Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 go艣膰

Zwolnienie lekarskie a wezwanie na badanie

Polecane posty

Go艣膰 go艣膰

Hej. W艂asnie odebra艂am wezwanie na komisj臋 lekarsk膮. jestem na zwolnieniu od 2,5 miesi膮ca, bo straci艂am prac臋. Moja choroba jest "wymy艣lona". W Piatek mam komisj臋. Na pewno potwierdzi si臋 to co pisz臋. Czy w takim wypadku bede musia艂a odda膰 kas臋, za te zwolnienia, kt贸re otrzyma艂am do tej pory? by艂 ktos z Was na takiej komisji? B艂agam piszcie.

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
za oszustwo mozesz miec nawet sprawe,jezeli firma Ci za艂o偶y, trzeba bylo nie oszukiwac,masz przekitrane.A komisja lekarska na krtrej jest zazwyczaj ok 6 osob dojdzie do prawdy.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 udawany zwiazek
zus uzdrowiciel sie o ciebie upomnial?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Dzi臋ki!!! Tylko czemu tyle zdrowych os贸b, kt贸re maj膮 inne dochody jest na zwolnieniu??? a co by艣 powiedzia艂/a na moim miejscu jak bys nie mia/a z czego zy膰. Te偶 by艣 si臋 艂apa艂 r贸znych chwyt贸w 偶eby przetrwa膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
o oddac na pewno, a jak nie to rzywna , bo sprawe firma ma wygrana na 100%

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
komisja lekarska to nie jest zwolninienie na lewo ze szko艂y z wfu, i ty bedziesz miec problem i lekarz ,ktory to wystawi艂,wiec masz podwojne problemy.Moja znajoma dosta艂a 3 tys grzywny.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
napisz dok艂adnie jak膮 masz chorob臋? z jakiego konkretnie powodu jestes na zwolnieniu?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
moja znajoma w ten sposob wpadla. Co cie podkusilo????? musialas kombinowac?..

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
droga autorko juz masz przej****ie i kare na pewno poniesiesz, na 100% wywala cie z pracy bez zadnej odprawy , po 2 mozesz miec sprawe ty i lekrz ktory to wystawil, po 3 firma moze rzadac odszkodowania, po 4 jestes na skreslonej pozycji, po 5 moglas pracowac uczciwie,klamstwo zawsze ma krotkie nogi.CZY TY MYSLALAS ZE ZADNEJ KOMISJI LEKARSKIEJ NIE BEDZIE??haha

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
autorko z kazdej sytuacji jest wyj艣cie olej komentarze zazdrosnych sfrustrowanych bezrobotnych i si臋 przygotuj dobrze. Lekarz na jakiej艣 podstawie wypisa艂 ci zwolnienie, masz jakie艣 objawy najwy偶ej zus cie uzdrowi i tyle

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
ja nie wiem jak w przypadku kiedy ciagniesz zwolnienie a juz nie powinnas byc zatrudniona. moja mama kiedy dostala wypowiedzenie z pracy,pracowala w prywatnej firmie i ibardzo poklocila sie z szefowa. obiwiazywaly ja 3 miesiace wypowiedzenia, wiec najpierw wybrala caly urlop a pozniej do konca tego okresu wypowiedzenia chciala isc na l4 . po miesiacu zus tez sie o nia upomnial, poszla na komisje i po prostu kazali jej wrocic do pracy. wrocila,przeczekala swoj okres wypowiedzenia i odzywa w koncu. ciesze sie ze juz tam nie pracuje :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
czy wy jestescie powazni? autorka jasno napisa艂a,ze jej choroba jest wymyslona, przeciez do komisji sie nie pochoruje na przymus, predzej czy pozniej dojda do prawdy

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
autorko, bardzo dobrze zrobi艂a艣, 偶e cho膰 cz臋艣膰 tego zusowskiego haraczu odbierasz. mam nadziej臋, 偶e nic ci nie udowodni膮. przygotuj si臋 dobrze w sprawie objaw贸w choroby i tyle

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 jestem w komisji
nie masz szans kobieto.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
"o oddac na pewno, a jak nie to rzywna , bo sprawe firma ma wygrana na 100%" jak firma, pacanie? chodzi ci o zlodziejski zus? oni 艂upi膮 z ludzi ile si臋 da niewiele oferuj膮c w zamian, wi臋c najpierw pomy艣l zanim g艂upoty nastukasz

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ludzie, ale ja nie pracuj臋. Zosta艂am zwolniona. Wybra艂am ca艂y urlop jaki tylko mog艂am a dalej da艂am zwolnienie, bo kuroni贸wka mnie nie obejmuje. zabrak艂o mi kilka dni do przepracowanego roku. Od 2,5 miesi膮ca szukam pracy, ale bezskutecznie.... Inni kombinuj膮 jak si臋 da i jako艣 zyj膮, a ja nie do艣膰, ze problem z komisj膮 to siedz臋 w domu jako bezrobotny mgr in偶.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
ma przej****ie ta kobieta i tak i tak, jeszcze dostanie dyscyplinrke i po ptakach.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Nadal nie poda艂a艣 jak膮
chorob臋 wymy艣li艂a艣 wsp贸lnie z lekarzem. Tak na przysz艂o艣膰 dla potencjalnych zwalnianych najkorzystniej jest dosta膰 zwolnienie od psychiatry. Depresja jest 艂atwa do symulowania i oszustwo jest w zasadzie nie do wykrycia. Dodatkowo ka偶dy cz艂owiek trac膮cy prac臋 ma wi臋kszo艣c objaw贸w depresyjnych

