o tanich operatorow, to slyszalem o tym alenumer - kumpel dzwoni do zony za free i niby mu fajnie wychodzi... wiec moze Marinka sprobuj tego?

Gość gość
t-mobile albo lybamobile

Gość kupciuszek
no ja tez z alenumer korzystam i moge polecic. jest pare ograniczen, ale generalnie jak sie dzwoni za darmo, to jakos mozna je zniesc;) na ich stronce wszystkie info sa. pozdrawiam

Gość gość
internet jest najczesciej juz w abonamencie to raz a dwa i tak go kupujesz i tak. Pytanie brzmialo jak tanio? wiec przez viber

Gość gość
jest tez hungout i jest o tyle lepszy bo gadasz jak przez skypea widzac sie i podobno nie pobiera wielu mb takze korzystam i polecam:-)

Gość Marinka1987
dziękuję wszystkim za pomoc:) póki co wypróbowuję alenumer i na razie jestem zadowolona:) rzeczywiście rozmawia się za darmo, tak jak piszecie, tylko trzeba mieć trochę cierpliwości do odnawiania zerwanego połączenia. Ale jestem skłonna się z tym pogodzić, skoro naprawdę nic nie płacę za połączenie:)

Gość Granica wytrzymałości
Ja korzystam ze Skype i wiem, że żadne tam inne opcje nie wchodzą w grę bo są po prostu cholernie drogie! W Lyca musisz starter od nich dostać i potem doładowywać konto, w sieciach komórkowych płacisz jakieś kosmiczne pieniądze. A do neta dostęp można znaleźć WSZĘDZIE - w galeriach handlowych, restauracjach, McDonaldsach, także dajcie spokój z tymi głupotami!

Gość gość
dla mnie alenumer nie ma konkurencj. tylko niektórzy z was to nie umiejom zrozumiec że nie każdy morze mieć telefon z internetem. ja na ten przykład nie mam i moge tylko dzwonić normalnie. i dlatego używam u siebie alenumeru

Gość gość
Platforma easyCALL.pl charakteryzuje się unikalną na polskim rynku multidostępnością, czyli umożliwia Klientom wykonywanie połączeń VoIP za pomocą komunikatora internetowego, przez stronę WWW oraz bramki i telefony IP, jak również przez numer dostępowy, czyli zapewnia możliwość dzwonienia z telefonu domowego i przez internet przy wykorzystaniu jednego konta służącego do tanich połączeń. easyCALL.pl jest jedynym polskim operatorem VoIP, który wynagradza klientów za korzystanie z usług proponując udział w programie lojalnościowym PayBACK.

Gość gość
ja dzwonie przez alenumer z mojego orangowskiego telefonu;p za free. widze zreszta po wpisach ze nie tylko ja. nic zreszta dziwnego - to jest poki co najtansza opcja na polaczenia z niemcami

Gość Biedra_d
skorzystalam z alenumeru! no i jestem we wstrząsie :D jak to mozliwe, ze serio mozna dzwonic do niemiec za darmo jak ma sie darmowe na stajvconarne tu w polsce. jestem bardzo pozoytywnie zaskoczona :) dzwonilam juz 3 razy, i napewno bede dzwonic częściej ;) w sumie wyczytalam sobie szczegoly na ich stronce. :) mega!

Gość Kiełki_lubie
no i prawidlowo - ja uwazam ze takie firmy powinny dostac NOBLA za idee darmowych polaczne, ktore do tego nie sa sciema :D bo sama trzaskam kilka razy w mcu rozmowy z moim mezem ktory siedzi w holandii. nobla alenumerowi :D

Gość gość
Możesz także zainteresować sie ofertą bramek voip, które praktycznie nie generują żadnych kosztów a jednocześnie są bardzo praktyczne. Sam korzystam z rodziną z takiego rozwiązania, które otrzymaliśmy od http://acnet.com.pl/produkt/multimedia/glosowe

Gość gość
Ja, podobnie jak już tu kolega zaproponował, skorzystałem z usługi, którą oferuje od dość dawna http://acnet.com.pl/produkt/multimedia, wyposażyłem się w odpowiedni sprzęt i teraz z rodzinką mogę rozmawiać głosowo dzięki telefonowi IP. Moim zdaniem to świetne rozwiązanie, które praktycznie nie generuje żadnych kosztów a działa bardzo sprawnie i można to wykorzystac na kilka różnych sposobów