Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

twardnienie brzucha w 29tyg

Polecane posty

Gość gość

Jestem w 29tyg ciazy i skraca mi sie szyjka. Za tydz gin ma zdecydowac czy zalozy mi passer. Od ostatniej wizyty strasznie twardnieje mi brzuch, doslownie robi sie jak glaz i tak z 10razy na dzien. Do tego pobolewa mnie ta nieszczesna szyjka i chyba zlapalam zapalenie pecherza:( Do gina mam jakies 25km a nie mam jeszcze zimowek i szczerze troche boje sie jechac przy takiej pogodzie. Meza wyslalam na zarobek wiec musze liczyc na siebie:( a ja siedze i z nadmiaru wolnego czasu mysle o najgorszym. Jak myslicie czy to moga byc skurcze porodowe?

Gość gość
Szczerze nie czekała vym ani chwili jedź do szpitala. Do lekarza nawet jutro żeby nie było za późno poza tym teraz wycofali lek na skurcze fenoterol i lekarz nie ma opcji dac ci nic mocnego nospe jak juz a to nie zadziała. A w szpitalu na pewno zostaniesz kroplowke z fenoterolem. W tamtym tyg byłam na patologii ciąży tez mam problem z szyjka po dwóch dniach twardnienia brzucha szyjka całkiem mi się skróciła i doszło rozwarcie na 2 cm jestem w 35 tyg. W nocy przyjechała dziewczyna która tez miała twardnienia dopiero kilka godz ale za późno przyjechała i urodziła nad ranem,. Nie czekaj szyjka przez skurcze skraca się bardzo szybko

Gość gość
Ja nie wiem czy to sa skurcze czy po prostu twardniej mi brzuch.

Gość gość
Twardnienia brzucha to właśnie SA skurcze. Nie muszą być bolesne. Podczas skurczu brzuch robisie twardy. Jeśli jest to 2-3 razy dziennie to mogą być skurcze przepowiadajace Ale przy skracaniu szyjki trzeba pilnować tego i wyeliminować stwardnienie brzucha vo zrobi ci się rozwarcie. Ale rob jak uwazasz

Gość gość
mi twardniał brzuch po kilkanaście/ dziesiąt razy na dzień, tak od 5 miesiąca i nic się nie stało, urodziłam tydzień po terminie zdrowego synka. A na prawdę robił się twardy jak kamień :O

Gość gość
Kurcze boje sie ze mnie poloza na patologii. Mam w domu jeszcze 3latke a do porodu jeszcze kupe czasu. Ale jak tak mowicie to zadzwonie jutro do gina i umowie sie wieczorem na wizyte.

Mi brzuch twardnial od 18 tygodnia nawet co pol godziny, tyle ze nie mialam problemow z szyjka, urodzilam w terminie