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 MOWIE PO RAZ SETNY
ona i lekarz ktory wypisa艂 zwolnienie, oby dwoje poniasa odpowiedzialno艣膰 za wy艂usdzanie pienniedzy (ona) za oszustwo (lekarz) i to jest nieuniknione.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ja w momencie kiedy straci艂am prac臋 natychmiast posz艂am na zwolnienie i tkwi艂am na nim 6 miesi臋cy. Nadmieniam, 偶e zwolnienie wzi臋艂am od psychiatry, z艂y stan psychiczny symulowa艂am, leki wykupowa艂am, ale ich nie bra艂am. Mia艂am 6 komisji w ci膮gu tego czasu, z czego 2 by艂y taki, kt贸rych si臋 ba艂am, ale p贸藕niej zda艂am sobie spraw臋, 偶e nikt nie udowodni mi tego, 偶e mo偶e by膰 ze mn膮 tak 藕le, 偶e za chwil臋 nie targn臋 si臋 na swoje 偶ycie. Kolejne 4 komisje, to by艂a ju偶 tylko formalno艣膰. 殴le przemy艣la艂a艣 zwolnienie "wybieraj膮c" chorob臋, ale powodzenia :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
psychiatra to jedyne rozwiazanie z komisja, a choroba cie uziemi i to z konsekwencjami, nastepbym razem do roboty zapierdzielaj a nie zabierasz miejsce pracy innym ludziom,ktorzy potrzebuja tej pracy.

Udost臋pnij ten post

Buhahahaha. I tyle mam do powiedzenia na temat tej sytuacji, brzydz臋 si臋 oszustami, te偶 mia艂am by艂膮 ju偶 znajom膮, kt贸ra nie nadawa艂a si臋 kompletnie do niczego i gdy tylko powzi臋艂a wiadomo艣c o swoim rych艂ym zwolnieniu posz艂a rado艣nie na L4 :/. Pracodawca ma PRAWO ci臋 zwolni膰 na warunkach okre艣lonych w umowie, tyle sie m贸wi o wykorzystywaniu pracownik贸w, a sytuacja jest dok艂adnie odwrotna. Nie dziwcie si臋 jeden z drugim, ze tyle jest 艣mieci贸wek, bo zatrudnienie kogo艣 na umowe o prace i to na czas nieokre艣lony to zwyk艂e frajerstwo.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ludzie, czy Wy tego nie rozumiecie, ze ja tam tyra艂am jak w贸艂 na 3 zmiany wszystkie weekendy za najni偶sz膮 krajowa i pewnie bym do tej pory pracowa艂a gdyby nie to, 偶e mnie zwolnili, bo by艂y zwolnienia grupowe. Ja nikomu nie zabieram miejsca pracy. Ja jej szukam od 2,5 miesiecy i nic. To niech mnie uziemniaj膮, juz mi to oboj臋tne i tak nie mam z czego 偶y膰

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
O czym Wy piszecie? Ona (autorka) nie oszukuje pracodawcy, ani tym bardziej nie zajmuje nikomu miejsca pracy, poniewa偶 jest na CHOROBOWYM. My艣lenie nie boli :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
jest na chorobowymgdzie wogole nie ma zadnej choroby i jest zdrowa jak ryba, zwolnila by sie i ktos inny by sie zatrudnil, oszustka zakichana, a jak nie masz z czego zyc, to trzeba bylo sie wykszta艂cic*****szukac lepszej pracy niz magazyny naprzyklad

Udost臋pnij ten post

Jak ten kraj ma wygl膮da膰 skoro tyle os贸b broni i popiera dzia艂ania oszust贸w kt贸rzy okradaj膮 pa艅stwo?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
A jaka to wymyslona choroba?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Oszustami to jest rzad i pracodawcy zatrudniaj膮cy na umowy smieciowe za marne grosze,mam nadzieje autorko ze sie wybronisz.A swoja droga na jakiej podstawie lekarz wystawil ci l4?Symulowalas czy to poprostu znajomy.?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
nie umiecie czytac, wymyslona choroba, haha, to takim nierobom jak nie chce sie pracowac to niech w domu siedza i jedza tynk ze scian

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
jest na chorobowymgdzie wogole nie ma zadnej choroby i jest zdrowa jak ryba, zwolnila by sie i ktos inny by sie zatrudnil, oszustka zakichana, a jak nie masz z czego zyc, to trzeba bylo sie wykszta艂cic*****szukac lepszej pracy niz magazyny naprzyklad Ludzie co Wy piszecie. Ja sko艅czy艂am 2 kierunki studi贸w. Mam podw贸jnego mgr in偶. Nie znacie Polskich reali贸w a obrazacie mnie. Chyba nie potrzebnie ten w膮tek za艂o偶y艂am. A zwolni膰 bym sie na pewno nie zwolni艂a, bo matka dawa艂a mi ostatni grosz na studia, wi臋c teraz chcia艂am jej ulzy膰 i pom贸c. Na pewno nikomu nie zabieram miejsca pracy.... A zwolnienie mam z powodu zmian sk贸rnych.

Udost臋pnij ten post