Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kto pyta nie błądziiiii

co wlac do samochodu

Polecane posty

Gość gość
Silnik jest czysty po olejach Neste. Na razie najlepsza marka premium, jaką znam. Pierwszy raz zapoznawałem się z marką przez stronę http://olejeklimowicz.pl. Poczytałem spokojnie, doradzono mi i ostatecznie złożyłem zamówienie bezpośrednio w hurtowni.

Gość bezeczyczek
U mnie wlany jest shell helix ultra 5w40, silnik na nim genialnie pracuje. Bardzo dobrze sobie radzi nawet przy niskich temperaturach, wręcz siarczystych mrozach.

Gość amarinerin
Słyszałem własnie, że shell ma dobre oleje. Ten Helix ultra będzie pasował do silnika na LPG?

Gość pardrinoo
też wlewam wyłącznie shella helix ultra, on spisuje się bardzo dobrze. lepszej alternatywy dla niego nie widzę.

Gość kamubonozon
te oleje shlle to one pasują do wielu rodzajów silnika? np. takich, które z benzyny zostały przerobione na LPG?

Gość zarubać
Oczywiście. Zobacz sobie na ich stronie. Mają kilka propozycji do aut z gazem. Sprawdź sobie też przez LubeMatch jaki olej będzie dla Ciebie najlepszy.

Gość gardeamus

Dla mnie fajna opcja to SHELL HELIX ale C3 5W-30. Ten olej bazuje na technologii Shell ECT i zapewnia ochronę układu wydechowego pojazdu. Zapewnia ochronę układu wydechowego poprzez utrzymywanie w czystości filtra cząstek stałych w silnikach wysokoprężnych.  Działa też nieźle przy wspomaganiu silników. Producent zapewnia, że żaden inny olej silnikowy nie zapewni czystości silnika w stopniu tak zbliżonym do fabrycznej.