Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zwolnienie lekarskie a wezwanie na badanie

Polecane posty

Gość gość

Hej. Własnie odebrałam wezwanie na komisję lekarską. jestem na zwolnieniu od 2,5 miesiąca, bo straciłam pracę. Moja choroba jest "wymyślona". W Piatek mam komisję. Na pewno potwierdzi się to co piszę. Czy w takim wypadku bede musiała oddać kasę, za te zwolnienia, które otrzymałam do tej pory? był ktos z Was na takiej komisji? Błagam piszcie.

Gość gość
za oszustwo mozesz miec nawet sprawe,jezeli firma Ci założy, trzeba bylo nie oszukiwac,masz przekitrane.A komisja lekarska na krtrej jest zazwyczaj ok 6 osob dojdzie do prawdy.

Gość udawany zwiazek
zus uzdrowiciel sie o ciebie upomnial?

Gość gość
Dzięki!!! Tylko czemu tyle zdrowych osób, które mają inne dochody jest na zwolnieniu??? a co byś powiedział/a na moim miejscu jak bys nie mia/a z czego zyć. Też byś się łapał róznych chwytów żeby przetrwać.

Gość gość
o oddac na pewno, a jak nie to rzywna , bo sprawe firma ma wygrana na 100%

Gość gość
komisja lekarska to nie jest zwolninienie na lewo ze szkoły z wfu, i ty bedziesz miec problem i lekarz ,ktory to wystawił,wiec masz podwojne problemy.Moja znajoma dostała 3 tys grzywny.

Gość gość
napisz dokładnie jaką masz chorobę? z jakiego konkretnie powodu jestes na zwolnieniu?

Gość gość
moja znajoma w ten sposob wpadla. Co cie podkusilo????? musialas kombinowac?..

Gość gość
droga autorko juz masz przej****ie i kare na pewno poniesiesz, na 100% wywala cie z pracy bez zadnej odprawy , po 2 mozesz miec sprawe ty i lekrz ktory to wystawil, po 3 firma moze rzadac odszkodowania, po 4 jestes na skreslonej pozycji, po 5 moglas pracowac uczciwie,klamstwo zawsze ma krotkie nogi.CZY TY MYSLALAS ZE ZADNEJ KOMISJI LEKARSKIEJ NIE BEDZIE??haha

Gość gość
autorko z kazdej sytuacji jest wyjście olej komentarze zazdrosnych sfrustrowanych bezrobotnych i się przygotuj dobrze. Lekarz na jakiejś podstawie wypisał ci zwolnienie, masz jakieś objawy najwyżej zus cie uzdrowi i tyle

Gość gość
ja nie wiem jak w przypadku kiedy ciagniesz zwolnienie a juz nie powinnas byc zatrudniona. moja mama kiedy dostala wypowiedzenie z pracy,pracowala w prywatnej firmie i ibardzo poklocila sie z szefowa. obiwiazywaly ja 3 miesiace wypowiedzenia, wiec najpierw wybrala caly urlop a pozniej do konca tego okresu wypowiedzenia chciala isc na l4 . po miesiacu zus tez sie o nia upomnial, poszla na komisje i po prostu kazali jej wrocic do pracy. wrocila,przeczekala swoj okres wypowiedzenia i odzywa w koncu. ciesze sie ze juz tam nie pracuje :)

Gość gość
czy wy jestescie powazni? autorka jasno napisała,ze jej choroba jest wymyslona, przeciez do komisji sie nie pochoruje na przymus, predzej czy pozniej dojda do prawdy

Gość gość
autorko, bardzo dobrze zrobiłaś, że choć część tego zusowskiego haraczu odbierasz. mam nadzieję, że nic ci nie udowodnią. przygotuj się dobrze w sprawie objawów choroby i tyle

Gość jestem w komisji
nie masz szans kobieto.

Gość gość
"o oddac na pewno, a jak nie to rzywna , bo sprawe firma ma wygrana na 100%" jak firma, pacanie? chodzi ci o zlodziejski zus? oni łupią z ludzi ile się da niewiele oferując w zamian, więc najpierw pomyśl zanim głupoty nastukasz

Gość gość
Ludzie, ale ja nie pracuję. Zostałam zwolniona. Wybrałam cały urlop jaki tylko mogłam a dalej dałam zwolnienie, bo kuroniówka mnie nie obejmuje. zabrakło mi kilka dni do przepracowanego roku. Od 2,5 miesiąca szukam pracy, ale bezskutecznie.... Inni kombinują jak się da i jakoś zyją, a ja nie dość, ze problem z komisją to siedzę w domu jako bezrobotny mgr inż.

Gość gość
ma przej****ie ta kobieta i tak i tak, jeszcze dostanie dyscyplinrke i po ptakach.

