Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kolejną wigilię spędzę sama w domu nikogo bliskiego

Polecane posty

Gość Emilka233333
A ja idę do tej części rodziny,której wcale nie lubię ,ale cóż... jakoś wytrwa sie te kilka godzin

Gość kolpi
przykro mi, ja niestety rowniez. Wiem jakie to ucucie.

Gość gość
nie mam nikogo bliskiego i znów sama przed telewizorem:(

Gość gość
e tam,kupisz se dobre winko,pospiewasz i zrobi sie weselej:),ja tam gosci nie chce,przyjda,nazra sie i pojda,a ty skacz kolo ich falszywych pyskow.Z matka tez nie spedze,bo mamuske mam toksyczna,wiec tez jakby sama

Gość gość
a czemu sama ?

Gość gość
z matką jestem skłócona, inna rodzina jest daleko, nie mam rodzeństwa, ani faceta, mieszkam sama i drugie święta znów będą samotne. Jakoś to przejdzie, ale ten dzień - wigilia tak cholernie się dłuży, kiedy zostaję sama, nawet nie mam do kogo się odezwać wtedy :(

Gość gość
pogódź się z matką, wigilia to czas miłości

Gość Emilka233333
nie smuć sie to tylko zwyczaj ta wigilijna kolacja, ma sens tylko wtedy kiedy zyczenia są naprawdę szczere itd w innym przypadku lepiej spedzić ja nawet samemu... Ja będę musiałam spędzieć z paroma osobami ,ktore średnio toleruję

Gość gość
nie wiecie o czym mówicie, pogodzić się nie mogę, to jest niewykonalne, a piszecie, że lepiej samemu niż ze znajomymi, których się czasem nie znosi, no to ja wolałabym z takimi osobami, niż sama, zostańcie same na wigilię to zobaczycie jak to jest fajnie eh:( nikt tego nie rozumie :(

Gość Emilka233333
pewnie nie fajnie, ale ja tam np jestem z natury introwertyczką i często lubię siedzieć sama, czytać , pić dobre winko itd więc zamów albo zrób dobre jedzenie , kup dobre wino , zapal świeczki i zrób sobie np sens filmowy , zobaczysz jak wieczór szybko minie

Gość Emilka233333
zresztą jakie masz wyjście, skoro nie możesz sie pogodzić z matką to lepsze to niż spędzenie wigilii płacząc, przynajmniej sobie odpoczniesz troche. Ja po świętach czasem czuje się bardziej zmęczona gośćmi i tym wszystkim niż przed

Gość gość
wiem, tylko smutno, że to już kolejna wigilia samotna, w tamta siedziałam przed tv i piłam, szybciej czas zleciał, pewnie teraz będzie tak samo:(

Gość sierść psa
czy istnieje jakaś przeszkoda aby poznać faceta ?

Gość gość
tak, jestem nieśmiała bardzo

Gość Emilka233333
też bylam nieśmiała i poznałam nie jednego tylko musisz wyjść troche do ludzi

Gość gość
mam dużo kompleksów i nawet czasem jak ktoś mnie podrywa to sobie myślę, że pewnie dlatego, bo łatwiej poderwać 3 niż 7 czy 8 :( nie umiem zmienić myślenia, zresztą matka zawsze mi mówiła, że jestem najgorsza i nic nie warta:(

Gość gość
ja mam podobna sytulacje juz teraz smutno mi na sama mysl o swientach tez pewnie bende pic

Gość Emilka233333
to nie możesz tak myslećbo wtedy będziesz miała gorzej, przez kompleksy się jeszcze bardziej zamkniesz w sobie i na ludzi... jest tylu facetów na ziemi , miliony więc napewno jakiegoś poznasz , nawet w Twoim mieście jest ich dużo ;) tylko musisz chcieć

Gość Emilka233333
zresztą ja też nie raz słyszałam ,że jestem do niczego ,ale już w to nie wierzę , nie wolno tak poprostu ;) wierz w siebie ,a jak ktoś Cię nie akceptuje to niech spada

Gość gość
Co z tego że pozna faceta? Chodzi o to żeby poznała tego właściwego a nie jakiegoś tam faceta!

Gość Emilka233333
no właśnie właściwego ma szansę poznać tylko wtedy jak zacznie się z nimi umawiać bo inaczej to marne szanse...

Gość gość
ciężko spotkać kogoś wartościowego i uczciwego w dzisiejszym świecie:(

Gość Emilka233333
może i ciężko ,ale jak nie bedziesz szukać to nie znajdziesz i tego właściwego

Gość sierść psa
to inaczej proponuję, stary numer, stary chwyt ale działa zapewne znasz smak cytryny i wiesz, że jest kwaśna ale jest wiele owoców na naszej planecie, których jeszcze nie spróbowałaś i na przykład 'granat' albo 'sok z pigwy' , zakładam, że nie znasz ale chcesz poznać i spróbować ? sama musisz wiedzieć, czy chcesz spróbować ? jeżeli nigdy nie spróbujesz to nie dowiesz się jaki ma smak, zapach ?

Gość zoa06
Po raz pierwszy będę sama w wigilię :( Boje się tego dnia :(

Gość gość
ja juz 3 ci raz i mozna przezyc, ja tez myslalam ze sobie cos zrobie, ale przejdziesz to, pozdrawiam i bede myslec o Tobie gdy i ja tez bede w ten dzien samotna

Gość gość
Obejrzyj dobry film wieczorem a o północy idź na pasterkę. Tłum ludzi nie będziesz sama. Czekanie na pasterkę skróci ci czas. Po południu wyjdź do galerii handlowej też tłum ludzi. No i jeszcze jest kafeteria:) ktoś samotny popisze i poczujesz że nie jesteś jedyna. Wiesz można czuć się samotnie nie będąc sama..