Gość Nadal nie podałaś jaką
chorobę wymyśliłaś wspólnie z lekarzem. Tak na przyszłość dla potencjalnych zwalnianych najkorzystniej jest dostać zwolnienie od psychiatry. Depresja jest łatwa do symulowania i oszustwo jest w zasadzie nie do wykrycia. Dodatkowo każdy człowiek tracący pracę ma większośc objawów depresyjnych

Gość MOWIE PO RAZ SETNY
ona i lekarz ktory wypisał zwolnienie, oby dwoje poniasa odpowiedzialność za wyłusdzanie pienniedzy (ona) za oszustwo (lekarz) i to jest nieuniknione.

Gość gość
Ja w momencie kiedy straciłam pracę natychmiast poszłam na zwolnienie i tkwiłam na nim 6 miesięcy. Nadmieniam, że zwolnienie wzięłam od psychiatry, zły stan psychiczny symulowałam, leki wykupowałam, ale ich nie brałam. Miałam 6 komisji w ciągu tego czasu, z czego 2 były taki, których się bałam, ale później zdałam sobie sprawę, że nikt nie udowodni mi tego, że może być ze mną tak źle, że za chwilę nie targnę się na swoje życie. Kolejne 4 komisje, to była już tylko formalność. Źle przemyślałaś zwolnienie "wybierając" chorobę, ale powodzenia :)

Gość gość
psychiatra to jedyne rozwiazanie z komisja, a choroba cie uziemi i to z konsekwencjami, nastepbym razem do roboty zapierdzielaj a nie zabierasz miejsce pracy innym ludziom,ktorzy potrzebuja tej pracy.

Buhahahaha. I tyle mam do powiedzenia na temat tej sytuacji, brzydzę się oszustami, też miałam byłą już znajomą, która nie nadawała się kompletnie do niczego i gdy tylko powzięła wiadomośc o swoim rychłym zwolnieniu poszła radośnie na L4 :/. Pracodawca ma PRAWO cię zwolnić na warunkach określonych w umowie, tyle sie mówi o wykorzystywaniu pracowników, a sytuacja jest dokładnie odwrotna. Nie dziwcie się jeden z drugim, ze tyle jest śmieciówek, bo zatrudnienie kogoś na umowe o prace i to na czas nieokreślony to zwykłe frajerstwo.

Gość gość
Ludzie, czy Wy tego nie rozumiecie, ze ja tam tyrałam jak wół na 3 zmiany wszystkie weekendy za najniższą krajowa i pewnie bym do tej pory pracowała gdyby nie to, że mnie zwolnili, bo były zwolnienia grupowe. Ja nikomu nie zabieram miejsca pracy. Ja jej szukam od 2,5 miesiecy i nic. To niech mnie uziemniają, juz mi to obojętne i tak nie mam z czego żyć

Gość gość
O czym Wy piszecie? Ona (autorka) nie oszukuje pracodawcy, ani tym bardziej nie zajmuje nikomu miejsca pracy, ponieważ jest na CHOROBOWYM. Myślenie nie boli :)

Gość gość
jest na chorobowymgdzie wogole nie ma zadnej choroby i jest zdrowa jak ryba, zwolnila by sie i ktos inny by sie zatrudnil, oszustka zakichana, a jak nie masz z czego zyc, to trzeba bylo sie wykształcic*****szukac lepszej pracy niz magazyny naprzyklad

Jak ten kraj ma wyglądać skoro tyle osób broni i popiera działania oszustów którzy okradają państwo?

Gość gość
A jaka to wymyslona choroba?

Gość gość
Oszustami to jest rzad i pracodawcy zatrudniający na umowy smieciowe za marne grosze,mam nadzieje autorko ze sie wybronisz.A swoja droga na jakiej podstawie lekarz wystawil ci l4?Symulowalas czy to poprostu znajomy.?

Gość gość
nie umiecie czytac, wymyslona choroba, haha, to takim nierobom jak nie chce sie pracowac to niech w domu siedza i jedza tynk ze scian

Gość gość
jest na chorobowymgdzie wogole nie ma zadnej choroby i jest zdrowa jak ryba, zwolnila by sie i ktos inny by sie zatrudnil, oszustka zakichana, a jak nie masz z czego zyc, to trzeba bylo sie wykształcic*****szukac lepszej pracy niz magazyny naprzyklad Ludzie co Wy piszecie. Ja skończyłam 2 kierunki studiów. Mam podwójnego mgr inż. Nie znacie Polskich realiów a obrazacie mnie. Chyba nie potrzebnie ten wątek założyłam. A zwolnić bym sie na pewno nie zwolniła, bo matka dawała mi ostatni grosz na studia, więc teraz chciałam jej ulzyć i pomóc. Na pewno nikomu nie zabieram miejsca pracy.... A zwolnienie mam z powodu zmian skórnych.